Loading

Αν θέλεις να σε υπολογίζουν, δείξε το!

svg7 Φεβρουαρίου, 2022LovebeezΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αρχική και απαραίτητη προϋπόθεση για να είσαι ΚΑΠΟΙΟΣ/Α σε αυτή τη ζωή, θεωρώ πως  πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις ποιος/α πραγματικά είσαι.  Αληθινά εσύ. Και όχι τι πιστεύουν οι άλλοι ότι είσαι.

Να κατασταλάξεις μέσα σου σαν άτομο, να αποδεχτείς τι έχεις και τι όχι, (κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά), και -τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο- να υπολογίζεις τον εαυτό σου, τα θέλω σου και να μετρά η δική σου γνώμη περισσότερο για ότι αφορά τη δική σου ζωή παρά από γνώμες τρίτο-τέταρτων, σχετικών και άσχετων που σε περιτριγυρίζουν.

Έτσι, πώς  ζητάς να σε υπολογίζουν οι γύρω σου την στιγμή που εσύ δεν υπολογίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό;

Και γενικά…

Περιμένεις κάτι από τους ανθρώπους που είναι γύρω σου χωρίς εσύ να τους αποδείξεις τι είσαι;

Να σε εμπιστευτούν, να σε βάλουν στη ζωή τους, ενώ ξέρουν ψίχουλα για σένα; Και στο κάτω-κάτω ποιος σήμερα με όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που μας ταλανίζουν ως ανθρωπότητα αλλά και σε πιο προσωπικό επίπεδο -δηλαδή ως ζευγάρι-οικογένεια-εραστές- ρισκάρει να αφιερώσει διαθέσιμο χώρο στην καρδιά του για ένα εντελώς άγνωστο πρόσωπο;

Πολλά τα ερωτήματα, λίγες σωστές απαντήσεις… Ίσως  γιατί είναι λίγοι και αυτοί που πράττουν σωστά στο γενικό σύνολο ολόκληρης της ζωής….

Εσύ θα τους καθοδηγήσεις να σε υπολογίζουν. Όχι βέβαια να τους χειρίζεσαι σαν μαριονέτα κουκλοθέατρου… αλλά να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό, να αφεθείς στο ισοζύγιο της καρδιάς και του μυαλού. Και σιγά-σιγά, ελευθερώνοντας -έστω και δειλά- τον εαυτό σου στα «χωράφια» των άλλων, εκεί είναι που θα σε εκτιμήσουν και θα σε υπολογίζουν.

https://emfl.com.au/wp-content/uploads/2020/01/de-facto-900x450.jpg

emfl.com.au

Με λίγα λόγια, απελευθερώνοντας το «εγώ είμαι τέτοιος τύπος ανθρώπων που….» και αποφεύγοντας τις καλουπωμένες προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τις κουβέντες του «καφενείου», δείχνουμε στους άλλους με τις πράξεις μας πάνω από όλα  τι είμαστε, τι αξίζουμε και τι ίσως να προσδοκούμε από τα άτομα κάθε λογής που βρίσκονται γύρω μας.

Το ψεύτικο ίσως να φαίνεται πιο ωραίο σχεδόν πάντα, αλλά κουράζει υπερβολικά σε σύντομο χρονικό διάστημα !!!

Κυρίως αν αυτό το ψεύτικο μπαίνει ανάμεσα σε μια σχέση -σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεται το «δέσιμο» μεταξύ δύο ανθρώπων- τότε παίρνει άλλη τροπή η κατάσταση. Μπαίνει σε επικίνδυνα σοκάκια που καταλήγουν σε αδιέξοδο.

assets.catawiki.nl

Και από την άλλη πλευρά τίθεται το εξής ερώτημα. Καλό να δείχνουμε στους άλλους τον πραγματικό μας εαυτό. Αλλά….Γιατί να ξέρουν οι άλλοι τι είμαστε; Τι κάνουμε στη ζωή μας; Με ποιους;  Δηλαδή για να μας υπολογίσει κάποιος πρέπει να έχει ανοικτό βιβλίο μπροστά του που αφορά κατά-γράμμα όλη μας τη ζωή;

Υπερβολές.

Απλή, λιτή και απέριττη να είναι η «αναφορά» για την ζωή σου προς τους άλλους και όλα καλά, όλα ανθηρά… Στην πορεία θα δείξει αν αξίζει να μοιραστείς περισσότερα πράγματα με τον/την εκλεκτό/τη. Και φυσικά αν όντως είναι ο/η εκλεκτός/τη.

gdnonline.com

Η ειλικρίνεια είναι αυτό που θα σε ξεχωρίσει ως άνθρωπο και θα σε υπολογίζουν.

Η ειλικρίνεια στις σημερινές σχέσεις. Σπουδαίο αλλά και σπάνιο.  

Τυχεροί αυτοί που είναι ειλικρινείς. ΑΛΛΑ πιο τυχεροί είναι αυτοί που περιτριγυρίζονται από ειλικρινείς. Είπαμε… σπουδαίο… αλλά και σπάνιο. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αν θέλεις να σε υπολογίζουν, δείξε το!