Loading

Αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν… τυχαία!

Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε  αρκετά αντικείμενα τα οποία έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο ευχάριστη θα έλεγα. Υπήρξαμε πολύ τυχεροί μπορώ να πω, αν σκεφτείς ότι πολλά από αυτά τα αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί εντελώς τυχαία. Όχι μόνο δεν ήταν αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών, αλλά κάποια  προέκυψαν από αποτυχημένα πειράματα, που αποσκοπούσαν κάπου αλλού. Αν έχετε αγωνία για το ποια μπορεί να είναι αυτά τα αντικείμενα απλά διαβάστε παρακάτω.

Το ρόφημα του καφέ!

onmed.bbend.net

Ίσως από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του ανθρώπου,το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας. Δεν είναι επιστήμονας, ούτε σπουδαίος ερευνητής αυτός  που πρέπει να ευχαριστήσουμε  για αυτή την ανακάλυψη. Χάρη στο βοσκό Καλντί, από το χωριό Kaffa στην Αιθιοπία ή καλύτερα χάρη στα πρόβατά του, μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε  αυτό το ενεργειακό, γεμάτο αρώματα ρόφημα. Μετά από μια νυχτερινή βόλτα με το κοπάδι του, ο βοσκός παρατήρησε ότι τα πρόβατα ήταν γεμάτα ενέργεια και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Από περιέργεια λοιπόν,το πρωί έφτιαξε ένα ρόφημα από τα φύλλα του ίδιου φυτού που μάσησαν τα πρόβατα το  προηγούμενο βράδυ. Έτσι λοιπόν, ανακαλύφθηκε ο καφές.

Τα σπίρτα!

diakonima.gr

Το 1826 ο εφευρέτης John Walker κατά την διάρκεια ενός πειράματός του, ανακάτευε ορισμένες χημικές ουσίες με ένα λεπτό κομμάτι ξύλου. Σε κάποια στιγμή παρατήρησε πως στην άκρη του ξύλου που χρησιμοποιούσε για το ανακάτεμα, παρέμεινε κολλημένο ένα μικρό κομμάτι από το μείγμα που παρασκεύαζε. Καθώς προσπαθούσε να καθαρίσει την άκρη του ξύλου τρίβοντας το, αναπτύχθηκε τριβή και το μείγμα  πήρε φωτιά αφήνοντας τον John έκπληκτο. Έτσι ξεκίνησε να κατασκευάζει τα λεγόμενα σπίρτα, γνωστά και ως «φώτα τριβής».  Από τις 7 Απριλίου του 1826 άρχισε να τα πουλά στην γειτονιά του κάνοντας τα σπίρτα γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Τα πυροτεχνήματα!

ecozen.gr

Τα πυροτεχνήματα τοποθετούνται στην αρχαία Κίνα κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ. Όλα οφείλονται σε έναν Κινέζο μάγειρα, ο οποίος αποφάσισε να ψήσει κοτόπουλο με ένα διαφορετικό τρόπο. Ανάμειξε νιτρικό κάλιο μαζί με κάρβουνο και θείο, δημιουργώντας μια μαύρη σκόνη. Ο μάγειρας συμπίεσε τη σκόνη μέσα σε ένα καλάμι μπαμπού και την άναψε. Μπαμμ! Δε θα  έλεγα πως πέτυχε το σκοπό του αλλά από την αποτυχία του, προέκυψε αυτό το ουράνιο, φαντασμαγορικό θέαμα που ονομάζουμε πυροτέχνημα.

Η cocacola!

incimages.com

Το 1886 ο Αμερικανός φαρμακοποιός John Pemberton πειραματιζόταν για την δημιουργία ενός φαρμάκου κατά του πονοκεφάλου. Έτσι δημιούργησε ένα σιρόπι από διάφορα μπαχαρικά, ανθρακούχο νερό και άλλα συστατικά. Τότε ο Pemberton δεν  κατάλαβε πως είχε εφεύρει ένα από τα σπουδαιότερα προϊόντα στον κόσμο. Μπορεί το παρασκεύασμα του να μη θεράπευε τον πονοκέφαλο αλλά αποτελεί το διασημότερο αναψυκτικό στον κόσμο. Ευχαριστούμε John Pemberton!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cached.imagescaler.hbpl.co.uk, okmarkets.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν… τυχαία!