Loading

Αγάπη, αλλιώς κοινή αντίληψη…;

svg5 Ιανουαρίου, 2021LovebeezΡΑΦΑΕΛΑ ΞΙΟΥΡΟΥ

Διάβασα κάπου, πως «Η αγάπη για εμένα, είναι κοινή αντίληψη». Από κει και πέρα απλά μπήκα στο μονοπάτι της υπερανάλυσης.

Για αρχή, τι ορίζουμε ως αντίληψη; Και μετά σκέφτομαι, τι ορίζουμε ως αγάπη;

Η αντίληψη λοιπόν, είναι μια σύνθετη και αν μη τι άλλο πολύπλοκη λειτουργία του ψυχοφυσικού οργανισμού, που αυτόμάτως, σε συνδιασμό με την νόηση, ερμηνεύει άμεσα και αποδίδει νόημα στα αισθητηριακά δεδομένα. Κοινώς: να αντιλαμβάνεσαι και να κατανοείς ουσιαστικά τι γίνεται γύρω σου.  Έτσι μπορείς, μέσω των ερεθισμάτων από το περιβάλλον, αισθημάτων και συναισθημάτων να νιώσεις και την αγάπη.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να ενώσει τον κόσμο, από όλες τις απόψεις ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος, εθνικότητας, τότε αυτή είναι η αγάπη. Αγαπάς ή δεν αγαπάς. Σίγουρα η αγάπη μπορεί να έχει διαφορετική υπόσταση, δηλαδή άλλη η αγάπη για την οικογένεια, άλλη για τους φίλους κ.ο.κ, αλλά η αγάπη, είναι αγάπη σωστά; Η αγάπη, που είναι τόσο βασική για την ψυχοσωματική μας υγεία, «..όπως και το νερό για την βιολογία». Αυτή η αγάπη που τόσο πολύ λαχταρούμε, που ποθούμε να μας αγαπήσουν και να αγαπηθούμε, που απαξ και γίνει, τότε μπορείς να θεωρηθείς και ευτυχισμένος.

Αλλά, έρχομαι και σκέφτομαι, όταν υπάρχει η αγάπη, ισοδυναμεί στο να υπάρχει και η κοινή αντίληψη πραγμάτων; Πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε την αγάπη;

Αγάπη από τον ένα προς τον άλλο και αντίστροφα, αλλιώς – αμοιβαιότητα. Μεγάλη έννοια.

Εγω κατέληξα στο ότι ναι, είναι γεγονός. Αν το σκεφτείς καλά και εσύ, τότε θα αντιληφθείς πως ισχύει.  Είναι κοινή αντίληψη η αγάπη. Φαντάζομαι όμως, ότι δεν ισχύει μόνο για την κοπέλα που είπε αυτή τη φράση,  αλλά και για όλους μας. Είναι μια άγνωστη, αλλα μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα – όταν μιλάμε για αγάπη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να το επιβεβαιώσεις, είναι να πας το μυαλό σου στους ανθρώπους που αγαπάς. Τότε, θα επιβεβαιώσεις ότι αντιλαμβάνεστε καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Λογικά, όσο οι σχέσεις εξελίσσονται, εξελίσσονται και οι δεξιότητες επικοινωνίας. Διευκόλυνση. Ιδιαίτερης σημασίας παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και την μορφή της σχέσης των ανθρώπων: Επικοινωνία και έκφραση.  Όταν ισχύουν οι ίδιες προυποθέσεις μεταξύ σας, μιλάτε με τον ίδιο κώδικα, υπάρχει αρκετά καλο vibe, το ιδανικό για εσάς. Νοιάζεσαι, υπάρχει αλληλοκατανόηση, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίδια αισθητική, ίδια γούστα, ίδια θέλω. Αυτό, δεν είναι αγάπη; Ή πρέπει να το ονομάσουμε για να μπορείς να το δεχτείς; Δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτο όμως, εικάζω ότι σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά ξέρω ότι τουλάχιστο για μένα, ισχύει και μου αρκεί. Μου αρκεί να ξέρω ότι αγαπώ με ένα τρόπο, που τελικά φαίνεται να είναι αμοιβαίος. Ξέρω που βρίσκομαι.

Τρία συναισθήματα που μοιάζουν με αγάπη αλλά δεν είναι… – Cosmopoliti.com –  Χριστίνα Πολίτη

fres.au

Ίσως να σχετίζεται και με τις επιρροές που δεχόμαστε από τον περίγυρο μας κατά καιρούς. Να’ ναι συνήθειες και τρόποι που αποκτήσαμε από φίλους και συγγενείς; Δράση – αντίδραση; Εύχομαι όμως η επιρροή να είναι θετική, καθώς εκούσια θα πρέπει να φιλτράρουμε, χρησιμοποιώντας την κριτική μας σκέψη.

Όπως και να έχουν οι περιστάσεις, καταλήγουμε στο ότι η αγάπη, είναι μια κοινή αντίληψη. Και γύρω από αυτήν την κοινή αντίληψη, κινείται ο κόσμος. Μας κρατάει σε εγρήγορση και στην ζωή.  Αν πολλές φορές η αγάπη είναι απογοητευτική και δεν περιέχει  τις προϋποθέσεις της ευτυχίας που φαίνεται να υπόσχεται, τότε ίσως να είναι η ώρα να αναθεωρήσεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για καταπίεση και καταναγκασμό.

https://artviews.gr/wp-content/uploads/2018/07/10-%CE%97-%CE%9A%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-14x10-768x1076.jpg

artviews.gr

Και να θυμάσαι, ότι η σωστή αντίληψη τις αγάπης, θα τίθεται κάτω από τις δικές προυποθέσεις του καθενός.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: e-evros.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αγάπη, αλλιώς κοινή αντίληψη…;