Loading

Άλλαξες…

svg13 Σεπτεμβρίου, 2021Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Άφησες τον κόσμο να σε πάρει στον βούρκο. Μέχρι να ξυπνήσεις πάλι και να καταλάβεις πως κανείς δεν μπορεί να σε πάρει μαζί του, αν γεννήθηκες για ένα σκοπό. Διαφέρεις. Δεν θα αργήσει να ΄ρθει η μέρα εκείνη.. Προς το παρόν..

Αλλάζεις! Μα πρέπει να αλλάξεις !

Για να βρεις τον εαυτό σου, ακόμα πιο καλύτερο, ακόμα πιο ανυψωμένο, ακόμα πιο έτοιμο!

Άλλαξες…

 Η ευαισθησία σου αλλάζει και γίνεται δύναμη. ΜΟΝΟ δύναμη.. Βλέπεις τους ανθρώπους να προσπερνάνε ο ένας τον άλλο.. Με εκείνο το φευγαλέο βλέμμα της απαξίωσης και του ξενισμού, χωρίς καμία σύνδεση.. Χωρίς έστω εκείνη τη σύνδεση της κοινής ύπαρξης και της αδιαμφισβήτητης ίδιας, υπόστασης…

Η αποξενωμένη κοινωνία σου δημιούργησε τα αισθήματα της αγανάκτησης και της αλλοτρίωσης του εαυτού σου.. Του δικού σου εαυτού… Εκείνου που του υποσχέθηκες πως δε θα επιτρέψεις σε κανένα να του σβήσει το αυθόρμητο χαμόγελο του και τη χωρίς σκέψη ανιδιοτέλεια του..

Πλέον έγινες καχύποπτος.. Πλέον αυτά που δεν παίρνεις, δεν τα δίνεις από μόνος σου.. Πλέον περιμένεις κι εσύ ανταλλάγματα.. Έτσι ήταν πάντοτε οι ανθρώπινες σχέσεις.. Μα εσύ έδινες χωρίς να σε νοιάζει να πάρεις πίσω.. Και δεν το έκανες για την κοινωνία μόνο.

 Γέμιζες το είναι σου, σε κάθε σου δοτική απόπειρα, σε κάθε σου «χάρισμα». Σε κάθε σου αλλαγή… Γινόσουν η πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σου.. Τη λάτρευες αυτή την αλλαγή. Ήταν ολόδικη σου και σε έπαιρνε πάντα ένα βήμα μπροστά, για την επίτευξη του πιο όμορφου σου στόχου. Της συμφιλίωσης με τη ζωή την ίδια και της σιγουριάς για τον εαυτό σου!

Κάθε φορά που άλλαζες, ψήλωνες.. Κάθε σου ανάστημα γινόταν αξιοπρέπεια χωρίς αλαζονεία.. Κάθε σου αλλαγή…Ήταν ολόδικη σου.. Δεν είχε ανάγκη καμία ανταλλαγή, για να υπάρχει και να ολοκληρώνεται καθημερινά.. Αυτό που υποσχέθηκες λοιπόν..Κάν’ το μέχρι το τέλος! Μερικές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πως οι άνθρωποι δε θα έκαναν ποτέ όλα εκείνα που κάνουμε εμείς για αυτούς.. Κανείς δεν είναι ίδιος.. Κι ο καθένας αγαπά ή αδιαφορεί με τον τρόπο του! Μην υπεραναλύεις τις καταστάσεις και τις συμπεριφορές τοποθετώντας τις βαθιά μέσα σου.. Γιατί πάντα θα δυσκολεύεσαι περισσότερο να τα ξεθάψεις για να ξαναζήσεις..

 Εσύ ξέρεις τι δίνεις και ποιος είσαι! Αν αξίζει κι αν πετύχει…Αργά η γρήγορα θα φανεί.. Όλα έρχονται πριν καν τα συνειδητοποιήσεις καλά καλά! Ζήσε μονάχα για σένα και την αγάπη που σκορπάς χωρίς να αναλώνεσαι! Σκόρπα κάμποση.. Έτσι, για να μοσχοβολάει ο τόπος… Μα να το νιώθεις. Χωρίς προσποίηση. Να γελάς με τα μάτια σου και να γίνεσαι καθρέφτης. Κι όσοι το εκμεταλλευτούν, αυτοί θα χάσουν.

Εσύ πάντα θα μαζεύεις τα κομμάτια σου και θα προχωράς! Άλλοι θα στα ραγίζουν, μα εσύ θα τα ξανακολλάς τόσο δυνατά, που θα είναι αδύνατο να σπάσουν.

Κι αν σπάσουν…Φτιάχνουμε άλλο παζλ με κομμάτια ολοκαίνουργια, έτοιμα να σχηματίσουν ένα τοπίο μαγευτικό. Να μη σε νοιάζει.. Η ζωή μας, γεμάτη από τέλη κι αρχές..Κάποια τέλη, είναι απαραίτητα για την ανέλιξη μας.

Να προχωράς για σένα! Να σε βάζεις πάντα προτεραιότητα σου, μα να προσφέρεις για να ζεις. Μη γίνεις καχύποπτος και μην κλείσεις το φως σου! Μπορεί οι περισσότεροι να το αξίζουν. Μα εσένα δεν σου αξίζει!! Κι αν τσαλακώσουν τις σελίδες σου… Γράψε άλλες! Κι αν τα ‘δωσες όλα… Καλή καρδιά να λες και να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά χωρίς κανένα βάρος, χωρίς καμιά κακία.. Πρόσεξε όμως.. Να έχεις πάντα αποθέματα για να ανεβαίνεις. Να είσαι προετοιμασμενος πάντα για όλα τα ενδεχόμενα. Να δίνεις για σένα!!! Κι έτσι αν οι άλλοι σου γυρίσουν την πλάτη, να γελάσεις και να πεις, χάρισμα σου όλα! Το μόνο που θα κρατήσω για μένα, είναι εμένα! Τα αποθέματα σου έτσι, πάντα θα υπάρχουν, για να σε σώζουν κάθε φορά που πέφτεις.. Εκεί να δεις… Πόσο θα ψηλώνεις! Μια στάλα η ζωή.. Ζήσε όπως ονειρεύεσαι!

t4.ftcdn.net

Γιατί όπως περνάνε οι δυσκολίες της ζωής δίνοντας τους τόση έμφαση και χάνοντας τις στιγμές μας.. Έτσι θα περάσει κι η ζωή η ίδια! Και να θυμάσαι… Όποιος σε εκτιμήσει.. Πάντα θα βρίσκει τρόπους να σε έχει μες τη ζωή του.. Εσύ να’ σαι καλά! Μάθε να εξασκείς το μυαλό σου για να είναι πιο δυνατό από τα συναισθήματα σου! Κάθε φορά που πέφτεις , θα είναι αδιαμφισβήτητα αποτέλεσμα των συναισθημάτων σου.  Κι αυτό είναι που σε κάνει άνθρωπο!

Πάντοτε όμως θα υπάρχει ένα δυνατό μυαλό και μια υπέρμετρη αγάπη για την αξία σου.. Που θα σε σώζει σε κάθε σου «γονάτισμα».. Να είσαι ο εαυτός σου! Τόσο σωτήριο μέσα στο ψέμα που μας περιβάλλει! Να αλλάζεις πάντα! Μα να αλλάζεις προς το καλύτερο!!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: afarcorner.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άλλαξες…