Loading

Αγκαλιά: Χάος ή Ηρεμία;

svg29 Απριλίου, 2021LovebeezΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗ

Αγκαλιά. Είναι για τον κάθε άνθρωπο κάτι πολύ ξεχωριστό. Υπάρχουν αυτοί που τις μισούν και άλλοι που τις λατρεύουν. Είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Έχει πολλές, διαφορετικές έννοιες (όσες τα μυαλά και οι ψυχές των ανθρώπων).  

Αγκαλιά, μια άβυσσος ψυχή. Δυο σώματα που ενώνονται και δημιουργούν κάτι μαγικό, υπερφυσικό, που κρύβουν μέσα τους πολλά. Χαρές. Λύπες. Συναισθήματα. Κλάματα. Γέλια. Αγάπες. Έρωτες. Πρόσωπα. Καταστάσεις. Στιγμές. Μυρωδιές. Κρύβουν ό,τι δεν μπορούν να εκφράσουν με λέξεις τα μυαλά. 

Από χέρια σε χέρια, άνθρωπο σε άνθρωπο, σώμα σε σώμα η αγκαλιά αλλάζει. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά και επιλέγει με πολλά κριτήρια αν μια αγκαλιά είναι ωραία, ζέστη, μεγάλη, ψυχικά ικανοποιητική. Υπάρχουν χίλιες δυο αγκαλιές. Αυτές που πίσω τους κρύβουν ολόκληρες ιστορίες. Αυτές που κρύβουν το απόλυτο τίποτα. 

Πολλές φορές (όχι πάντα) από μια αγκαλιά μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο. Για παράδειγμα πόσο αισθηματικός-συναισθηματικός είναι, πόσο πληγωμένος, χαρούμενος, απογοητευμένος κτλ. Είναι τόσο όμορφο και μαγικό το γεγονός ότι μέσω μιας αγκαλιάς μπορείς να μεταδώσεις συναισθήματα (κακά και μη). 

despotato.eu

Κάποιες από αυτές τις μικρές στιγμές που ονομάζονται αγκαλιές είναι γερές, ζεστές, γεμάτες χρώματα και συναισθήματα, ζωντάνια, όνειρα. Υπάρχουν όμως και οι άλλες. Αυτές που είναι τόσο ψυχρές, άοσμες, παγωμένες, άτσαλες και σκληρές. 

Μπορούμε να ορίσουμε την αγκαλιά ως μια δύναμη που μπορεί να κάνει τα πάντα. Μια δύναμη που μπορεί να μισήσει, να συγχωρέσει, να παγώσει, να παρηγορήσει, να πληγώσει. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως οι αγκαλιές δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά αντιθέτως είναι κάτι άψυχο, χωρίς νόημα, το οποίο απεχθάνονται -εύχομαι να μην είστε από αυτούς-. Αν είσαι από αυτούς, συγνώμη αλλά δεν ξέρετε τι σπουδαίο πράγμα χάνετε. Μερικοί, φοβούνται για το τι μπορούν να μεταδώσουν και τι να πάρουν μέσω αυτής. 

Η αγκαλιά είναι ένα χάρισμα που δεν έχουν πολλοί. Μερικοί άνθρωποι έχουν τόσο ζέστη αγκαλιά που απλά θέλεις να χάνεσαι μέσα τους με τις ώρες. Άλλοι, τόσο άψυχη και ατσούμπαλη που απλά παλεύεις κάθε φορά με νύχια και με δόντια να αποδράσεις, γιατί πολύ απλά ασφυξιείς. 

Είναι ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος που εννοεί δυο ανθρώπινες ψυχές. Δυο σώματα σαν ένα. Μπορείς μέσω αυτής να εκφράσεις τόσα συναισθήματα που το μυαλό τρομάζει και δεν μπορείς να βγάλεις άχνα. Μπορεί να γίνει κάτι τόσο σπουδαίο, σημαντικό και ταυτόχρονα όμως κάτι τόσο αδιάφορο και ξενέρωτο. Είναι τόσο η δύναμη της που ξεπερνάει ακόμα και τη δύναμη των λέξεων. Οι αγκαλιές από μερικούς χτυπάνε κατευθείαν στη ψυχή και από άλλους σου ρίχνουν καραφάκια. 

Ξέρετε… οι αγκαλιές είναι σαν τη θάλασσα. Μερικές φορές φουρτουνιασμένες, νευρικές, ανήσυχες και άλλες είναι τόσο ήρεμες, γαλήνιες. Σαν ένας τεράστιος βυθός. Άλλες τόσο ρηχές, ανούσιες και άλλες τόσο βαθιές, πολύχρωμες και αληθινές. 

Είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσω αυτής προς το καλό η προς το κακό, αν το θέλουν πάνω από όλα οι άνθρωποι. Οι αγκαλιές είναι μικρές-μικρές αναμνήσεις. Μερικές τόσο σκληρές και ψεύτικες που δεν θέλεις να τις θυμάσαι και άλλες τόσο γλυκιές και ονειρικές που τις νιώθεις ακόμα και μετά το τέλος τους. 

newside.gr

Ελπίζω και σας εύχομαι όλες οι αγκαλιές που παίρνετε και δίνετε να είναι ήρεμες και όχι χαοτικές. Καταλάβετε επιτέλους την δύναμη αυτή και σταματήστε να τις δίνετε αβέρτα δεξιά και αριστερά παρουσιάζοντας τις ως «αληθινές με συναισθήματα». Να αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να τα αγκαλιάζετε αληθινά και να το νιώθετε.

Αν δεν νιώθετε την αγκαλιά ΔΕΝ έχει ΟΥΣΙΑ. Εσύ πως ορίζεις τις αγκαλιές; Τελικά πιστεύεις πως είναι ηρεμία η χάος; Να θυμάστε ότι η ψυχή ακούει ΠΑΝΤΑ αυτά που θέλει μέσω της αγκαλιάς και όχι από τα λόγια. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: enallaktikidrasi.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αγκαλιά: Χάος ή Ηρεμία;