Loading

Άγρια Θάλασσα…

Οι αρθρογράφοι του Beezdom, δοκιμάζονται ξανά! Αυτή τη φορά προκλήθηκαν από ένα άλλο αρθρογράφο να γράψουν μία φανταστική, λογοτεχνική ιστορία από τον τίτλο ενός τραγουδιού. Η Μαρία Πέτρου προκάλεσε τη Χρυστάλλα Σαββίδη να γράψει μία ιστορία από το τραγούδι «Άγρια θάλασσα» από τον Γιώργο Σαμπάνη.

Για να δούμε Χρυστάλλα, can you bee a story writer?

Άλλη μια φθινοπωρινή άγρια θάλασσα, αυτή του 2020.

Κολυμπούσα δειλά προς το σπίτι μετά από τη δουλειά, με κεφάλι γεμάτο σκέψεις και μία καρδιά γεμάτη παράπονο.

Η διαδρομή προς το σπίτι όλο και άλλαζε, όλο και πιο μολυσμένα ύδατα διαπερνούσαν τα λέπια μου.

Επισκεπτόμουν τον οφθαλμίατρο συχνά το τελευταίο διάστημα. Πίστευα πως δεν έβλεπα λόγο ηλικίας, μα εν τέλει δεν έφταιγαν τα μάτια μου, αλλά τα θολά νερά.

Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί έξω, μα σίγουρα δεν τους καταλαβαίνω.

Θυμάμαι σε σχολικές εκδρομές να έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας υποθαλάσσιες σήραγγες, υποθαλάσσια εστιατόρια, ακόμα και υποθαλάσσια ξενοδοχεία! Η τεχνολογική εξέλιξη αυτών εκεί έξω έχει γίνει αντιληπτή στο θαλάσσιο κόσμο μας τα τελευταία χρόνια. Πως στο καλό μπορούν αφού φαίνονται τόσο βελτιωμένοι ως είδος, να είναι συνάμα τόσο ασυνείδητοι;

Είναι πιο πολύ αδιανόητο, παρά απαράδεκτο. Πραγματικά δεν μπορώ να τους καταλάβω.

pin.it

Μέσα στις αντικρουόμενες  σκέψεις μου, έχω φτάσει ήδη σπίτι χωρίς να το καταλάβω. Περιμένω το μονάκριβο μου παιδί να γυρίσει απ’ το σχολείο και αυτό με γεμίζει αυτόματα χαρά, και ξεχνάω για λίγο τα υποθαλάσσια περιβαλλοντικά προβλήματα που με τρομοκρατούν.

Καθώς περιμένω, σερφάρω για λίγο στο θαλασσοδιαδίκτυο και βλέπω την επικαιρότητα του βυθού.

Χάσαμε το γιο του Τσιπούρα, του γειτονικού οικισμού, έναν από τους καλύτερους φίλους του μονάκριβου μου. Μας πήρε καιρό να το ξεπεράσουμε, και τώρα η επικαιρότητα επεκτείνει τις λίστες των αποθανόντων της πανδημίας. «Υπό εξαφάνιση τα περισσότερα είδη μεγάλων ψαριών λόγω της πανδημίας» λέει.

Αχ αυτή η πανδημία πλαστικού, θα μας σκοτώσει.

Περιμένουμε το εμβόλιο συνείδησης εδώ και καιρό, μα δε λένε να το κάνουν οι άνθρωποι.

pinpress.co

Η ώρα περνά και ο μονάκριβος μου δεν έχει ξεπροβάλει ακόμη. Πάντα με αγχώνει, όταν αργεί! Είναι τόσο σπάνιος, πανέμορφος και θρεπτικός που φοβάμαι μην τον σκοτώσουν οι από-πάνω-άνθρωποι! Εν συντομία, οι απ-άνθρωποι.

Ξαφνικά βλέπω τον κύριο Σαρδέλα και τον Μπαρμπούνι να έρχονται κολυμποτρεχάτοι προς το σπίτι μου. Είναι πανικοβλημένοι, φωνάζουν, με παίρνουν απ’ το λέπι και με οδηγούν προς το σχολείο.

ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, φωνάζουν! ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!

Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι γίνεται και δεν μπορώ να αναπνεύσω απ’ τον πανικό, τα σκουπίδια και τα μολυσμένα ύδατα. Η ρύπανση του νερού και η θολούρα γύρω απ’ το σχολείο με σκοτώνει.

Αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας, έφερε πιο πολλά σκουπίδια στον οικισμό μας σήμερα.

Μέσα στην θολούρα του νερού και τα ψαροβουητά, βλέπω τον γιο μου στον πάτο του βυθού. Τον μονάκριβο μου!

Έχω μουδιάσει ολόκληρη και ξαφνικά χάνεται ο βυθός κάτω απ’ τα πόδια μου.

Είναι νεκρός.

Με διαπερνά το χειρότερο αίσθημα που έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου, ξεσπάω σε ψαρολυγμούς και φωνάζω. Με πνίγει η αδικία, και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Δεν είναι δυνατόν!!!

Υπάρχει πλαστικό στο στόμα του. Ξαπλώνω στο πτώμα του με δάκρια στα μάτια και φωνάζω. Έχω χάσει τη ζωή μου, τον μονάκριβο μου, το πιο αγαπητό ψάρι σε ολόκληρο τον ωκεανό. Τον γιο μου…

Έχω μουδιάσει, κλαίω, ξεσπάω, πονώ…

ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ! ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ!! Φωνάζω, μα δεν ακούνε. Κανείς δεν ακούει. Κανείς δεν πρόκειται να ακούσει.

….

Κατασκεύασαν όσα θέλουν, έχουν περισσότερο από όσα πραγματικά χρειάζονται. Είναι πλουσιότεροι, μα τόσο «φτωχοί». Έχουν την πολυτέλεια της ζωής στα πόδια τους, και στερούν τη δική μας!

Μας έχουν καταστρέψει. Είναι απλά ένα καλαμάκι… είπαν 7.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι.Και κάπως έτσι το πλαστικό έχει εισβάλει παντού, ακόμα και εκεί που δεν πατάει άνθρωπος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΣ, ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ! ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ.

Μα να θυμάστε άνθρωποι! Βρίσκεστε ήδη στα βήματα μη αναστρέψιμης καταστροφής. Το εμβόλιο συνείδησης είναι δωρεάν και δεν έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες, παρά μόνο καλές. Αν δεν λάβετε άμεσα δράση θα μας καταστρέψετε και θα αυτοκαταστραφείτε!

Ο βυθός μας και η φύση θα σας εκδικηθούν.

Σας το υπόσχομαι.

[zombify_post]

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: insider.com

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Άγρια Θάλασσα…