Loading

Από το «The Karate Kid» στο «Cobra Kai»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν σήμερα η ζωή των Daniel Larusso και Johnny Lawrence από την ταινία «The Karate Kid»; Η σειρά Cobra Kai έρχεται να απαντήσει αυτό το ερώτημα αφού 35 χρόνια μετά ξανασυναντούμε αυτούς τους ήρωες στις οθόνες μας. Αν θέλετε να πάρετε μία γερή δόση νοσταλγίας αλλά και να δείτε εκπληκτικούς αγώνες Karate στις οθόνες σας το Cobra Kai είναι η σειρά που πρέπει να δείτε.

looper.com

Έχουν περάσει 35 χρόνια από την κυκλοφορία του The Karate Kid, με τους Ralph Macchio, και William Zabka που πρωταγωνίστησαν στην πρώτη ταινία να μας ξυπνάνε όμορφα συναισθήματα εκείνης της 80’s εποχής ενώ ταυτόχρονα να μας δίνουν και την κατάλληλη δόση νοσταλγίας. Την πρωτοχρονιά κυκλοφόρησε η 3η σεζόν της σειράς στο Netflix ενώ οι δύο προηγούμενες κυκλοφόρησαν από το Youtube Premium ,αλλά είναι και αυτές διαθέσιμες στο Netflix.

Η ιστορία επικεντρώνεται στους  δύο πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας Karate Kid και  απευθύνεται στους παλιούς θαυμαστές των ταινιών αλλά και σε νεαρούς θεατές αφού γνωρίζουμε πολλούς νέους χαρακτήρες με νέες αντιπαλότητες.

looper.com

Η σειρά περιέχει πολλά flashbacks από τις ταινίες Karate Kid και έτσι συνδέεται αλλά και συνεχίζεται ομοιόμορφα η ιστορία. Στο Cobra Kai ο Daniel LaRusso είναι πλέον οικογενειάρχης  με δύο παιδιά και έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία  με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διαθέτει. Αντιθέτως ο Johnny είναι ένας αποτυχημένος και χωρισμένος πατέρας, ο οποίος ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα κάνοντας διάφορες δουλειές για να ζήσει. Όλα στη ζωή του έχουν πάει στραβά και είναι κολλημένος με το παρελθόν του, μέχρι που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να υπερασπιστεί ένα παιδί που δέχεται bullying και τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Οπότε κάπως οι ρόλοι μεταξύ των δύο έχουν αντιστραφεί από την πρώτη ταινία, αφού όταν τους γνωρίσαμε ο Johnny προερχόταν από μία πλούσια οικογένεια και ο Daniel ήταν αυτός με τα οικονομικά προβλήματα.

Το Cobra Kai αν και σειρά είναι το ιδανικό sequel, αφού εξελίσσει τους πρωταγωνιστές και  σου θυμίζει όσα αγάπησες από τις παλιές ταινίες. Επίσης μας παρουσιάζονται τα γεγονότα της πρώτης ταινίας από την οπτική του Johnny , ο οποίος τόσα χρόνια θεωρείτο ο κακός , αλλά η σειρά μας κάνει να αναρωτηθούμε αν όντως ίσχυε αυτό.  Υπάρχουν αρκετά reunions , και επιστροφές ηθοποιών από τις ταινίες ,όμως δυστυχώς λείπει ο αγαπημένο Mr. Miyagi αφού ο ηθοποιός Pat Morita απεβίωσε το 2005.

amazonaws.com

Μέσα από τα επεισόδια της κάθε σεζόν προσφέρεται γέλιο, συγκίνηση και απίστευτες χορογραφίες μάχης που κρατούν την αγωνία στα ύψη.

Το Cobra Kai είναι μία πολύ καλή σειρά που πάει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα, πρόκειται για ένα άξιο συνεχιστή των ταινιών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά δεν προσφέρει μόνο καράτε αλλά και σε πολλές περιπτώσεις θίγει το θέμα του bullying. Οπότε αν είσαστε φαν των παλιών ταινιών , ή ψάχνετε για μία σειρά που θα σας κρατά σε αγωνία, το Cobra Kai σίγουρα αξίζει την προβολή αφού πρόκειται για μία σειρά που ενώνει την παλιά με την νέα γενιά.

looper.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: looper.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Από το «The Karate Kid» στο «Cobra Kai»