Loading

Άνθρωποι με υπερδυνάμεις.

Πολλά αξιομνημόνευτα έχουν δει τα μάτια μας και πολλά αξιοζήλευτα έχουν ακούσει τ’ αυτιά μας. Μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν άνετα να είναι βγαλμένοι από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Με χαρακτηριστικά παρμένα από κόμικ , μοιάζουν με επιτεύγματα σύγχρονης ιατρικής, με λίγη δόση μαγείας. Είναι υπεράνθρωποι με σπάνιες σούπερ-δυνάμεις, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια, αναιρούν κάθε λογική εξήγηση και αφήνουν με το στόμα ανοιχτό επιστήμονες, γιατρούς αλλά και όλους τους κοινούς θνητούς.

Michel Lotito (1950 – 2007)

Ο κύριος Μισέλ Λοτίτο ήταν γνωστός στο ευρύτερο κοινό ως Monsieur Mangetout (Κύριος Τρώω-τα-πάντα), αφού κυριολεκτικά έτρωγε ό,τι πιο τρελό θα μπορούσε να φανταστεί κανείς: από απλές μεταλλικές βίδες, λάμπες ποδήλατα, κρεβάτια και τηλεοράσεις, μέχρι αεροπλάνο. Ναι, καλά διαβάσατε! Αεροπλάνο! Του πήρε φυσικά 2 χρόνια, αλλά κατάφερε να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο αεροπλάνο Cessna 150. Από μικρός του άρεσε να καταναλώνει ασυνήθιστα προϊόντα μιας και έπασχε από μια σπάνια ψυχική ασθένεια (Pica Disorder), που του δημιουργούσε την ανάγκη να τρώει οτιδήποτε δεν έχει θρεπτικά συστατικά. Ο Mr Eat-All εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή του την ικανότητα και μπήκε στο χώρο της ψυχαγωγίας. Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της καριέρας του έφαγε 9 τόνους μεταλλικών αντικειμένων. Οι γιατροί που τον εξέταζαν ήταν πεπεισμένοι πως ο κύριος Λοτίτο είχε μια χοντρή επίστρωση γύρω από το στομάχι του και το έντερό του, που σε συνδυασμό με τα ασυνήθιστα δραστικά γαστρικά υγρά που εκκρίνονταν στο στομάχι του, του έδιναν τη δυνατότητα να καταπίνει και να χωνεύει ό,τι έτρωγε, χωρίς να τραυματίζεται. Πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 57 ετών.

Daniel Kish (1966 – )

Ο Ντάνιελ Κις από βρεφική ηλικία (13 μηνών) χρειάστηκε να αφαιρέσει και τα 2 του μάτια, λόγω καρκίνου του αμφιβληστροειδούς. Μεγαλώνοντας όμως κατάφερε να αναπτύξει και να εξελίξει μια δική του τεχνική για να «βλέπει». Μπορεί να κινείται άνετα στην πόλη αλλά και όπου αυτός θελήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα στο χώρο, μπορεί να καταλαβαίνει την απόστασή του από αυτά και γενικότερα μπορεί να «βλέπει» 360°. Η μέθοδος που ανέπτυξε είναι ο ηχοεντοπισμός (echolocation). Με το στόμα του δημιουργεί ήχους που στη συνέχεια, μέσω της αντανάκλασής τους στα διάφορα πράγματα που τον περιτριγυρίζουν, επιστρέφουν στα αυτιά του και του δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Στην ουσία χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνική με αυτή των δελφινιών, των νυχτερίδων και της φάλαινας Μπελούγκα, αφού δημιουργεί φωνητικά κλικ και χρησιμοποιεί την ηχώ τους για να προσδιορίσει το περιβάλλον γύρω του. Αν και υπάρχουν και μερικοί άλλοι που το κατάφεραν και είναι κάτι το οποίο μπορείς να εκπαιδευτείς, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο!

Wim Hof (1959 – )

Ο Wim Hof είναι ευρύτερα γνωστός ως Iceman μιας και διαθέτει ίσως το πιο «σκληρό πετσί» στον κόσμο. Ο άνθρωπος αυτός είναι ικανός να αντέξει σε απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ίδιος αποδίδει αυτή την σπάνια ικανότητα σε έναν συνδυασμό τεχνικών αναπνοής και διαλογισμού. Φυσικά, η συχνή έκθεση στο κρύο, αποτελεί άλλον ένα σημαντικό παράγοντα για αυτόν. Τα επιτεύγματα του είναι αρκετά. Ανάμεσα σ’ αυτά κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης κάτω από πάγο (57.5 μέτρα) ενώ παλαιότερα κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας ανυπόδητος την απόσταση ημιμαραθώνιου σε χιόνι και πάγο. Έχει καταφέρει να σπάσει  16 φορές το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ έκθεσης ολόκληρου του σώματος σε πάγο, με μέγιστο τις 2 ώρες 8 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Ο Iceman έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ιατρικών εξετάσεων. Τα επιστημονικά ευρήματα δεν είναι μπορούν να συνδέσουν άμεσα την ικανότητα αυτή με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο Wim Hof. Εξάλλου, υπάρχουν εικασίες πως 4 άνθρωποι πνίγηκαν, το 2015 και το 2016, εξαιτίας της πρακτικής εξάσκησης της μεθόδου αυτής.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: typosthes.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άνθρωποι με υπερδυνάμεις.