Loading

Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου….

svg13 Φεβρουαρίου, 2021Bee freeShowbeezΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ

Σήμερα φίλοι μου ξύπνησα με το εξής ερώτημα:

Πόσο γρήγορα καταρρίπτεται ένας μύθος;

Το οποίο ερώτημα διαδέχθηκαν κι άλλα μικροερωτήματα:

Υπάρχουν αποδείξεις για να μπορέσεις να τον καταρρίψεις;

Και ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της απομυθοποίησης;

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν βλέπουμε να καταρρίπτεται ο μύθος του ηθοποιού. Του ανθρώπου αυτού που θα έπρεπε να ποιεί ήθος και αντ’ αυτού ποιεί ανηθικότητα.  Σε μία χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τις τέχνες, έρχονται σήμερα κάποιοι σύγχρονοι «Εφιάλτες» να προδώσουν όσα έκτισαν με κόπο οι αρχαίοι άνθρωποι του πνεύματος. Άνθρωποι που αν όντως τους βλέπουν από κάπου ψηλά, τώρα θα έπρεπε να τους φτύνουν ή να τους μουτζώνουν.

Ξυπνάς μία μέρα λοιπόν και βλέπεις τεράστια ονόματα, ονόματα που θεωρούσες ιερά τέρατα της Τέχνης να εκμεταλλεύονται τη φήμη, το χρήμα, ακόμα και το ταλέντο τους για να χειραγωγήσουν, να δείρουν, να παρενοχλήσουν σεξουαλικά, να μειώσουν, να προσβάλλουν, να φοβίσουν, άλλα μικρότερα ονόματα..

Γιατί; Γιατί (θεώρησαν ότι) μπορούσαν!

Γιατί μ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο επιδίωκαν να δείξουν τη δύναμη τους ή ίσως προσπαθούσαν να μεγαλώσουν κι άλλο το τεράστιο Εγώ τους. Με μοναδικό τους όπλο τη δύναμη και τη φήμη, που εμείς το απλό κοινό θεατών τους δώσαμε.  Εμείς λοιπόν είμαστε αυτοί που τώρα πρέπει να τους κατεβάσουμε από το βάθρο και να καταρρίψουμε τον μύθο τους.

in.gr

Πολλοί από μας διερωτώνται συνεχώς… Γιατί τώρα; Γιατί να μιλήσουν τώρα και όχι τότε;

Πείτε μου ειλικρινά. Αν πριν 15 χρόνια έβγαινε ένας άσημος καινούργιος ηθοποιός ή αθλητής ή οτιδήποτε άλλο και έκανε καταγγελία εις βάρος ενός τεράστιου ισχυρού ονόματος, ποιον θα πιστεύατε; Ελάτε τώρα! Ούτε οι δημοσιογράφοι θα έδιναν βαρύτητα στα λόγια του, ούτε η δικαιοσύνη θα έπραττε αυτό που έπρεπε κι εμείς απλά θα λέγαμε ότι «ψάχνει αφορμή να ακουστεί το όνομα του». Κακά τα ψέματα η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των ισχυρών. Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Γιατί τώρα λοιπόν; Γιατί τώρα μπορούν να μιλήσουν και αυτοί. Γιατί τώρα δεν φοβούνται.. Γιατί θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, γιατί θέλουν να αποβάλλουν τη θλίψη και τον τρόμο απ’ το βλέμμα τους, γιατί δε θέλουν η κατάθλιψη να πεθάνει μαζί τους. Κι αν ένας άνθρωπος θέλει να μιλήσει ποτέ δεν είναι αργά να το κάνει.. Αν ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να βγει η αλήθεια στο φως, ας μην ψάχνουμε άλλο το γιατί και το πως κι ας στηρίξουμε την προσπάθεια για να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Προς όλες αυτές τις γυναίκες που υποτιμήθηκε η αξιοπρέπεια τους…

Προς όλους αυτούς του άντρες που βίωσαν τον εξευτελισμό…

cdn1.img.sputniknews.gr

Είτε μιλάμε για ηθοποιούς, είτε μιλάμε για αθλητές, είτε για καθαρίστριες, λογιστές, φοιτητές, μάνες με 4 παιδιά, ομοφυλόφιλους, μικρά κορίτσια, θύματα της εξουσίας και της δύναμης… ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ.

Η καταπάτηση των δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν κοιτάζει φύλο, δεν κοιτάζει επάγγελμα, δεν κοιτάζει χρώμα επιδερμίδας, δεν κοιτάζει θρησκεία. Είναι μία μάστιγα που πρέπει να εξαλειφθεί και αν δεν γίνει τώρα, ίσως δε θα γίνει ποτέ. Αν θέλουμε να ξεβρωμίσει ο τόπος από κάτι τέτοια όντα που προσβάλλουν το ανθρώπινο γένος, τότε μιλήστε τώρα χωρίς φόβο.

Θέλω να απευθυνθώ και σε μας, τους δικαστές του πληκτρολογίου. Οφείλουν όσοι από μας ήταν μάρτυρες σε περιστατικά λεκτικής και ψυχολογικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, χειροδικίας και άλλων τέτοιων ντροπιαστικών φαινομένων, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, γιατί έτσι γίνονται ένα με τους θύτες. Να στηρίξουν τα θύματα και να συμβάλλουν στην κατάρριψη των ψεύτικων μύθων που οι ίδιοι δημιούργησαν με τη σιωπή τους. 

Τέλος, δεν χρειάζεται να γινόμαστε καταπέλτες με το οικογενειακό περιβάλλον των θυτών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν οικογένεια γυναίκες και παιδιά, τα οποία αν μη τι άλλο δεν φταίνε σε τίποτα και σίγουρα περνούν κι αυτοί τον δικό τους γολγοθά με τις τελευταίες εξελίξεις. Μην γίνουμε λοιπόν όμοιοι μ’ αυτούς που καταδικάζουμε.

Η εξουσία δεν είναι όπλο υποταγής…Ήρθε η στιγμή να πάει η κοινωνία ένα βήμα μπροστά.. ΤΩΡΑ oι μύθοι καταρρίπτονται και οι αλήθειες λάμπουν…

theleaflet.in


**Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: media.ladylike.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου….