Μόλις έχει αρχίσει να μπαίνει η Άνοιξη και εσύ υποφέρεις; Τα μάτια σου τρέχουν ολοένα, η φαγούρα στο σώμα δε τελειώνει, τα συνάχια, τα φταρνίσματα και η βουλωμένη μύτη δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις και ο βήχας γίνεται ασταμάτητος; Καλωσόρισες στο club των ατόμων με ανοιξιάτικες αλλεργίες. Όχι δεν είσαι μονίμως άρρωστος, όχι δε σου συμβαίνει κάποια παράξενη αρρώστια, απλά ανήκεις σε ένα μεγάλο σύνολο πληθυσμού του οποίου οι αλλαγές που συμβαίνουν την Άνοιξη στη φύση και το περιβάλλον, επηρεάζουν αρνητικά. Σίγουρα στις περιπτώσεις αυτές η επίσκεψη στον αλλεργιολόγο κρίνεται απαραίτητη. Εμείς όμως θα σου προτείνουμε ορισμένα tipsπου θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς και να μπορέσεις να χαρείς αυτή τη μαγευτική εποχή του χρόνου.

Οι πιο συνήθεις αλλεργίες που παρατηρούνται είναι:
Η αλλεργική ρινίτιδα – φτάρνισμα, φαγούρα στη μύτη
Η ρινοεπιπεφυκίτιδα – φτάρνισμα, τρέξιμο ματιών, μόλυνση
Το αλλεργικό άσθμα – ασταμάτητος βήχας, δύσπνοια.
Οι συνήθεις ύποπτοι για τις αλλεργίες αυτές είναι η άνθηση ορισμένων φυτών και λουλουδιών, των οποίων η γύρη προκαλεί πολλούς ερεθισμούς καθώς και η βλάστηση γρασιδιού, το οποίο κρίνεται υπεύθυνο για πολλές αλλεργίες.
Μεγάλη εστία κακού είναι και οι μύκητες που αυξάνονται λόγω της υγρασίας και της αυξημένης βλάστησης καθώς και τα μεγάλα ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Αν διαπιστώσεις ότι σε ταλαιπωρούν κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, πρέπει οπωσδήποτε να αποταθείς σε αλλεργιολόγο ο οποίος με εξετάσεις θα σε ενημερώσει για τα είδη στα οποία παρουσιάζεις αλλεργίες, ώστε να τα ρυθμίσεις με σωστή αγωγή αλλά και προσοχή.

Γενικότερα όταν πάσχουμε από ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι καλό:
√ Να αποφεύγουμε να εκτιθέμεθα σε χώρους με πρόσφατη βλάστηση.
√Να αποφύγουμε για λίγο τις εκδρομές στην εξοχή, σε γρασίδια και σε ότι έχει σχέση με φύση, λουλούδια και βλάστηση.
√Να φοράμε γυαλιά ηλίου, απαραίτητα σε εξωτερικούς χώρους για να προστατέψουμε τα μάτια μας από επιφυκίτιδες που ελλοχεύουν λόγω σκόνης ή και βλάστησης.
√ Ιατρικώς: ακούμε τις συμβουλές του αλλεργιολόγου μας και ακολουθούμε σωστά την αγωγή. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις χορηγούνται αντιισταμινικά, ρινικά σπρέι, χάπια ή σταγόνες για το στόμα, καθώς και ρινικά σπρέι ειδικών, ασφαλών κορτιζονούχων φαρμάκων ή/και αντιισταμινικού.
Επίσης οι ειδικοί συνιστούν την επαρκή λήψη Bιταμίνης C kai D, αλλά και προβιοτικών για την αντιμετώπιση των αλλεργιών. Τις βιταμίνες αυτές θα τις βρείτε σε: Πιπεριές, μπρόκολο, πράσινα λαχανικά, εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδιο, Λιπαρά ψάρια, κρόκος αυγού, συκώτι, γάλα, συμπληρώματα διατροφής. Κεφίρ, γιαούρτι, συμπληρώματα διατροφής, αντίστοιχα.

Κλείνω με το πιο κάτω για να γελάσουμε και λίγο. Για να’ μαστε και ετοιμοπόλεμοι όσο κοντεύει η Άνοιξη…

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment