Loading

Αναμνήσεις από το ταξίδι μου στη Ρώμη και τη Φλωρεντία!

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Σήμερα θα σας ταξιδέψω σε δύο πόλεις της Ιταλίας που θεωρώ πως είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Στα επόμενα μου άρθρα θα σας ξεναγήσω και σε άλλες πόλεις/προορισμούς που μου έκαναν εντύπωση από το ταξίδι μου στην Ιταλία και πιστεύω ότι αξίζει να τους επισκεφτείτε.

1. Ρώμη  

Αναμφισβήτητα μια ιστορική πόλη που πιστεύω περιλαμβάνεται στα ταξιδιωτικά πλάνα όσων διαλέξουν να επισκεφτούν την Ιταλία.

Η πρώτη μας στάση στη Ρώμη ήταν στην εντυπωσιακή πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Από τις πιο χαρακτηριστικές πλατείες στον κόσμο θα έλεγα λόγω του ότι αποτελείται από δύο ημικύκλια τα οποία σχηματίζονται από 284 κίονες.

Ακολούθως, για αρκετή ώρα, περιμέναμε στην ουρά για να δούμε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (μέχρι και από έλεγχο περάσαμε).Το εσωτερικό του ναού είναι πραγματικά εντυπωσιακό αφού κοσμείται από μάρμαρο και από πολλά εντυπωσιακά μαρμάρινα γλυπτά και αγάλματα όπως η Pieta του Μιχαήλ Άγγελου που απεικονίζει τον πεθαμένο Χριστό στα χέρια της μητέρας του. Απαρατήρητο δεν περνά και το Baldachin του Μπερνίνι που κοσμεί τον τάφο του Αγίου Πέτρου. Με τόσα έργα τέχνης που υπάρχουν στο ναό εγώ προσωπικά ένοιωσα ότι βρισκόμουν σε ένα μουσείο!

gianlorenzobernini.org, vaticancitytours.it

Fact: Μάρμαρα από το Κολοσσαίο χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, κάτι το οποίο προσωπικά δεν μου άρεσε γιατί σίγουρα το Κολοσσαίο θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα μάρμαρα.

Tip 1: Αξίζει να ανεβείτε στο θόλο της Βασιλικής για τη θέα που προσφέρει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. 

Tip 2: Εάν σας αρέσουν τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου μπορείτε να δείτε το γνωστό γλυπτό του Μωυσή στο ναό Σαν Πιέτρο ιν Βίνκολι (Chiesa di San Pietro in Vincoli).

Η περιήγησή μας στη Ρώμη συνεχίστηκε στην εντυπωσιακή Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου φυσικά γινόταν χαμός από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί. Αφού είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο  περπατήσαμε στη γύρω περιοχή και βρεθήκαμε στην Πλατεία της Ισπανίας (Piazza di Spagna), μια από τις χαρακτηριστικές πλατείες της πόλης.

2. Φλωρεντία

Μια πανέμορφη πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε! Καθώς περπατούσαμε προς την κεντρική πλατεία περάσαμε από τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της πόλης (γνωστός και ως η εκκλησία της Santa Maria del Fiore) και μου έκανε εντύπωση τόσο η λεπτομέρεια του εξωτερικού του σχεδιασμού όσο και οι τεράστιες διαστάσεις του.

Φτάνοντας στην Piazza della Signoria μου έκανε εντύπωση το γραφικό κτήριο Palazzo Vecchio  (δηλαδή το Παλαιό Παλάτι), το Συντριβάνι του Ποσειδώνα και το αντίγραφο γλυπτό του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου (το πρωτότυπο βρίσκεται στην Galleria dell’Accademia).

Τον ελεύθερο μας  χρόνο διαλέξαμε να τον περάσουμε στην πινακοθήκη Ουφίτσι (Uffizi) όπου είδαμε τον πίνακα της «Γέννησης της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι και άλλους υπέροχους πίνακες.

Λόγω του ότι πήγα οργανωμένο ταξίδι με γκρουπ στην Ιταλία, για να μπορέσουμε να δούμε αρκετές πόλεις, το πρόγραμμα δεν περιλάμβανε πολλές ημέρες στη Ρώμη. Προσωπικά θεωρώ εύκολο κάποιος να διοργανώσει από μόνος του ένα ταξίδι στη Ρώμη και αυτό σκοπεύω να κάνω στο μέλλον για να δω τα αξιοθέατα που δεν είδαμε όπως π.χ. το Κολοσσαίο, τα Μουσεία του Βατικανού, την Καπέλα Σιξτίνα και για να κάνω ανέμελες βόλτες στις γραφικές πλατείες της πανέμορφης αυτής πόλης.

Tip: Απ’ ότι διάβασα, την τελευταία Κυριακή του μήνα η είσοδος στα Μουσεία του Βατικανού είναι δωρεάν από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. (εκτός από την Κυριακή του Πάσχα, την 29η του Ιουνίου (γιορτή Πέτρου και Παύλου) και στις 25-26 Δεκεμβρίου).

See you soon travelbeez!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αναμνήσεις από το ταξίδι μου στη Ρώμη και τη Φλωρεντία!