Loading

Αλήθεια μου, εσύ…

Αλήθεια. Λέξη με πολλές όψεις, χρώματα, χροιές. Η αλήθεια άλλοτε μοιάζει με φως κι άλλοτε με βαθύ σκοτάδι. Άλλοτε είναι ικανή να σε απελευθερώσει κι άλλοτε να σου δώσει φορτίο που κι ο ίδιος δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι θα είσαι ικανός να σηκώσεις. Την αλήθεια πολλοί τη διεκδίκησαν και πολλοί την απέφυγαν. Ποιός, όμως, ήταν έτοιμος στ’ αλήθεια να την αντέξει;

Προσωπικά, νιώθω ότι η αλήθεια είναι πάντα σύμμαχος κι όχι εχθρός μου. Τα πάω καλά μαζί της, γιατί πάντα την ένιωθα να βγαίνει από μέσα μου πιο αβίαστα από το ψέμα. Μπορεί να με πλήγωσε όταν την άκουσα, να με δυσκόλεψε να την αποδεχτώ, να με τυρράνησε μέχρι να τη μοιραστώ, να με άγχωσε στο έπακρο και να με έκανε την καλύτερη σεναριογράφο της γενιάς μου σκεπτόμενη την έκβαση που θα έχει η αποκάλυψη της. Με ένα μαγικό τρόπο όμως είναι το φιλαράκι μου, γιατί πάντα καταλήγει να είναι πιο κουλ από μένα. Αγαπώ την απλότητα που κρύβεται μέσα της, τη λύτρωση που μου χαρίζει έστω κι αν με πονάει, την ευκαιρία που μου δίνει να κοιτάζω καθαρά τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου ή δίπλα μου στα μάτια. Τη γαλήνη που νιώθω εξαιτίας της τα βράδια.

pinterest.es

Ας μη γελιόμαστε, ωστόσο, ότι έχουμε πάντοτε τη δύναμη να τη μοιραστούμε. Στο κάτω κάτω παίζει ρόλο η εκάστοτε συνθήκη, η εκάστοτε σχέση, ο εκάστοτε άνθρωπος. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε το δικαίωμα απλώς να την αποτινάξουμε από πάνω μας με τον τρόπο που εμείς την αντιλαμβανόμαστε, ώστε να ξαλαφρώσουμε, ειδικά όταν η σχέση μας με τον άνθρωπο που θα μοιραστούμε την αλήθεια είναι ή υπήρξε κάποτε ουσιαστική. Δε νομίζω πως είναι και ακριβώς αυτός ο σκοπός της.

Αν με ρωτούσε κανείς όταν ήμουν μικρότερη, θα του έλεγα πως θα μοιραστώ την αλήθεια μου με όποιο τίμημα και το πώς θα εκληφθεί είναι θέμα του άλλου, όχι δικό μου. Εγώ από τη στιγμή που τα είπα, είμαι εντάξει. Τώρα τα βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν έχω πρόθεση να πληγώσω κανέναν αν δεν είναι έτοιμος να ακούσει τις πιο βαθιές μου σκέψεις.

Θα πω την αλήθεια μου ως εκεί που θα μας επιτρέψει να έχουμε την επίγνωση της κατάστασης και τις πολυπόθητες καθαρές ματιές. Τα υπόλοιπα, αν και όπως αντέχει.

Καλό είναι πάντα να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια συναισθηματική ετοιμότητα ούτε βλέπουμε τα πράγματα με την ίδια ματιά και γι’ αυτό εικάζω πως κι η αλήθεια έφτασε να χρειάζεται τόση μελέτη μέχρι να ειπωθεί. Είπαμε άλλωστε, είναι το πιο κουλ τυπάκι.

Κλείνοντας, θέλω να μοιραστώ αυτή τη φιλική συμβουλή τόσο με όποιον διάβασε αυτές τις σκέψεις, μα περισσότερο με τον ίδιο μου τον εαυτό. Μη φοβάσαι να την πεις. Μη φοβάσαι να τη δεις. Μη φοβάσαι να την ακούσεις. Ξέρεις πως στο τέλος είναι πάντα -ή σχεδόν πάντα- καλύτερο από ό, τι φοβήθηκες.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: favim.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αλήθεια μου, εσύ…