Loading

Αντέχουν οι αγάπες του καλοκαιριού;

Καλοκαιρινά φλερτ και αγάπες σχεδόν όλοι ζήσαμε. Είτε ήμασταν διακοπές στο νησί, είτε στην πόλη, αλλά και για όσους εργάζονται αυτή την περίοδο, το καλοκαίρι μας βάζει σε πειρασμούς να κοινωνικοποιηθούμε λίγο περισσότερο. Μήπως αυτή η κοινωνικοποίηση, σας οδήγησε καμιά φορά σε γνωριμίες άλλου επιπέδου; Και αν ναι, ακόμη υπάρχει επαφή ή ήταν μόνο ενθουσιασμός της καλοκαιρινής σεζόν;

Τις πλείστες ώρες του καλοκαιριού βρισκόμαστε οπουδήποτε αλλού εκτός από το σπίτι μας αφού μας το επιτρέπει φουλ ο καιρός. Παραλίες, βουνά, μπαράκια.  Δηλαδή, όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος. Έτσι είναι αναπόφευκτο να μην γνωρίσεις άλλους ανθρώπους. Οι πιο τολμηροί βέβαια, επιχειρούν να κάνουν το πρώτο βήμα σε άλλου επιπέδου γνωριμία μετά από το στιγμιαίο ενδιαφέρον ή φλογερό κοίταγμα ανάμεσα σε δύο ξένους.

popup.gr

Αμήχανες στιγμές αλλά και ενθουσιασμός δεν λείπουν από ένα καλοκαιρινό ειδύλλιο. Σκέψεις τύπου να το ζήσω ή όχι, να αφεθώ και όπου βγει αλλά και η πιο κοινή σκέψη σιγά δεν τον/την ξέρω θα περάσουμε απλά καλά για λίγο, μας κυριαρχούν το μυαλό μέχρι να αποφασίσουμε το επόμενο επιπόλαιο και συνάμα ανώριμο βήμα θα έλεγα. Γιατί το χαρακτήρισα έτσι; Να σας πω. Πόσοι από εσάς ενώ βρισκόσασταν σε σχέση όταν σας φλέρταραν υποκύψατε; Ή ακόμα χειρότερα, πόσοι από εσάς ενώ βρισκόσασταν σε σχέση ήσασταν οι πρώτοι που κάνατε το πρώτο βήμα προς ένα άλλο ξένο άτομο; Καταλαβαίνω την υπέροχη αύρα του καλοκαιριού που μας δίνει το αίσθημα της ελευθερίας, να ζήσουμε, να μεθύσουμε, να αφεθούμε στις υπέροχες στιγμές. Κάπου όμως χάθηκε το νόημα. Πολλοί επιχειρούν να ζήσουν ένα καλοκαιρινό  ειδύλλιο με ένα άγνωστο άτομο χωρίς να σκέφτονται ότι κάποιος μπορεί να πληγωθεί. Είτε ένας από τους δύο ο οποίος θα δημιουργήσει αληθινά συναισθήματα μετά, είτε ένας τρίτος ο οποίος στην ουσία μόνο τρίτος δεν είναι αφού έχει δεσμό με ένα από αυτούς που έζησαν έναν επιπόλαιο ενθουσιασμό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (εξαρτάται από τον καθένα) όταν τελειώνουν οι καλοκαιρινοί μήνες, όλοι γυρνάμε πίσω στην καθημερινότητα μας. Απομακρυνόμαστε λόγω ρουτίνας από τα άτομα που γνωρίσαμε το καλοκαίρι. Όπως δεν φαίνονται οι βάρκες στον ορίζοντα έτσι χάνονται και οι αγάπες. Οι στιγμές και οι αγάπες χάνονται επιφανειακά. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα κρατήσουν επαφή. Θα κάνουν χώρο στην παλιά τους καθημερινότητα για το καινούριο άτομο που μπήκε με την αύρα του καλοκαιριού στη ζωή τους. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που το ενδιαφέρον τους θα συνεχίσει για το καλοκαιρινό ειδύλλιο που έζησαν. Φυσικά, δεν είναι κάτι που το επιχειρούν οι περισσότεροι αφού ο κύριος σκοπός τους ήταν απλά να το γλεντήσουν για λίγο. Να γίνουν μάγκες της στιγμής. Φίλε, να ξέρεις ότι μάγκας είναι αυτός που μπορεί να το γλεντήσει και με τον άνθρωπο του. Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνεσαι δεξιά και αριστερά για να φανείς έξυπνος και γόης ενώ έχεις δίπλα σου ένα άτομο που σε αγαπάει.

kozepsuli.hu

Στην τελική, είτε η καλοκαιρινή αγάπη αντέξει και για τις υπόλοιπες εποχές είτε όχι, εμείς πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι θα αποκτούμε εμπειρία και θα μαθαίνουμε από αυτά  που ζήσαμε. Αναμνήσεις μένουν για πάντα στην καρδιά μας και μαθήματα από εμπειρίες για πάντα στο μυαλό μας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cloudfront.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αντέχουν οι αγάπες του καλοκαιριού;