Loading

9 διάσημες ταινίες που άλλαξαν το όνομά τους!

Η επιλογή ονόματος δεν είναι ποτέ εύκολη ειδικά όταν εμπλέκονται πολλά άτομα στην επιλογή.Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον χώρο του κινηματογράφου καθώς η επιλογή του τίτλου της ταινία περνάει από σαράντα κύματα.Ο τελικός τίτλος μπορεί να επηρεαστεί από ένα τραγούδι,από μια καλύτερη ιδέα,μια γιορτή ακόμα και ένα τυπογραφικό λάθος.Παρακάτω θα δούμε 9 διάσημες ταινίες που ο τελικός τους τίτλος δεν ήταν η αρχική ιδέα του σκηνοθέτη.

imdb.com

TOMORROW NEVER DIES

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: TOMORROW NEVER LIES

Η ταινία του 1997 είναι η 18η ταινία του James Bond και ο αρχικός της τίτλος ήταν Tomorrow Never Lies.Αλλά όταν το πρόχειρο σενάριο της στάλθηκε με φαξ στη MGM, ο τίτλος είχε ένα τυπογραφικό λάθος,Dies αντί για Lies.Στους παραγωγούς της MGM άρεσε τόσο πολύ ο τίτλος που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

imdb.com

PRETTY WOMAN

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: 3,000

Η πρωτοποριακή ταινία της Julia Roberts,Pretty Woman ονομάζονταν  αρχικά 3000, δηλαδή το ποσό που πλήρωσε ο Edward για τη Vivian για ολόκληρη την εβδομάδα.Η Disney όμως πίστευε ότι ο τίτλος 3000 θα ταιριάζει καλύτερα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας και για αυτό άλλαξαν το όνομα της σε Pretty Woman λόγω του τραγουδιού του Roy Orbison που παίζει κατά τη διάρκεια της.

imdb.com

EDGE OF TOMORROW

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ALL YOU NEED IS KILL

Η ταινία δράσης με πρωταγωνιστές τον Tom Cruise και την Emily Blunt,ήταν από καιρό γνωστή ως All You Need Is Kill, ο οποίος είναι επίσης ο τίτλος του βιβλίο στο οποίο βασίζεται η ταινία. Όμως, οι σκηνοθέτες αναθεώρησαν τον τίτλο θεωρώντας ότι η λέξη “kill” στον τίτλο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα και δεν θα άρεσε και τόσο πολύ στους θεατές.

imdb.com

BACK TO THE FUTURE

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: SPACEMAN FROM PLUTO

Ο επικεφαλής της Universal Pictures Sid Sheinberg δεν του άρεσε το Back to the Future και σε ένα υπόμνημα του σκηνοθέτη Robert Zemeckis δήλωσε ότι ο τίτλος πρέπει να αλλάξει σε Spaceman From Pluto.Ο Zemeckis στράφηκε στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος απάντησε λέγοντας ότι όλοι πήραν ένα λάκτισμα από το «αστείο σημείωμα».Ο Sheinberg ήταν πολύ ντροπιασμένος για να δηλώσει ότι ήταν σοβαρός και το Back to the Future κολλήθηκε.

imdb.com

HALLOWEEN

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: The Babysitter Murders

Ο σκηνοθέτης John Carpenter αρχικά σκόπευε να καλέσει την ταινία του The Babysitter Murders, αλλά ο παραγωγός Irwin Yablans πρότεινε ότι η ιστορία μπορεί να είναι πιο σημαντική αν βασίστηκε σε συγκεκριμένες διακοπές, οπότε ο τίτλος άλλαξε σε Halloween.

imdb.com

SCREAM

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Scary Movie

Η ταινία Scream μπορούμε να πούμε ότι άλλαξε όλο το είδος των ταινίων τρόμου.Η διάσημη ταινία slasher της δεκαετίας του ’90 του Wes Craven ήταν να ονομαστεί αρχικά Scary Movie πριν ο επικεφαλής των Dimension FIlms, Bob Weinstein,την αλλάξει σε Scream εμπνευσμένος από το τραγούδι του Michael Jackson με το ίδιο όνομα.Ο συγγραφέας Kevin Williamson και ο Wes Craven θεώρησαν ότι το όνομα ήταν ανόητο, αλλά και οι δύο αργότερα παραδέχτηκαν ότι ήταν πιθανώς προς το καλύτερο.

imdb.com

GOODFELLAS

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: WISEGUY

Βασισμένο στο βιβλίο του Nicholas Pileggi,Wiseguy, η ταινία σκόπευε να ονομαστεί έτσι.Ο Μάρτιν Σκορσέζε,όμως ανακάλυψε ότι μια ταινία κωμωδίας και μια τηλεοπτική σειρά ονομάζονταν έτσι οπότε άλλαξαν το όνομα σε Goodfellas για να αποφύγουν νομικά ζητήματα.Goodfellas ή Wiseguy, και τα δύο ονόματα είναι υπέροχα, και ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή τη θρυλική ταινία!

imdb.com

FRIDAY THE 13TH

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: A LONG NIGHT AT CAMP BLOOD

Η ταινία με τη δολοφονική κυρία Voorhees και τον γιο της Jason αρχικά σχεδιάστηκε ως A Long Night at Camp Blood.Ο σκηνοθέτης Sean S. Cunningham όμωςήταν αποφασισμένος να την ονομάσει Friday the 13th, αλλά ήταν επιφυλακτικός όσο αφορά τα δικαιώματα του τίτλου και προσπαθούσε να τον μηνύσει.Στο τέλος αποδείχθηκε εντάξει και έτσι η διάσημη σειρά ταινίων πήρε το όνομα με την οποία την γνωρίσουμε μέχρι σήμερα.Αν και το Long Night at Camp Blood δεν είναι και άσχημο όνομα για ταινία τρόμου.

imdb.com

BLOOD DIAMOND

ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: OKAVANGO

Η ταινία γυρίστηκε στη Σιέρρα Λεόνε  ωστόσο ο αρχικός της τίτλος,Okavango είχε επηρεαστεί από Δέλτα του Οκαβάνγκο στη Μποτσουάνα.Πιθανότατα τίτλος άλλαξε σε Blood Diamond για να είναι πιο εντυπωσιακός και υποβλητικός για το λαθρεμπόριο διαμαντιών της ταινίας και το διχασμένο από τον πόλεμο δράμα.

Όλες οι παραπάνω ταινίες μπορούν να θεωρηθούν κορυφαίες στα είδη τους και η αλλαγή ονόματος μόνο σε μεγαλύτερη επιτυχία τους ωφέλησε,αν και κάποια από τα αρχικά τους ονόματα δεν ήταν άσχημα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: imdb.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    9 διάσημες ταινίες που άλλαξαν το όνομά τους!