Loading

Αποτρίχωση ανδρών: Μήπως έχει παραγίνει το πράγμα;

Σύμφωνα με το ανδρικό πρότυπο κάλλους, η ελαφριά τριχοφυΐα θεωρείται κοινώς αποδεκτή. Ωστόσο όμως, λογικό είναι να διαφέρει από άνδρα σε άνδρα το είδος της τρίχας (τελογενείς à παχιές και μακριές VS χνοώδεις à λεπτές και κοντές ή αλλιώς χνούδι), είτε σε χρώμα, είτε σε πυκνότητα με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να κεντρίζει το ενδιαφέρον σε όλο και περισσότερους άνδρες η ιδέα της αποτρίχωσης είτε με την παραδοσιακή μέθοδο (μέλι, ταινίες, αφόρητους πόνους), είτε με πιο μοντέρνους τρόπους όπως το laser (από τις καλύτερες εφευρέσεις everrrr!!), ειδικότερα στην περιοχή του στήθους, των χεριών και της πλάτης.

oneman.gr, silkskin.gr

Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση αυτή έχει ξεφύγει σε σημείο που να υπάρχουν άνδρες πιο «καθαροί» και από γυναίκες. Και κάπου εδώ να διευκρινιστεί ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σέξι και  τρομακτικού είναι πολύ λεπτή. Η ύπαρξη της τρίχας στα φυσιολογικά επίπεδα, δίνει μια άλλη νότα στον άνδρα τόσο από τα παλιά χρόνια όπου ο άνδρας ήταν κυνηγός, μέχρι και σήμερα όπου συνήθως η τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα του άνδρα φανερώνει αρκετά συχνά την ηλικία του. (Και όχι το baby face). Για κάποιους αποτελούν φανερή ένδειξη ανδρισμού, ενώ για άλλους ένα καθημερινό αισθητικό πρόβλημα, με τους τελευταίους να φτάνουν στο άλλο άκρο με αποτέλεσμα η μόνη απόδειξη ύπαρξης τρίχας επάνω τους να είναι….τα φρύδια τους.

andro.gr

Στο σημείο αυτό, καταλήγουμε στο αρχαίο αυτό ρητό Πᾶν μέτρον ἄριστον, χωρίς καμία υπερβολή. Εννοείται ότι είναι προσωπικό θέμα αυτό και ο καθένας στο σώμα του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει (αλλά λυπηθείτε κι εμάς που σας βλέπουμε), αλλά καλό θα ήταν να ακούτε και καμιά γυναικεία άποψη αραιά και που (γιατί οι γυναίκες έχουν ΠΑΝΤΑ δίκαιο).

cozyvibe.gr

Καλό θα ήταν να θέσεις ως προτεραιότητα την ποσότητα και τα σημεία όπου έχεις τις τρίχες—πρόβλημα. Εκεί μπορείς να τις ψαλιδιάσεις λίγο, και να τις «φέρεις» στο σωστό μήκος (δεν χρειάζεται να τις κάνεις βρουλάκι βρε παιδί μου). Ακόμη, μπορείς να κάνεις 1 με 2 φορές αποτρίχωση με τον παραδοσιακό τρόπο ή με laser για να αραιώσουν και να αποδυναμωθεί η ρίζα τους, έτσι ώστε να έρθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

the-man.gr

ΑΠΟΦΥΓΕ το ξυραφάκι και τις κρέμες αποτρίχωσης αφού θα έχεις τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι τρόποι αυτοί αυξάνουν την πυκνότητά τους, και τις κάνουν ακόμα πιο σκούρες και σγουρές. Απ’ ότι κατάλαβες δεν χρειάζεται να είσαι σαν το κοτόπουλο που είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο, αλλά ούτε και σαν ένα περιπλανώμενο μπαμπουίνο στην Αφρική. Και λόγω των βαθιών και δημοκρατικών αισθημάτων που μας διακατέχουν ως γυναικείο φύλο, αποδεχόμαστε τις αποφάσεις σας, δεν κρίνουμε το λείο σας στήθος ΑΠΛΑ, εγκρίνουμε αυτό που εμφανίζει σημάδια μιας φυσιολογικής τριχοφυΐας. Δηλαδή αυτό που εκφράζει και αρμόζει στο δικό σας είδος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: edgeport.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αποτρίχωση ανδρών: Μήπως έχει παραγίνει το πράγμα;