Loading

Αφιερώμενο στους παστούς που θέλουν να πασιήνουν

Ενός λεπτού σιγή για όλους (περιπέζεις;)  αυτούς που τα γονίδια τους αρνούνται να αύξησουν το βάρους τους. 

Και ναι! Αυτό το άρθρο είναι για εσένα εκεί έξω που δε σε πιστεύουν, που σου το παρουσιάζουν εύκολο και σε σνομπάρουν. Που ακόμα τσακρούν μαζί σου και σε ζηλεύουν γιατί ενώ εσύ τρως, δε βάζεις κιλά αν και εσύ ο ίδιος δεν εκτιμάς αυτό το δώρο θεού που σου δόθηκε, αυτό το λυγερό κορμί…

Ένα τραγούδι θα σου πω παιδί μου να σ’ αρέσει

που `χεις αγγελικό κορμί και δαχτυλίδι μέση ?

Και εκεί που ακόμα προσπαθείς να σκεφτείς κάποιο γνωστό σου (εάν δεν είσαι, ο χαρισματικός) να ξέρεις ότι κάποιος για να έχει χαμηλό βάρος με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ), είναι το άτομο με  Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) χαμηλότερο του 18,5 (kg/m2). Πόσες φόρες να αναφέρω ότι ο ΔΜΣ δεν είναι το μοναδικό κριτήριο στην αξιολόγηση του σωματικού βάρους. Και όμως, δεν είναι!

«Τρώω τον κ___ μου και δεν παίρνω γραμμάριο… Burgers, πίτσες, donuts και τίποτα.. Στακωμένος, στα 68 κιλά με 1, 85 ύψος! Επούζιασα ..!», Χρήστος 30 χρ.

«Δεν ξέρω τι να κάμω.. Εβαρέθηκα να βλέπω όλους τους σειράες  μου γυμνασμένους και αρμαρόλες και εμένα σαν οδοντογλυφίδα» Γιώργος 18 χρ.

«Θέλω να πιασίνω, αλλά εν έχω όρεξη να φάω. Προσπαθώ να πιέσω τον εαυτό μου αλλά δεν μπορώ..» Μαρία 27 χρ.

Τι θέλεις το Διαιτολόγο, εσύ;

Όσο περίεργο κι αν σου φανεί, η υγιεινή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή θα σε βοηθήσει να αυξήσεις το βάρος σου. Πρόσεξε, όχι η δίαιτα αλλά η Υγιεινή Διατροφή.

Πιο κάτω μερικές συμβουλές για σένα, που θες να αυξήσεις το βάρος σου:

1. Πάρτε το λάου – λάου

Εάν ξαφνικά, μέσα σε μία ημέρα, από 1.000 θερμίδες που κατανάλωνες αυξήσεις απότομα στις 3.000 θερμίδες είναι φυσικό να σε πομπάρει! Δώσε στο μικρό σου στομάχι χρόνο, να συνηθίσει την αύξηση της ποσότητας του φαγητού.

2. Έξυπνες θερμίδες

Φρόντισε το μέγεθος της σαλάτας σου να είναι σχετικά  μικρό, ώστε να τρως πιο πολύ ποσότητα από τα άλλα φαγητά του γεύματος, που έχουν περισσότερες θερμίδες.

3. Minions γεύματα

Κατανάλωσε πολλά μικρά γεύματα που δεν θα σε φουσκώνουν όταν η όρεξη σου είναι στα high της.

4. Τσίμπημα μετά το φαγητό

Εκεί που ήδη έφαες το Minions σου γεύμα, ήρθε η ώρα να στριμώξεις ακόμα λίγο το μικρό σου στόμαχάκι για να καλύψεις τις ημερήσιες σου ανάγκες.

5. Πιες τις θερμίδες σου

Μην πάει το μυαλό σου, αμέσως στο βότκα pink grapefruit, εαν δεν το ήπιες ήδη. Είναι πολύ πιο εύκολο να καταναλώσεις θερμίδες πίνοντας τις με έξυπνο τρόπο όπως γιαούρτι, chia seeds, φρούτα, μέλι, μέσα σε ένα smoothie!

6. Αm in love… με το ντουλάπι μου  

Γέμισε το ντουλάπι σου, με τροφές που… φίρνεσαι να φας για να τρως περισσότερα.

7. Τώρα είναι η ώρα σου!

Όταν σε πιάνει η λιμάγκρα, φάε ότι φτάσεις πριν σου φύει. 

8. Περισσότερο νερό.

Πιες νερό μεταξύ των γευμάτων σου και όχι κατα τη διάρκεια του φαγητού ή λίγο πριν απ’ αυτό για να μην νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού.

9. Βόλτα με το κατοικίδιο σου

Χωρκουρίστε, μαζί! Αφιέρωσε χρόνο στο κατοικίδιο σου, πήγαινε μαζί του ένα περίπατο πριν φας, να ανοίξει η όρεξή σου αλλά και η δική του.

10. Κόψε και μοίρασε στα δύο  ?

Μπορεί στην αρχή της προσπάθειάς σου η μεγαλύτερη μερίδα να είναι δύσκολο να καταναλωθεί έτσι μοίρασε την στα δύο και φάε το ένα μέρος από το άλλο με διαφορά μίας περίπου ώρας.

11. «Σήκωσε» τα κιλά σου με τη γυμναστική

Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι λεπτός δεν χρειάζεσαι γυμναστική. Αντίθετα σε βοηθά να ξεκλειδώσεις την όρεξή σου και να κτίσεις κορμί πιο εύκολα.

Καλή αρχή λοιπόν και μην απελπίζεσαι. Ίσα ίσα, να σκέφτεσαι πως οι άλλοι σε ζηλεύουν!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αφιερώμενο στους παστούς που θέλουν να πασιήνουν