Loading

Αμέλια Έρχαρτ: το αίνιγμα της γυναίκας που «εξαφανίστηκε» στον ουρανό!

84 ολόκληρα χρόνια! Ένα όνομα-θρύλος και μια εξαφάνιση που ακόμα συζητιέται. Ο θρύλος της αεροπλοΐας. Η προσπάθεια της Αμέλιας με τον πλοηγό της Φρεντ Νούναν να κάνουν το γύρο του κόσμου και να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό απόβηκε αποτυχημένη και μυστηριώδης αφού εν επέστρεψαν ποτέ. Διάσημοι εξερευνητές ρίχτηκαν στη μάχη εντοπισμού της ωστόσο χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το χαμένο Lockheed 10-E Electra της Αμέλιας αγνοείται μέχρι σήμερα και δεν βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος, ούτε δείγματα συντριμμιών. 

Η ζωή της

Χαρακτηρισμένη από τους δημοσιογράφους ως ‘’αγοροκόριτσο’’ λόγω της ζωής της αφού κυνηγούσε αρουραίους, συνέλεγε σκόρους, σκουλήκια και σκαρφάλωνε σε δέντρα. Από στρατιωτική νοσοκόμος κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέληξε να σπουδάζει ιατρική, την οποία εγκαταλείπει μετά τον πρώτο χρόνο για να γίνει πιλότος μετά από μια 10λεπτη βόλτα στον αέρα με τον πατέρα της, η οποία θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή. Το 1922 δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ για γυναίκες στα 14.000 πόδια με το μεταχειρισμένο κίτρινο διπλάνο, το Καναρίνι. Το 1923 κατακτά την άδεια πιλότου και ταυτόχρονα την 16η θέση στην κατάταξη με γυναίκες πιλότους.

kathimerini.gr

1η Ιουνίου 1937 -> Το μοιραίο ταξίδι

Το αεροπλάνο εξαφανίζεται αιφνίδια κοντά στη διεθνή γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στον             Κεντρικό Ειρηνικό, εφόσον είχαν καλύψει με τον συνοδοιπόρο της τα 2/3 της διαδρομής. Με την αναφορά της πως τα καύσιμα τελειώνουν, διακόπτετε και η ραδιοεπικοινωνία με το αεροπλάνο της λίγες ώρες μετά. Κηρύσσεται αγνοούμενη το 1937 και το 1939 θανούσα. Η εξαφάνιση αυτή προκάλεσε θύελλα ερωτηματικών και οι εικασίες γύρω από το συμβάν άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Τα αληθινά γεγονότα παραμένουν άγνωστα σε τεράστιο βαθμό αφού δεν υπήρχαν ούτε αυτόπτες μάρτυρες στη σκηνή αλλά ούτε και η σημερινή τεχνολογία.

Φωτογραφία-Διχασμός

Στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ ανακαλύπτετε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται μια γυναικεία καθιστική φιγούρα της Καυκάσιας φυλής σε προκυμαία στις Νήσους Μάρσαλ, στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό. Σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε ερευνητές δήλωσαν πως η φωτογραφημένη γυναίκα και η Αμέλια δείχνουν να είναι το ίδιο άτομο βάση των σωματικών συγκρίσεων, ωστόσο όμως αυτή η υποψία απορρίφθηκε μετά από καιρό αφού μετά από συγκρίσεις πρόσφατων φωτογραφιών της πριν τη πτήση η Αμέλια είχε πιο κοντά μαλλιά από τη γυναίκα του ντοκιμαντέρ και ο άντρας που ήταν μαζί της πιο κοντός από τον Φρεντ. 

prth.gr

Θεωρίες συνωμοσίας

Μια θεωρία η οποία είχε αναφερθεί από το National Geographic είναι ότι μετά από αναγκαστική προσγείωση ο ένας από τους δύο επιζώντες σε κοραλλιογενές νησί του Ειρηνικού Ωκεανού πέθανε και το σώμα φαγώθηκε από τα καβούρια τα οποία είναι μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα σε μέγεθος. Η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι κάτοικοι που θα κατοικούσαν στο νησί ανακάλυψαν ορισμένα ανθρώπινα οστά.

Άλλη μια θεωρία είναι αυτή της κατασκοπείας εκ μέρους της Αμέλιας. Πολλοί είναι αυτοί που πίστευαν πως τελούσε μια αναγνωριστική αποστολή και μετά τον πόλεμο επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου έζησε με άλλη ταυτότητα. Έτσι, κατά την συντριβή του αεροσκάφους πιθανών να πιάστηκε αιχμάλωτη από Γιαπωνέζους, ως ύποπτη για κατάσκοπος.

Πηγές: huffingtonpost.gr, zougla.gr, iefimerida.gr, infowoman.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cnngreece.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αμέλια Έρχαρτ: το αίνιγμα της γυναίκας που «εξαφανίστηκε» στον ουρανό!