Loading

Αν δεν έχεις φάει απόρριψη, δεν έχεις ζήσει!

Η λέξη «απόρριψη» στο άκουσμα της προκαλεί στους ανθρώπους αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Άραγε ακούγεται το ίδιο στον καθένα από εμάς; Υποθέτω πως, αν ρωτήσεις μια πληθώρα ατόμων ο καθένας θα έχει να σου διηγηθεί και μια διαφορετική ιστορία που έχει ζήσει. Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα ορισμό για την απόρριψη αυτός θα μπορούσε να ήταν ο εξής: Απόρριψη είναι μια αρνητική κατάσταση που βιώνει ένα άτομο, όταν κάποιοι αρνούνται να αναγνωρίσουν την αξία του και διακόπτουν κάθε είδους επαφή και επικοινωνία είτε αυτή είναι σε ερωτικό, φιλικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

https://portsong.files.wordpress.com/2015/11/sad-674807_1280.jpg?w=487&h=487

markmyers.net

Αλήθεια, θεωρείς τον εαυτό σου τόσο ανάξιο επειδή κάποιος αρνείται να αποδεχτεί αυτά που εσύ προσφέρεις μέσα από την καρδιά σου; Μην τρελαίνεσαι! Το όχι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φταίξιμο είναι ξεκάθαρα δικό σου ή ότι έκανες κάτι λάθος.  Η αξία σου δεν μειώνεται επειδή κάποιος δεν θέλει να αναγνωρίσει πόσο ξεχωριστή είσαι και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε γονατίσει χωρίς την έγκριση σου.  Σήκω πάνω, σκούπισε τα μάτια σου, φόρα το πιο λαμπερό χαμόγελο που έχεις και προχώρα! Κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή! Σκέψου ότι βρίσκεσαι σε ένα ταξίδι και κάποια στιγμή σου τελειώνουν τα καύσιμα. Πόσους σταθμούς για εφοδιασμό βενζίνης θα συναντήσεις μέχρι να καταλήξεις στον τελικό σου προορισμό; Οι ευκαιρίες που θα συναντήσεις στην ζωή σου θα σου δώσουν ένα μάθημα· ότι κανένα όχι αν δεν το αφήσεις δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα σου αλλά το ναι που θα πούμε εμείς στον εαυτό μας, ναι αυτό το απλό ναι μπορεί να μας εξελίξει!

Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τον εαυτό σου για να γίνεις αποδεκτή, δεν γεννήθηκες για να διαφέρεις αλλά για να είσαι αυθεντικός. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά ξέρεις πόσα πράγματα σε περιμένουν στην άκρη της γωνίας; Αν δεν πας εσύ να τα συναντήσεις τότε ποιος θα το κάνει για εσένα;

Οι αξίες που θα σου προσφέρει μια απόρριψη είναι πολλές παραπάνω απ’ ότι φαντάζεσαι. Και αν τώρα όλα σου φαίνονται θολά μην ξεχάσεις ότι είναι εντάξει να χάσεις τον χρόνο σου σε ανθρώπους που δεν ήταν οι κατάλληλοι για εσένα. Εξάλλου, πως μπορείς να γνωρίζεις τι είναι το σωστό για εσένα αν δεν μάθεις τι είναι το λάθος;  Να θυμάσαι ότι οι μαύρες μέρες που πέρασες σε έκαναν δυνατή, ίσως και να ήσουν δυνατή και σε βοήθησαν να το αποδείξεις!

Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να είσαι ευτυχισμένη, θυμήσου ότι ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα γνωρίζει ήδη πόσο υπέροχη είσαι.  Σκέψου ότι η απόρριψη δημιουργήθηκε από την ιδέα ενός ατόμου ότι κάποιος μπορεί να τον εγκαταλείψει.  Η αγάπη είναι σαν το εμβόλιο, δεν μπορούν δύο άτομα με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό να θεραπευτούν από μια ίωση.  Έτσι ακριβώς και η αγάπη, δεν μπορούν δύο άνθρωποι με διαφορετικά βιώματα να δουν την αγάπη με το ίδιο μάτι.

Όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που αναγνωρίζουν πόσο μοναδική και ξεχωριστή είσαι, τότε καμία απόρριψη δεν θα είναι ικανή να σε ρίξει ψυχολογικά γιατί αν προσφέρεις αγάπη, τότε η αγάπη που θα πάρεις πίσω θα είναι διπλάσια. Σκέψου πόσοι ανθρώποι περιμένουν να μπεις στην ζωή τους και να τους χαρίσεις ότι πιο πολύτιμο έχεις, την παρουσία σου και την αγάπη σου! Κρίμα, δε θα ήταν να μπουν στην ζωή σου οι άνθρωποι αυτοί και να δουν ενα πρόσωπο που κουβαλά μαζί του πόνο, αρνητικότητα και ανασφάλεια; Για σκέψου το καλύτερα! Σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο!

«Έδωσα τα πάντα σε ανθρώπους που ήθελαν περισσότερα. Είχαν μάθει στο δικό τους λίγο, οπότε το δικό μου πολύ, δεν τους ήταν αρκετό.»

ΨΥΧΟ-ΛΟΓΟΣ


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: hearstapps.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αν δεν έχεις φάει απόρριψη, δεν έχεις ζήσει!