Loading

9 καλύτερες ελληνικές σειρές

9. Η Πολυκατοικία (2008-2011).

prth.gr

Αυτή η πολύ γνωστή σειρά εξιστορεί τις ζωές των ενοίκων σε μια πολυκατοικία στην οδό Αλαμάνας 19.Καθημερινά στις ζωές των ενοίκων βλέπουμε τι περνάνε. Από έρωτες, τσακωμούς και εξωσυζυγικές σχέσεις μέχρι και υπερφυσικές καταστάσεις, εξαπατήσεις και ληστείες. Μέσα από αυτή την σειρά έχουν μείνει στην ιστορία επικές ατάκες όπως η χαρακτηριστική ατάκα του Μάρκου «Είσαι τρελήηη;».

8.Σαββατογεννημένες (2003-2004)

fthis.gr

Ο Σάββας Κατσίκης παρά το γεγονός ότι δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις και προτιμάει να ζει ελεύθερο πουλί, έχει κάνει τρεις γάμους. Στη διάρκεια των γάμων του δεν έμεινε πιστός σε καμία από τις συζύγους του με αποτέλεσμα να έχει τρεις γάμους και τρία διαζύγια. Μετά το τρίτο διαζύγιο ο Σάββας ,ενώ οδηγούσε, ακούει στο ραδιόφωνο ότι κέρδισε το λαχείο και από το σοκ του τρακάρει και καταλήγει στο νοσοκομείο με αμνησία. Όταν το μαθαίνουν οι πρώην όμως τρέχουν στο νοσοκομείο για να τον βοηθήσουν να θυμηθεί έτσι ώστε να πάρουν κι αυτές το μερτικό τους από το λαχείο.

7.Είσαι το ταίρι μου (2001-2002)

mikrofwno.gr

Άλλη μια πασίγνωστη σειρά που έχει αφήσει επικές ατάκες. Όλοι ξέρουμε την πλοκή οπού η Στέλλα και η Βίκυ αλλάζουν ρόλους. Δύο Ελληνίδες που γνωρίστηκαν στην Αυστραλία και ερωτεύτηκαν τον ίδιο άντρα αλλά αυτό διάλεξε μία, την Βίκυ. Γυρνώντας στην Ελλάδα, η Βίκυ για να γνωρίσει τους γονείς του αρραβωνιαστικού της και η Στέλλα για δικούς της λόγους, η Βίκυ δειλιάζει και πείθει την Στέλλα να την υποδυθεί. Φτάνοντας λοιπόν στην Ελλάδα η Στέλλα σαν Βίκυ και η Βίκυ σαν Στέλλα ξεκινάει ένα ταξίδι με πολλές αναταραχές και έρωτες.

6.Εγκλήματα (1998-2000)

tanea.gr

Μία μαύρη κωμωδία που ήταν αρκετά προχωρημένη για την εποχή που γυρίστηκε ήταν τα Εγκλήματα. Μέσα από αυτή την σειρά αυτή που έλαμψε πιο πολύ ήταν η Σωσώ, αν και η ίδια δεν ήταν τόσο «λαμπρό» άτομο. Παρά τον μουντό χαρακτήρα της και την εμμονή της να σκοτώσει τον σύζυγο της όταν έμαθε ότι την απατάει, είναι αυτή που είπε πολλές επικές ατάκες.

5.Ευτυχισμένοι μαζί (2007-2009)

bbend.net

Το «Φώτη πιάσε μια μπύρα» του Μάκη, οι φωνές του Σπύρου, οι ατάκες του Φώτη, οι φάρσες του Θανάση που πολύ συχνά τον έβαζαν σε μπελάδες είναι λίγα από αυτά που καθορίζουν την σειρά. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα και ακόμα λέμε αυτές τις ατάκες όποτε μας φανούν ότι ταιριάζουν. Αυτή η σειρά είναι σίγουρα μια από αυτές στιγμάτισαν μια γενιά.

4. Δύο Ξένοι (1997-1999)

bbend.net

Αν και ποτέ δεν είδαμε το τέλος μπορούμε να πούμε ότι οι Δύο ξένοι θα παίζονται στην ελληνική τηλεόραση για αρκετό καιρό ακόμα. Έτσι κι αλλιώς η Ντένι Μαρκορά πάντα θα φημίζεται για την επική της ατάκα «Τι ντακαντανς!» ενώ ψεκάζετε με το evian.

3. Το Καφέ της Χαράς (2003-2006) (2019-2021)

gstatic.com

Η πρωτευουσιάνα που πήγε να κάνει αποκέντρωση στο μαγευτικό Κολοκοτρωνίτσι και έφερε την επανάσταση στο οπισθοδρομικό χωριό. Το Καφέ της χαράς όχι μόνο παίζεται ακόμα και σήμερα αλλά μετά από 13 χρόνια γυρίστηκε κι άλλη σεζόν και μάθαμε επιτέλους τι απέγινε η ζωή σε αυτό το χωριό.

2. Κωνσταντίνου & Ελένης (1998-2000)

in.gr

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για αυτή τη σειρά. Όλοι γνωρίζουμε την κατακουζίνα και την γκαρσόνα Α. Επίσης όλοι γνωρίζουμε την γεροντοκόρη και τον οινοχόο. Να μην ξεχάσουμε τον σεξοκαζανοβα και την γκαρσόνα Β. πάνω από 20 χρόνια αργότερα και αυτή η σειρά ακόμα παίζεται στις τηλεοράσεις μας και μάλλον θα συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα.

1.Παρά Πέντε (2005-2007)

megatv.com

Πέντε άτομα γνωρίζονται κατά τύχη για να λύσουν έναν φόνο με ένα γεγονός να του συνδέει όλους. Ο κάθε χαρακτήρες είχε κάτι μοναδικό αλλά ας είμαστε ειλικρινείς αυτό που μας έχει μείνει από αυτή την σειρά πιο πολύ είναι το ιιιιι της Ζουμπουλίας. Αν και οι ατάκες της Ντάλιας δεν έχουν διαγραφεί από τη μνήμη μας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    9 καλύτερες ελληνικές σειρές