Loading

Ανακαλύπτοντας το νόημα της ζωής μέσα από τα ταξίδια

Κάθε εξερευνητής, πάντοτε αναχωρεί για την περιπέτεια κουβαλώντας φυσικά το σακίδιο του με τα ανάλογα εργαλεία. Έτσι λοιπόν κι εγώ, στην κάθε μου εξερεύνηση, σε κάθε νέο ταξίδι μου, απαραίτητη αποσκευή το φωτογραφικό σακίδιο.

Ο travel buddy μου όπως έχω συνηθίσει να τον αποκαλώ, ζωσμένος σε κάθε μου βήμα. Πάντοτε σε ετοιμότητα να αποθανατίσει τους θησαυρούς κάθε τοποθεσίας. Μέσα από τον φακό όλα δείχνουν διαφορετικά.

Εστιάζεις και με ένα κλικ παγώνεις την στιγμή. Μην διστάσεις όμως, γιατί στο επόμενο δευτερόλεπτο ίσως αυτή η ευκαιρία να έχει χαθεί.

Σύνθεση, φωτισμός, χρώματα, βάθος πεδίου τα πίξελς και η ανάλυση να δημιουργούν ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Μια φωτογραφία, για μερικούς, απλά μια ανάμνηση για άλλους, μια κρυμμένη ιστορία και για λίγους ένα αξέχαστο συναίσθημα της στιγμής.

1.Vintgar Gorge, Slovenia

Πρασινογάλανα κρυστάλλινα νερά και ο ήχος της ορμής των χειμερινών απορροών σε κάνουν να νιώθεις σαν να αιωρείσαι πάνω από μια οφθαλμαπάτη. Οι βράχοι ντυμένοι σε πράσινα άλγη και τα φύλλα του φθινοπώρου να δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση.

‘’Η ζωή είναι η επίγνωση της αντίθεσης, και συ το ρέμα που με την ίδια ορμή συνεχίζεις’’

2. Common Kerstel – Falco tinnunculus, Malta

Γύρισε και με κοίταξε σαν να’ θελε κάτι να μου πει. Μ’ αυτά που ήθελε να πει τα έδειξε σ’ ένα βλέμμα. Ψάξε μέσα σου να βρεις τα όρια σου, και όταν τα βρεις αξιοποίησε τα στο μέγιστο. Τότε θα δεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις. Στο αμέσως επόμενο κλάσμα απογειώθηκε μέσα από τον φακό μου μαθαίνοντας μου κάτι τελευταίο.

‘’Άρπαξες αυτή την ευκαιρία σου, μην αφήσεις τις επόμενες να φύγουν’’

3. Golden Bay, Malta

Τη νύχτα πάντοτε ένας νέος κόσμος αναδύεται. Οι λουόμενοι που ως πριν λίγο κατέκλυζαν την περιοχή, αντικαταστάθηκαν από μυριάδες αστέρια στον ουρανό. Ο πύργος να παραμένει σαν ένας ονειροπόλος αγναντεύοντας την θάλασσα. Στην προσπάθεια να κατακτήσεις τα δικά σου όνειρα, να φτάσεις τα δικά σου αστέρια θα χάσεις αρκετά άτομα. Μην φοβάσαι όμως γιατί νέες γνωριμίες σύντομα θα έρθουν.

4. Trapani, Sicily

Αν μου ζητούσες να σου δείξω μια φωτογραφία που να κρύβει την τρέλα ενός φωτογράφου αλλά και ενός παράτολμου ταξιδιώτη, θα ήταν αυτή. Μετά από 2 λεωφορεία πήρα ένα ποδήλατο για τα τελευταία 12km, τρέχοντας ενάντια στον χρόνο. Πρόλαβα τη δύση για μόλις 10 λεπτά αλλά ήταν αρκετά για μια τραβήξω μια από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες.

‘’’Ακόμη και όταν νιώθεις να σου τελειώνει ο χρόνος, μην ξεχνάς πως υπάρχει χρόνος ακόμη’’

5. Fort Ricasoli, Malta

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ρίσκο στη ζωή; Να χάνεις την ευκαιρία για κάτι καινούριο ή να είσαι λιγάκι ριψοκίνδυνος; Προσωπικά επιλέγω πάντοτε το δεύτερο. Και να που με οδήγησε. Σε ένα ετοιμόρροπο φρούριο να περπατώ στα ερείπια, με την θάλασσα σαν μανιασμένη να πολεμάει στα τείχη.

6. Majdanek concentration camp, Lublin

Μερικές φορές έρχεσαι και αντιμέτωπος με θλιβερά σκηνικά. Κρανίου τόπος, συρματοπλέγματα και μια σύναξη από χιλιάδες κοράκια (χωρίς υπερβολή) να σου υπενθυμίζουν την τραγική ιστορία του τόπου.

Πήρα μαζί μου ένα τριαντάφυλλο, το ένιωσα, λυπήθηκα, αναστέναξα. Έτσι έσκυψα και το άφησα πάνω στα συρματοπλέγματα. Ένιωσα μικρός μπροστά στην θυσία τους. Σήκωσα το βλέμμα και τους ευχαρίστησα που μου έδειξαν πόσο κοστίζει μια ζωή.

7. Hohenzollern Bridge, Cologne

Μια βουτιά στην ιστορία, κουλτούρα και τους ανθρώπους αυτού του μέρους. Κάπως έτσι αναδύεται μια νέα σύνδεση. Άγνωστοι συναντιόνται σε μέρη και στιγμές που ποτέ δεν το περιμένεις και μέσα σε λίγα λεπτά γίνεστε συνταξιδιώτες. Μικρός ο κόσμος τελικά.

‘’Τα ταξίδια δεν είναι μόνο για να διασταυρώνεις γέφυρες αλλά και να δημιουργείς νέες σε κάθε σου προορισμό.’’

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ανακαλύπτοντας το νόημα της ζωής μέσα από τα ταξίδια