Loading

Άνδρες, μήπως είναι καιρός να επαναστατήσουμε κι εμείς για τα δικαιώματα μας;

Να το ξεκαθαρίσω απ’ την αρχή πριν πέσετε να με φάτε : όχι δεν είμαι μισογύνης. Αντίθετα αγαπώ και σέβομαι το “ωραίο” φύλο και το επικροτώ για τις μάχες που έδωσε διαχρονικά και κέρδισε. Χωρίς εσάς -τις γυναίκες- άλλωστε εμείς είμαστε τίποτα.

Μήπως όμως στην προσπάθεια μας -λέω εγώ τώρα- να μη νιώθουν οι γυναίκες αδύναμες, έχουμε φτιάσει πια σε αντίθετα αποτελέσματα; Μήπως όλη αυτή η κλάψα να έρχεται εις βάρος των απανταχού ανδρών; Ναι, μήπως αδικούμε τελικά τον άνδρα;

ΝΑΙ. Ξεκάθαρα αυτό συμβαίνει.
1. Αρχίζοντας με τη λέξη “ωραίο” που χαρακτηρίζει συνήθως το γυναικείο φύλο είναι άξιο απορίας: τι; Εμείς είμαστε το “άσχημο” φύλο; Sorry, αλλά αυτό δεν είναι ρατσισμός;

2. Η γυναίκα γεννά, η γυναίκα κάνει τις δουλειές του σπιτιού, η γυναίκα αναλαμβάνει πολλές ευθύνες, η γυναίκα δουλεύει, η γυναίκα προσέχει τα μωρά,  η γυναίκα αδιαθετεί, η γυναίκα, η γυναίκα, η γυναίκα. Καλά, ο άνδρας; Τίποτα; Τεμπέληδες μας ανεβάζετε, ακαμάκκηδες μας κατεβάζετε. Σχεδόν άχρηστοι κοινωνικά. Όχι, εμείς δε δουλεύουμε, εμείς δεν προσπαθούμε, εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Άχρηστοι σου λέω, άχρηστοι! Απλώς decor.

3. Παντού: στο διαδίκτυο, στα sites, στα facebook, στα instagram, στις τηλεοράσεις ο άνδρας έχει εκτοπιστεί κανονικά και έχουν κυριαρχήσει γυναίκες! Τι; Όχι; Πείτε μου τελευταία φορά που διαβάσαμε άρθρο για άνδρες! Ως και στο beezdom εφάν μας κυριολεκτικά οι γυναίκες! “5 τρόποι να συνδυάσεις τα αθλητικά σου” μόνο για γυναίκες -λες και οι άνδρες δε φορούν! “Μάνα, μανούλα, μαμά” – ποτέ το “Παπά, πατερούλη, μπαμπά”. “10 τρόποι να φλερτάρεις μια γυναίκα” – ΟΚ εδώ το είπατε ξεκάθαρα: είμαστε άχρηστοι καλέ! Δείτε απλώς και τη βαθμολογική κατάταξη των αρθρογράφων: 8/10 γυναίκες. Πόσες φορές να διαβάσουμε την αγωνία μιας μάνας, για το πως να διαχειριστεί τα άγχη της, πως περνά τα Σάββατά της και αν τα προλαβαίνει όλα! Πόσες φορές να δούμε άρθρα για γυναικείες στιλιστικές συμβουλές; Λες και ο άνδρας κυκλοφορεί αναβράκωτος! Πείτε ρε παιδί μου και ένα μπράβο στουσάνδρες που σας κάνουν support! Α, ναι εξιάσαμε! Εκείνοι δεν έχουν άγχη και φυσικά τα Σάββατα τους είναι μόνο ξέγνοιαστα, αραχτά και εννοείται, ξέρουμε, πως τα καταφέρνετε και μόνες σας καλά! Φυσικά ούτε λόγος για γιορτή του πατέρα -α είναι κι αυτός;- ενώ καρκασιαλλίκι τ’ άλλου κόσμου για τη γιορτή της μητέρας!

4. Πάμε τώρα και λίγο στα του οίκου. Λέμε ότι οι άνδρες είναι οι κολώνες του σπιτιού. Οι ποιες; Μάλλον ευφυολόγημα των γυναικών κι αυτό, έτσι για παρηγοριά φίλοι μου. Παιδιά ας το παραδεχτούμε: μπορεί να νομίζουμε πως αποφασίζουμε εμείς, αλλά έχουν 100% το πάνω χέρι! Τι θα φάμε, αν θα φάμε, αν θα πάμε κυνήγι ή όχι, αν θα πάμε ταξίδι και που, πόσα θα ξοθκιάσουμε, τι θα φορέσουμε, αν θα πάμε στη μάνα μας, πότε θα κάνουμε σεξ -ποιος; που; πότε; γιατί;- και για τόσα άλλα! Ναι κι αν δε γίνει το δικό τους κατεβάζουν τα μούτρα τους ή υιοθετούν άλλες, ύπουλες τεχνικές μέχρι να γίνει το δικό τους! Ναι, θα με πείτε μισογύνη πάλι, sorry αγαπημένες μου οι αλήθειες να λέγονται!

5. Οι μεταξύ μας- αχα!- διευθετήσεις. Ο μισθός τους δικός τους, μα και ο δικός μας πάλι δικός τους! 6 ντουλάπες στο σπίτι; 5 ½ ανήκουν στη γυναίκα και μια γωνιούδα στον άντρα. Στο νιπτήρα; Τα ¾ είναι καλυμμένα με κρεμοσάπουνα, μακιγιάζ, παμπάτζια, κρέμες και άλλα γυναικεία καλλυντικά και υπάρχει χώρος μόνο για μια ανδρική οδοντόβουρτσα και αν! Στην αρχή το παίζουν όλες γλυκούλες και άμα δέσουν το γάρο τους – ναι εμείς, έχουμε ταυτιστεί πλήρως πια- τότε βγάζουν τη μάσκα και μας κάνουν και πρόβλημα που μπορεί να ροχαλίσουμε λίγο ή να θέλουμε να δούμε το Ομόνοια-Αποέλ.

Άνδρα φκάλτα σκουπίθκια!

Άνδρα πάρτα μωρά ποτζί ποδά!

Άντρα πογιάτιστο σπίτι!

Άνδρα χόρεψε!

Άνδρα, κάθεσαι;

ΚΑΘΕΣΑΙ;

Άνδρα αναπνέεις;

ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ;

Κυριολεκτικά εφκήκαν πας τη κκελέ μας, σε σημείο που πιστεύω πως επιστρέφουμε στο παρελθόν, απλά με μια διαφορά: τώρα θα πρέπει εμείς να κάνουμε επαναστάσεις για χειραφέτηση και ίσα δικαιώματα!

Εμπρός λοιπόν άνδρες, βουρ στον αγώνα για ισότητα!

Εμπρός, ας δώσουμε μια μάχη για να τις φτάσουμε!

(Ντάξει κάτσετε στα βραστά σας, γιατί αλλιώς ξέρετε τι μας περιμένει όλους… παντοφλούδα ή ισόβια αποχή απο το σεξ -ποιος; που; πότε; γιατί;-)

***Αφιερωμένο με τεραστιότατη αγάπη στις γυναίκες μας (ξέρουν αυτές) αλλά και στους φίλους, ταλαίπωρους άνδρες (σφίξτε τα δόντια να περάσουμε). Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις σ’ αυτό το 100% χιουμοριστικό άρθρο και προκαλώ τις αγαπημένες αρθρογράφους μας να μου απαντήσουν!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ

Πριν 5 χρόνια, δήλωνα επαναστάτης. Σήμερα δηλώνω απλά «θέλω την ησυχία μου» και μερικά... σούσι. Θυμώνω ακόμη με την αδικία, επιμένω ακόμη στην αλήθεια και ακόμη δεν έχω κοιλιακούς. Κάτσε λοιπόν καλά, και πού ξέρεις, ίσως το σύμπαν συνωμότησε για να βρεθείς σήμερα εδώ...

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άνδρες, μήπως είναι καιρός να επαναστατήσουμε κι εμείς για τα δικαιώματα μας;