Loading

Αεροπορικά ταξίδια στα χρόνια του κορωνοϊου: Τι αλλάζει, ποια είναι τα νέα δεδομένα στα ταξίδια μας.

svg30 Απριλίου, 2020NewsbeezΕΛΕΝΑ ΣΠΑΝΑΧΗ

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε!!! Η πανδημία αλλάζει άρδην τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι πτήσεις. Άδεια καθίσματα, χρήση μάσκας, αντισηπτικά και τεστ κορονοϊού είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι αεροπορικές εταιρείες για την προστασία τόσο του προσωπικού όσο και των επιβατών τους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μέτρα που εξήγγειλαν οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς του κόσμου.

Emirates και Etihad Airways: εξετάσεις πριν από την επιβίβαση!

Η αερογραμμή Emirates  έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ αντισωμάτων για κορονοϊό σε επιβάτες πριν από την επιβίβασή στις πτήσεις της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι.  Τα αποτελέσματα του τεστ, που γίνονται από την Υγειονομική Αρχή του Ντουμπάι, είναι διαθέσιμα μέσα σε 10 λεπτά.

Η Etihad Airways, επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει ανακοινώσει ότι θα στηθεί περίπτερο αυτοεξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι για να βοηθήσει στην αναγνώριση ταξιδιωτών με ιατρικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και των αρχικών σταδίων του Covid-19. Συγκεκριμένα θα  παρακολουθούν τη θερμοκρασία, τους παλμούς και τους αναπνευστικούς ρυθμούς των επιβατών.

Διενέργεια τεστ για Covid- 19 στους επιβάτες της πτήσης Ντουμπάι – Τυνησία.
cnn.com

Ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς: χρήση μάσκας.

Από τις 4 Μάϊου όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με  πτήσεις των εταιρειών Lufthansa, Swiss και Austrian Airlines πρέπει να φορούν μάσκα σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Lufthansa Group.

Η EasyJet σκοπεύει να κρατήσει το μεσαίο κάθισμα στις σειρές των αεροπλάνων άδειο για την τήρηση των πρωτοκόλλων φυσικής απόστασης.

Μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός για τις εταιρείες της Ασίας.

Από τις 23 Απριλίου η Malaysia Airlines έκανε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους τους επιβάτες.

Η Korean Air έχει προμηθεύσει το προσωπικό της με προστατευτικό ρουχισμό, μάσκες και γάντια.  Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες. Μάλιστα η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικό.

Η  AirAsia παρουσίασε τις νέες στολές για τους αεροσυνοδούς οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύουν το προσωπικό και τους επιβάτες από τον κορονοϊό. Οι νέες στολές, οι οποίες είναι κόκκινες για να ταιριάζουν με το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας, έχουν προστασία προσώπου, κουκούλες, μακριά παντελόνια και μανίκια για πλήρη προστασία.

Οι νέες στολές της AirAsia.

onemileatatime.com

Ρομπότ καθαριστές και θάλαμοι απολύμανσης στο αεροδρόμιο του Hong Kong

Το διεθνές αεροδρόμιο του Hong Kong είναι το πρώτο στον κόσμο που έκανε μια live δοκιμή ενός θαλάμου απολύμανσης που λέγεται, CLeanTech. Η διαδικασία είναι σύντομη αφού διαρκεί μόλις 40 δευτερόλπετα. Πρώτα γίνεται θερμομέτρηση και στη συνέχεια ο ταξιδιώτης εισέρχεται στον θάλαμο για απολύμανση. Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου ο θάλαμος «σκοτώνει» όποιον ιό ή βακτήριο υπάρχει πάνω στα ρούχα ή στο σώμα χρησιμοποιώντας «νανο-βελόνες». Στη συνέχεια το άτομο στον θάλαμο ψεκάζεται με απολυμαντικό.

Παράλληλα με το CLeanTech χρησιμοποιούνται ρομπότ τα οποία απολυμαίνουν τους χώρους του αεροδρομίου.

Θάλαμος απολύμανσης στο αεροδρόμιο του Hong Kong. cnn.com
Πηγή CNN.

Νέα σχέδια θέσεων στα αεροπλάνα

Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα οι Ιταλοί σχεδιαστές Aviointeriors παρουσίασααν δυο νέα σχέδια θέσεων με την ονομασία  Janus and Glassafe, τα οποία θα προστατεύουν τους επιβάτες χωρίς να χάνεται χώρος. Μάλιστα η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Το σχέδιο Janus.
Το σχέδιο Glassafe .

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cntraveller.in

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αεροπορικά ταξίδια στα χρόνια του κορωνοϊου: Τι αλλάζει, ποια είναι τα νέα δεδομένα στα ταξίδια μας.