Loading

Αν σου μιλούσα για έρωτα θα ήταν ντροπή μπροστά σε αυτό που νιώθω για εσένα

svg26 Δεκεμβρίου, 2024Bee's StoriesLovebeezΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

Φτάσαμε να αναρωτιόμαστε αν πέθαναν τελικά οι εποχές που ακόμη νιώθαμε και το δείχναμε χωρίς να φοβόμαστε ή υπάρχει ελπίδα να το παλέψουμε, τι είναι τελικά έρωτας, αγάπη και όλα αυτά τα αισθήματα που όλο το σύμπαν στροβιλίζεται γύρω τους και όλες οι μορφές τέχνης έχουν την έμπνευση τους.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για έρωτα. Ή τουλάχιστον για εκρηκτικό έρωτα. Τον ζήσαμε στην εφηβεία αυτόν. Δεν μπορώ να ακούω για πόδια και ανάσες που κόβονται. Ο έρωτας είναι κάτι πιο μεγάλο. Κατέληξα σε ένα συμπέρασμα, όλα είναι δικαιολογίες στην ζωή μας. Άλλοι ψάχνουν τρόπο να μην σε δουν και άλλοι ξεκλέβουν πέντε λεπτά και βρίσκουν μια αφορμή απλά για να σε δουν μισό λεπτό. Κοίτα όμως την διαφορά, όταν θέλει κάποιος μπορεί και είμαι πολύ κάθετη σε αυτό πλέον, εγώ δεν υπολογίζω μετριότητες, δεν με γεμίζουν. Τι είναι αυτό το ζυγίζουμε τι θα πούμε, μην δείξουμε πολύ ερωτευμένοι και σκεφτόμαστε πως θα πράξουμε μην φανούμε απεγνωσμένοι; Απεγνωσμένοι γιατί; Επειδή νιώθουμε; Μήπως πάμε κατά διαόλου και δεν το ξέρω; Για να δω αν προλαβαίνω να κατεβώ από το βαγόνι και να αλλάξω πορεία. Επειδή εγώ δεν γουστάρω να το υποστηρίξω όλο αυτό.

Υπάρχει εκεί έξω αυτό που δεν πιστεύουμε ποτέ ότι υπάρχει. Και οι ευκαιρίες και οι άνθρωποι που μας ταιριάζουν και τα πολλά λεφτά και η ωραία ζωή, υπάρχουν όλα. Εσύ και εγώ τα επιλέγουμε. Δεν πιστεύω στο «όλα γίνονται για κάποιον λόγο» πιστεύω όμως ότι μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα τα πράγματα και τους ανθρώπους όταν έχεις περάσει από αφόρητη μοναξιά, τραυματικές εμπειρίες, ανθρώπινες σχέσεις που σε τραυμάτισαν και γενικά όταν έχεις βιώσει κόλαση ρε παιδάκι μου θες να πάρεις ένα πανί να καθαρίζεις όλη μέρα τις πύλες του παραδείσου γιατί είσαι τόσο ευγνώμων. Και ας μην υπάρχει παράδεισος και κόλαση τελικά δεν με νοιάζει αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι κανένας από εμάς δεν γεννήθηκε για να μείνει μόνος εκτός από αυτούς που είναι κακοί και δεν χωνεύουν τα άντερα τους οπότε ναι αυτοί ας πάρουν αγκαλιά το στρώμα τους και να μας αφήσουν ήσυχους.

Δεν μου κάνει ο έρωτας, θέλω κάτι περισσότερο. Ξέρεις τι είναι εμπιστοσύνη και ηρεμία; Εμπιστοσύνη σημαίνει όχι απλά πιστεύω ότι δεν θα μου κάνεις κακό και κλείνω τα μάτια μου σε ότι γίνει για εμένα είναι να μπορείς να στηριχτείς σε κάποιον. Να είσαι σίγουρος. Αυτό. Σιγουριά. Εκπέμπει ασφάλεια αυτή η αρετή. Μπορείς να υπάρξεις ελεύθερα, να μιλήσεις ανοιχτά, να πεις ότι σκέφτεσαι ακόμη και εκείνα που φοβάσαι. Σημαίνει να μην προσποιείσαι και σημαίνει να μην προσπαθείς καν. Δεν θέλω πλέον να προσπαθώ για τις ανθρώπινες σχέσεις τι πάει να πει «οι σχέσεις θέλουν δουλειά;» Δουλειά θέλουν όλα τα υπόλοιπα θα κουράζομαι και για αυτό; Θα κουράζομαι για να μπορέσω να κουμπώσω; Αφού το κούμπωμα όταν μιλάμε για ανθρώπους πρέπει να γίνεται μαγνητικά, αμέσως, αμοιβαία και απόλυτα. Χωρίς να το σκεφτείς πολύ.

«Σε εμπιστεύομαι».

Τεράστια υπόθεση. Μπορώ να σε φέρω κοντά μου, στον κύκλο μου, να γνωρίσεις τα άτομα που αγαπούσα πιο πολύ πριν από εσένα. Τα δικά μου άτομα. Θέλω να ανήκεις στην κοινότητα μου. Θέλω να είσαι μέλος της οικογένειας μου, να είσαι οικογένεια μου, θέλω να φτιάξουμε ένα σπίτι μαζί, κάνω εικόνες, το φαντάζομαι και χαίρομαι. Μπορώ να ονειρευτώ μαζί σου γιατί νιώθω ασφαλής και σιγουριά με την επιλογή μου. Δεν είναι ρε παιδί μου οι ανθρώπινες σχέσεις για να σκέφτεσαι άμα θα έπρεπε να πάρεις το πράσινο τελικά αντί για το μαύρο ζευγάρι παπούτσια. Δεν είναι για να υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας. «Είσαι σίγουρος;» «Θες να μοιραστείς την ζωή σου μαζί μου, με ότι εμπεριέχεται γύρω από αυτό;»

ΝΑΙ.

Ναι θα έπρεπε να είναι η απάντηση, αμέσως χωρίς καν να το σκεφτείς απλά να το νιώσεις. Θέλω να είμαι με έναν άνθρωπο που μπορώ να πω ξέρεις εδώ είμαστε και δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο κεφάλι μου κανένας πειρασμός, καμία αμφιβολία κανένα άγχος. Άμα μπούνε οι ανασφάλειες στην μέση, άστο κλάψε καλύτερα για την ιστορία που τέλειωσε.

Πολλοί με λένε αυστηρή, πικρόχολη και κάργια. Μπορεί να είμαι. Και το χαίρομαι. Τουλάχιστον δεν είμαι ύπουλη ούτε κακός άνθρωπος. Είμαι δύσκολος αλλά όχι κακός. Είμαι ευαίσθητος κάτω από το χοντρό επίστρωμα ανεξαρτησίας και δυναμικότητας που κατέχω. Αν όμως βάλω το όνομα σου στην λίστα της καρδιάς μου δύσκολα θα βγεις. Αγαπώ σημαίνει δεσμεύομαι για εμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε προδώσω. Έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου πρωτίστως και τώρα είμαι έτοιμη να αγαπήσω και τους άλλους ανθρώπους γύρω μου εξίσου καλά. Σου έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να ενταχθείς στην ζωή μου κανονικά. Σου επιτρέπω να καθίσεις μαζί μου. Σου επιτρέπω την είσοδο σε πολλές πτυχές του εαυτού μου. Σου ξετυλίγομαι. Δεν σκέφτομαι τι θα πω η τι θα φορέσω μαζί σου. Δεν έχω ανάγκη να σου αρέσω ούτε να σε κερδίσω. Θέλω να έχεις μπροστά σου αυτό που πραγματικά είμαι.

Και να που τελικά χωρίς να κάνεις τίποτα, κουμπώνεις. Και τόσο καιρό προσπαθούσες για το ελάχιστο. Και χαιρόσουν με το λίγο. Δεν είναι έτσι ρε εσύ. Νιώθουμε περίεργοι, αλλοπρόσαλλοι και μόνοι μας. Το θεωρούμε απίστευτο να έχουμε κοινά στοιχεία με έναν άλλο άνθρωπο αλλά τελικά δεν είμαστε μόνοι. Στην τελική, ίσως να μην ήμασταν ποτέ τρελοί και δύσκολοι να αγαπηθούμε. Ίσως απλά να μην είχαμε βρει τους κατάλληλους ανθρώπους. Για αυτό το πράγμα είχα ευχηθεί. Έναν άνθρωπο να ταιριάζουμε απόλυτα χωρίς κόπο. Ίσως όντως ευτυχία να είναι να θες αυτά που έχεις. Ίσως να μην είμαστε δυστυχισμένοι, να έχουμε όλα όσα κάποτε ευχηθήκαμε. Και απλά δεν τους έχουμε δώσει τόση βαρύτητα μέχρι τώρα.

Ο έρωτας είναι πολυσυζητημένος, τον πιάνουν όλοι στο στόμα τους, έχουν άποψη και η φάση μοιάζει πλέον με μπουρδέλο. Είναι εκρηκτικό, περιστασιακό συναίσθημα που αφήνει πάντοτε μια γλυκόξινη γεύση. Αυτό όμως που νιώθω είναι κάτι άλλο, κάτι μεγαλύτερο, θαρρώ πως οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά του. Προτιμώ αντί για «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου» να σου ξεστομίσω «Μωρό μου δεν υπάρχει λεξιλόγιο τόσο ικανό για να σου εξηγήσω».

Βλέπεις τώρα γιατί διστάζω να σου πω ένα ξερό «είμαι ερωτευμένος μαζί σου;» Γιατί θα ήταν οριακά υποτιμητικό μπροστά σε όλα αυτά που νιώθω να ανθίζουν μέσα μου.

Και κάπως έτσι κλείνω το σημερινό γιατί πραγματικά το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου, τις ανησυχίες σου, τα θέλω σου, να ξεκαθαρίζεις τον σκοπό σου, να αγαπήσεις τον εαυτό σου και ενώ τα κάνεις όλα αυτά να μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που να μοιράζεσαι τον φόρτο εργασίας και να τον εμπιστεύεσαι απόλυτα γιατί ξέρεις ότι θέλει να σε δει να νικάς και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: nax.today

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αν σου μιλούσα για έρωτα θα ήταν ντροπή μπροστά σε αυτό που νιώθω για εσένα