Loading

Άραγε, κάναμε την άγνοια μας αναλγησία;

Ένα καλό επιχείρημα για το λόγο που κάναμε την άγνοια μας αναλγησία υπάρχει;

Ναι… Υπάρχουν πολλοί! Βλέπεις, μας ήρθε βολικό να μη μπαίνουμε καθόλου στη διαδικασία να μάθουμε, που γίναμε τόσο ήρεμοι, όσο δε μας βοηθάει καθόλου η ύπαρξη κι ο ρόλος μας!

Ας θυμηθούμε λίγο τον ρόλο μας σε αυτή τη ζωή λοιπόν!

Ρόλος μας και σκοπός μας, είναι η αέναη αναζήτηση γνώσεων και ο εμπλουτισμός του μαυροπίνακά μας όσο μπορούμε και για όσο ζούμε! Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να εξελίξουμε τον εαυτό μας καθημερινά και να προσφέρουμε τη χρησιμότητά μας σε αυτή τη ζωή, έχουμε μετατρέψει πανηγυρικά την άγνοια μας σε αέναη ηρεμία.  Ωραίο;

Καλά λένε πως η άγνοια είναι ευτυχία! Γέμισε ο τόπος με ανθρώπους που δε σκέφτονται πριν μιλήσουν και που φανατίζονται με ιδεολογίες, πολιτικά συστήματα, θρησκείες και επιστήμες, γιατί πολύ απλά δε μπορούν να τα επεξεργαστούν εφόσον δε γνωρίζουν τίποτα κι εφόσον βαριούνται μέχρι θανάτου να μάθουν!!

Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι σαν κοπάδι ακολουθούν ένα ηγέτη, γιατί προφανώς δεν έχουν δική τους ισχυρή άποψη για να τη βασίσουν μιας και η προσωπικότητα τους είναι ανύπαρκτη! Συναρπαστικό; Αρκετά!!

Το πιο συναρπαστικό όμως, είναι το γεγονός πως άνθρωποι οι οποίοι δε γνωρίζουν τίποτα, καταλήγουν να γνωρίζουν τα πάντα! Εμμένουν τόσο πολύ στις παράλογες τους απόψεις και στις εμμονές τους, που δε πρόκειται να σε ακούσουν ούτε στιγμή. Δε μπορούν να συζητήσουν μαζί με κανέναν, μιας και αντίλογο δεν έχουν! Απλά ο λόγος τους έχει μεγάλη ισχύ χωρίς λογικά επιχειρήματα. Κάπου εκεί είναι που καταλαβαίνεις πως μέσα στον εγκέφαλο τους επικρατεί το απόλυτο κενό και η απόλυτη ευτυχία! (Άδικο!).

pbs.twimg.com

Το χειρότερο όμως δεν είναι πως έχουν απλά την άγνοια, αλλά το ότι δε προβληματίζονται ποτέ και δεν έχουν καθόλου τύψεις. Γι’ αυτό λοιπόν είναι και επικίνδυνοι! Μπορούμε να δώσουμε εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι έχουν γραφτεί στην ιστορία διοικώντας ολόκληρους λαούς! Για όλα τα λάθη τους λοιπόν, είχαν πάντοτε έναν άλλο να κατηγορήσουν. Σε κάθε τους δολοφονία μαζική και μη, σε κάθε τους βασανιστήριο ενάντια στους αδικημένους και τους άπορους, σε κάθε τους παράλογη ιδέα, πάντοτε έφταιγαν οι «άλλοι». Μόνο έτσι μπορούσαν να κοιμούνται τα βράδια! Χωρίς ενοχές, χωρίς φραγμούς, απλά ξυπνούσαν και έβαζαν σε εφαρμογή το επόμενο τους αποτρόπαιο έγκλημα! Χωρίς συνείδηση έζησαν λοιπόν, χωρίς συνείδηση πεθαίνουν…. Και δε φτάνει αυτό! Πεθαίνουν κι ευτυχισμένοι !  

Σημασία έχει να κάνεις την γνώση σου ένα ισχυρό όπλο για να μπορείς να έχεις επιχειρήματα και λόγο απέναντι στο συνομιλητή σου. Για να μπορείς να συνεισφέρεις στην κοινωνία στην οποία βρίσκεσαι και να μην περνάς απαρατήρητος απλά υπάρχοντας. Για να μπορεί έστω ένας άνθρωπος κάθε μέρα να λέει: «Δεν το ήξερα αυτό, έχεις δίκαιο» ή έστω «έχεις άδικο!». Έτσι, για να επικρατεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και μια ίση ανταλλαγή απόψεων. Για να μη κάνεις πολύ απλά, την ύπαρξη σου αναγκαίο κακό. Αλλά να την κάνεις αναγκαία και πολύτιμη. Έτσι ώστε να φοβάται ο άλλος στην ιδέα να σε χάσει, όμως να φοβάσαι κι εσύ, γιατί ξέρεις πόσα έδωσες και πόσα θα αφήσεις πίσω σου!

cdn.pixabay.com

Κάπως έτσι απαλλαχτήκαμε από τις ευθύνες μας πετώντας την πλέον κοινότυπη ατάκα: «Δε με αφορά, θέλω το κεφάλι μου ήσυχο!»

Διερωτώμαι! Είδες γύρω σου τι συμβαίνει; Η πολύ απλά αποφεύγεις να ασχοληθείς γιατί θα έρθεις αντιμέτωπος με την απόλυτη σαπίλα; Ρίξε μια ματιά, γιατί αν νομίζεις πως κανείς δε σε χρειάζεται, κάνεις τεράστιο λάθος. Ο καθένας που έρχεται στο κόσμο έχει χρέος να συνεισφέρει στη κοινωνία την οποία ζει! Πως μπορείς αλήθεια να ζεις μια ζωή χωρίς να αφήσεις το στίγμα σου;

Σας προσκαλώ λοιπόν εσάς τους «δε ξέρω τίποτα κι όμως ξέρω τα πάντα», να λυπηθείτε τους υπόλοιπους ανθρώπους οι οποίοι μπαίνουν στο κόπο να μάθουν δύο πράγματα και να απαντήσουν σε όλους εσάς που δε ξέρετε την τύφλα σας! Έτσι, όλοι εσείς που νομίζετε πως έχετε όλο το δίκιο του κόσμου, καταλήγετε να είστε ευτυχισμένοι, γιατί νομίζετε πως κάνατε τον άλλο να σωπάσει. Στην πραγματικότητα όμως, ο άλλος ζει μέσα στον απόλυτο εκνευρισμό, γιατί ο εγκέφαλος του είναι γεμάτος με γνώσεις τις οποίες ξέρει πως με το που ανοίξει το στόμα του και σας τις πει, θα νιώσει ασήμαντος από κάτι διακόπτες σαν κι εσάς χωρίς επιχειρήματα, με ανακυκλώσιμα λόγια και περίσσεια-αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση! Άσχημο δεν είναι; ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ!

Γιατί όπως είπε και οStephen Hawking:

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια κάθε αυτή, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης».

Κι αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν πως η άγνοια είναι ευτυχία;

 Ε λοιπόν.. Καμάρι μου που δυστύχησα!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: tetartopress.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άραγε, κάναμε την άγνοια μας αναλγησία;