Loading

Άνθρωποι – λαβύρινθοι!

Για τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θέλουν, που δύσκολα βγάζεις άκρη μαζί τους.

Στη ζωή θα διασταυρωθούμε πολλές φορές με ανθρώπους που φαίνεται να μην ξέρουν τι θέλουν. Και όλοι μας ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι όταν επιδιώξεις να μπλέξεις τη ζωή σου μ’ αυτούς, με όποια ιδιότητα, να βγάλεις άκρη μαζί τους. Οι αιτίες που ένας άνθρωπος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ποικίλουν. Μπορεί να είναι λόγω ανωριμότητας ή λόγω μιας περιόδου έντονης ψυχολογικής αστάθειας που βιώνει το άτομο. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ζουν τη μονιμότητα αυτής της κατάστασης, κι όπου οι αιτίες είναι πολύ πιο βαθιές κι ανεξίτηλες.

Αυτοί είναι οι Άνθρωποι-λαβύρινθοι.

Άτομα που έχασαν την ισορροπία μεταξύ της λογικής και της καρδιάς τους και που δεν ξέρουν πια τι να υπηρετήσουν. Μπορεί βαθιά μέσα τους να γνωρίζουν για τι χτυπάει η καρδιά τους μα να δειλιάζουν πια να της κάνουν τα χατίρια. Είναι ως επί το πλείστον άνθρωποι που κουβαλούν πληγές, μνήμες που δεν αντέχουν πια να ξαναζήσουν. Άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που τους στέρησε το ξεκλείδωμα του γνήσιου εαυτού τους ή, ακόμη χειρότερα, την αυτοπεποίθηση και αγάπη για τον εαυτό τους. Κι ενώ βιώνουν μέσα τους μια φοβερή αστάθεια φροντίζουν να κρατούν την εικόνα τους ήρεμη, σταθερή και σίγουρη. Το πείσμα τους μετατρέπεται σε υπεροψία στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν άμυνα. Δείχνουν πως είναι σίγουροι, όταν μέσα τους σταλάζει η αβεβαιότητα. Λένε πως τους αρκεί η λογική ενώ μέσα τους η καρδιά τους ουρλιάζει από λαχτάρα.

dimartblog.files.wordpress.com

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορούμε ποτέ να βρούμε άκρη μαζί τους. Γιατί έχουν την τάση να φάσκουν και να αντιφάσκουν, όχι τόσο σε θέματα άποψης, αλλά κυρίως συμπεριφοράς. Την μια μέρα σε κοιτάζουν σαν να είσαι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής τους και την επόμενη αγνοούν την ύπαρξή σου σαν να μην σε γνώρισαν ποτέ. Το να αποκτήσεις συναισθήματα για αυτούς τους ανθρώπους, πάλι με όποια ιδιότητα, είναι τρομακτικά επικίνδυνο. Είναι σαν να σε δένουν με ένα σκοινί επάνω τους και στη συνέχεια να σε σπρώχνουν μακριά τους. Και όσο εσύ θυμώνεις που σε διώχνουν και λες θα φύγεις, τόσο το σκοινί σφίγγει και σφαλίζει μέσα σου τις στιγμές εκείνες που νόμισες πως τους είχες καταλάβει. Κι  αυτό είναι το πιο μεγάλο μαρτύριο. Το ότι παλεύεις συνεχώς να τους καταλάβεις, να καταλάβεις το ρόλο που σου έχουν δώσει στη ζωή τους.

Άνθρωποι- λαβύρινθοι. Οι άνθρωποι που έχουν την ιδιότητα να σε κάνουν να χάνεσαι μέσα τους. Ψάχνεις μέσα στο σκοτάδι του λαβύρινθου να βρεις τον κήπο της ψυχής τους, χωρίς να τον έχεις δει ποτέ, χωρίς να τον έχεις αγγίξει, με μόνο οδηγό τη μυρωδιά από τα γιασεμιά που ανθίζουν. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που κουβαλούν τέτοιο σκοτάδι στολίζουν συχνά τα μάτια τους στιγμιαία με μια λάμψη αθώα σχεδόν παιδική σαν να σε παρακαλούν να ψάξεις μέσα τους να δεις την ομορφιά που κρύβουν.

Κι είναι η πιο μεγάλη ελευθερία να τολμήσεις να αγαπήσεις τέτοιο σκοτάδι. Να πιστέψεις πως μέσα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο, κρύβεται ένας κήπος που μοσχοβολά.

Μα συνήθως κάποια στιγμή καλείσαι να τους αφήσεις πίσω. Δεν δέχονται τη σωτηρία τους. Είναι καταδικασμένοι να βαδίζουν μόνοι.

Το ξέρω γιατί γεύτηκα κι εγώ έναν τέτοιο λαβύρινθο. Και δεν ξέρω αν ακόμη έχω βρει την έξοδο. Μα κι αν την έχω βρει, αυτή η μυρωδιά του γιασεμιού το ξέρω, ακόμη με στοιχειώνει.

ecoosfera.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:eoeresearch.org, devenir-sorcier.org

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άνθρωποι – λαβύρινθοι!