Loading

Απώλεια ζωής: Γιατί πολύ απλά, κάποιες απώλειες δεν συνηθίζονται ποτέ.

** Οι άνθρωποι που «έφυγαν»’, πάντα θα ζουν στα πιο όμορφα κομμάτια της ψυχής μας **

Το να χάνεις κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο οριστικά και αμετάκλητα, πονάει πολύ. Και σε αυτή την περίπτωση, καταρρίπτεται ο μύθος του «ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός».

Η πληγή δεν επουλώνεται ποτέ. Και μόνο η σκέψη του ατόμου αυτού, είναι σαν το αλάτι σε ανοικτή πληγή. Όλα ξαναζωντανεύουν μπροστά σου, σαν να ήταν χθες. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνη την κακιά στιγμή. Γιατί οι άσχημες μνήμες δυστυχώς, έχουν την ιδιότητα να μην διαγράφονται ή να ξεχνιούνται ποτέ, αλλά να κρύβονται για λίγο. Ο ψυχικός-συναισθηματικός πόνος, μπορεί να είναι και ο χειρότερος πόνος που μπορεί να υποστεί το ανθρώπινο είδος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αντίδοτο για να τον απαλύνει. Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορώ να πω, πως οι ωραιότερες αναμνήσεις με το άτομο αυτό, είναι και που πονάνε περισσότερο. Όλοι μας σχεδόν, χάσαμε ένα δικό μας άτομο, μικρότερο, μεγαλύτερο, είτε από το οικογενειακό, είτε από το φιλικό μας περιβάλλον. Ο πόνος ωστόσο μπροστά στις ηλικίες και στους λόγους του χαμού, παραμένει ο ίδιος, γιατί πολύ απλά σημασία έχει η απώλεια και η έλλειψή του από τη ζωή σου.

iatronet.gr

Τα όσα έμαθες, τα όσα έζησες, έκανες και πέρασες με το εκλιπών πρόσωπο, θα σε στοιχειώνουν για μια ζωή. Και όλο αυτό γιατί νιώθουμε πως χάσαμε όλες τις στιγμές που θα μπορούσαμε να ζήσουμε και να μοιραστούμε με αυτό το άτομο στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν σημαίνει πως εσύ θα πιέζεις τον εαυτό σου να μην τα σκέφτεται ή πως θα το περνάς μόνος σου (εξού και το ότι θα δεις και ποιοι είναι εκεί στα δύσκολα, αφού στα εύκολα είναι όλοι), αφού όπως σου εξήγησα και προηγουμένως, δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό σου. Και για να μην το περάσεις μόνος σου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Προσοχή όμως. Δεν είναι τρόποι για να ξεχάσεις αλλά για να ξεχαστείς για λίγο. Γιατί η διαφορά του ξεχνώ και του ξεχνιέμαι είναι τεράστια.

ioannakouria.gr

Καλό θα ήταν λοιπόν, όταν όλα αυτά ξαναζωντανεύουν, να μην τα περνάς μόνος σου, στο δωμάτιό σου κλαίγοντας (γιατί κατά 99%, όλοι μας σχεδόν αυτό κάνουμε ). Προτιμότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να μιλήσεις με τα άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, αφού μπεις σε αυτήν τη συζήτηση μαζί τους, για το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι κάποια πράγματα που για σένα μπορεί κάποτε έχουν αφόρητο «βάρος». Μια συμβουλή και μια καλή κουβέντα θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα (ειδικά αν το άτομο αυτό, έζησε ίδιο ή παρόμοιο περιστατικό).

Ένας άλλος τρόπος πιο δημιουργικός τέλος πάντων, θα ήταν για παράδειγμα, να γράψεις αυτά που νιώθεις τα οποία μπορεί να μην νιώθεις και τόσο έτοιμος να τα συζητήσεις. Και κράτησέ τα για σένα φυσικά. Δεν χρειάζεται να τα γνωρίζει κάποιος άλλος, αφού εσύ ο ίδιος δεν είσαι σε θέση να τα συζητήσεις. Απάντηση εννοείται πως δεν θα πάρεις, αλλά τουλάχιστον θα ‘’ βγουν ‘’ από μέσα σου. Ακόμα, θα μπορούσες  να βρεις τρόπους για να τιμήσεις το άτομο αυτό για τα όσα σου πρόσφερε και έκανε για σένα, αλλά και να βρεις τρόπους να παραμείνει ζωντανό στη μνήμη σου, πάντα όμως με την χαρούμενη πλευρά των γεγονότων που ζήσατε.

omorfizoi.gr

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, είναι το να μην ακολουθήσεις σε καμία περίπτωση τις συμβουλές του τύπου να το «ξεπεράσεις» άμεσα και βιαστικά, γιατί πολύ απλά, αυτό είναι αδύνατον. Δεν μπορεί κάποιος να σε πιέζει και να σε στριμώχνει στο να τα αφήσεις όλα πίσω, γιατί πολύ απλά δεν γίνετε. Και προσοχή, μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν την αδυναμία σου για δύναμή τους (και γνωρίζεις πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί). Λίγοι σε αγαπάνε σε αυτή τη ζωή, λίγοι θέλουν να είσαι καλά, και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που θα σε στηρίξουν σε αυτή τη ζωή. Αυτούς να εμπιστευτείς και αυτούς να κρατήσεις κοντά σου. Απ’ όλα όμως τα παραπάνω, (τουλάχιστον για μένα), το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν σου έρθει το άτομο αυτό στη μνήμη σου, είναι να μην σκέφτεσαι τα χειρότερα από αυτό το περιστατικό, αλλά τα καλύτερα που ζήσατε. Καλό θα ήταν να θυμάσαι τις πιο όμορφες στιγμές που έχεις ζήσει μαζί του από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου μαζί του.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ifarmakeia.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Απώλεια ζωής: Γιατί πολύ απλά, κάποιες απώλειες δεν συνηθίζονται ποτέ.