Loading

Απαγορευμένα μέρη στον κόσμο.

Κάποια μέρη τα επισκέπτεσαι όποτε θέλεις. Κάποια άλλα όσο και να θέλεις… απαγορεύεται ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος! Πίσω από κάθε απαγορευμένο μέρος κρύβεται και μια ιστορία. Διάβασε για να μάθεις.

Mezhgorye, Ρωσία

Είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας. Πιστεύουν ότι οι κάτοικοι εργάζονται σε ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα στο όρος Yamantau. Από δορυφόρους οι ΗΠΑ είδαν ότι στην περιοχή έχουν γίνει μεγάλες ανασκαφές και πιστεύουν ότι εκεί υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις. Οι Ρώσοι απαντούν ότι εκεί αποθηκεύονται τρόφιμα αλλά και εθνικοί θησαυροί.

now24.gr, 2.bp.blogspot.com

Περιοχή 51, ΗΠΑ

Η περιοχή 51 βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα η οποία αποτελεί μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η λειτουργία του παραμένει μυστήρια μέχρι και σήμερα. Εξωγήινοι, κατάσκοποι, φανταστικά οπλικά συστήματα και μυστικές πυρηνικές δοκιμές είναι μερικές από τις υποθέσεις που λέγονται. Παρόλα αυτά η CIA έδωσε ένα έγγραφο στην δημοσιότητα ότι η περιοχή χρησιμοποιείται για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων.

tanea.gr, i2.prth.gr

Αίθουσα 39, Βόρεια Κορέα

Είναι μια από τις πιο μυστικές τοποθεσίες στον κόσμο, γιατί δεν γνωρίζουμε και τόσα πολλά.  Φήμες λένε πως σε αυτή την αίθουσα, σκοπός είναι να βρίσκονται τρόποι για να διατηρήσουν μια συνεχή και άφθονη προσφορά ξένου συναλλάγματος για τον ηγέτη της χώρας που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως με παράνομες δραστηριότητες.

fortunegreece.com

Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, Menwith Hill.

Είναι αν όχι η μεγαλύτερη μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες παρακολούθησης στον κόσμο. Πιστεύεται ότι εκεί παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες μέσω των διακριτών δομών που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ.

pronews.gr

Η κρύπτη της Coca Cola, ΗΠΑ

Μια συνταγή που κρύβεται καλά είναι αυτή της Coca Cola. Κρύβεται σε ένα θησαυροφυλάκιο ύψιστης ασφάλειας. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το World of Coca-Cola μετά από αυστηρό έλεγχο, αλλά εννοείται ότι το θησαυροφυλάκιο παραμένει κλειστό.

Παγκόσμια τράπεζα σπόρων, Νορβηγία 

Ανάμεσα στα βουνά της Νορβηγίας υπάρχει μια υπόγεια αποθήκη. Εκεί αποθηκεύονται περισσότεροι από 980.000 σπόροι από όλες σχεδόν τις χώρες. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα σε περίπτωση μιας μεγάλης καταστροφής και φυσικά προς το παρόν η είσοδος απαγορεύεται στους μη έχοντες εργασία εκεί!

zougla.gr

Ποβέλια, Ιταλία

Κατά την διάρκεια του ξεσπάσματος της πανώλης μετέφεραν εκεί τους ασθενείς. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 160.000 κάηκαν. Το νησί καλύπτεται με τα απανθρακωμένα λείψανα των ασθενών. Το 1922 χτίστηκε ψυχιατρείο όπου φιλοξένησε αρκετούς ασθενείς οι οποίοι έβλεπαν φαντάσματα, που έμοιαζαν με ασθενείς της πανούκλας, άκουγαν κραυγές και ήχους από βασανιστήρια. Κανείς δεν τους πίστεψε λόγω της κλονισμένης ψυχικής τους υγείας. Ένας παρανοϊκός γιατρός έκανε πειράματα σε ασθενείς, χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους. Όμως βρήκε φριχτό θάνατο πέφτοντας από την οροφή του κτιρίου. Ο θρύλος λέει ότι το πνεύμα του είναι αυτό που στοιχειώνει το νησί.

historicmysteries.com

Βόρειο Σέντινελ, Ινδία 

Είναι ένα νησί με 400 περίπου κατοίκους όπου δεν έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και έχουν την δική τους γλώσσα. Έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους και σκότωσαν ένα Αμερικάνο ιεραπόστολο και 2 ψαράδες και η βάρκα τους  παρασύρθηκε και βρέθηκε στο νησί. 

Μυστικά αρχεία του Βοτανικού

Εκεί βρίσκονται τα παπικά βιβλία, αλληλογραφίες, κρατικά και άλλα σημαντικά έγγραφα και επιστολές από τον Μιχαήλ Άγγελο. Παρόλο που είναι μυστικά μπορεί κάποιος να τα δει υποβάλλοντας αίτηση. Όμως δεν μπορεί να μπει στον χώρο φύλαξης τους.

mentality10.com

Σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία

Είναι ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια γιατί υπάρχουν τοιχογραφίες 15.000-17.000 χρόνων πριν και απεικονίζουν κυρίως μεγάλα ζώα. Απαγορεύεται η είσοδος λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, της υγρασίας και του τεχνητού φωτισμού που προκαλούσαν καταστροφές στους τοίχους.   

upload.wikimedia.org

Αν είχες την ευκαιρία να επισκεφτείς ένα από τα πιο πάνω μέρη ποιό θα ήταν?


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: zougla.gr, mentality10.com, wikimedia.org, i2.prth.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Απαγορευμένα μέρη στον κόσμο.