Loading

9 αξέχαστες ερμηνείες ελληνικών σειρών.

Αρκετές ελληνικές σειρές έχουν μείνει αθάνατες στο πέρασμα των χρόνων, αρκετοί ηθοποιοί έχουν αγαπηθεί μέσα από αυτές και μας έχουν χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς. Είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο 9 ανάμεσα σε τόσους πολλούς, αλλά παρακάτω θα δούμε ορισμένες από πιο αξέχαστες ερμηνείες Ελλήνων ηθοποιών.  

Ζάχος Δόγκανος – Εκείνες κι εγώ

Ο Ζάχος Δόγκανος είναι ο μεγάλος καρδιοκατακτητής της ελληνικής τηλεόρασης. Τον ήξεραν όλες οι γυναίκες ενώ εκείνος δεν θυμόταν καμία. Σύχναζε στα μπουζούκια άλλα είναι γνωστός και για τις τσιγκουνιές του.

 Οι συζητήσεις του με τη Δεβόρα και τον φίλο του Δημήτρη έχουν μείνει αξέχαστοι με αγαπημένη ατάκα «Αχ Ζάχο μου τα έφαγες τα ψωμιά σου» όταν είχε δέκατα. 

Θεοπούλα – Παρά 5

Αν έχουμε ξεχωρίσει κάποιον χαρακτήρα από το Πάρα Πέντε αυτός είναι η Θεοπούλα (Έφη Παπαθεοδώρου).Είναι η γιαγιά που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Μαζί με την φίλη της, Σοφία έχουν δοκιμάσει όλα τα χόμπι, από μουσικά όργανα, ζωγραφική, ταξίδια μέχρι και μίνι γκολ. Ξεχωρίζει για την ενεργεία της, ενώ αξέχαστη θα μας μείνει η κόντρα της με τη νύφη της που την αποκαλεί «κοντή».

Αμέτρητες ατάκες άλλα με καλύτερες «κόβεται το σεξ;», «δεν θέλω γιατρό. Αρχιτέκτονα να μου φέρετε»!

Λάζαρος – Είσαι Το Ταίρι Μου

Ο Λάζαρος ήταν ο ρόλος που εκτόξευσε την αναγνωσιμότητα του Άρης Σερβετάλη στα ύψη. Με την κόκκινη μοϊκάνα και τον Μήτσο, το ιγκουάνα, μας χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου με τις ατάκες του. Συγκατοικούσε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στη σειρά και είχε πάντα να δώσει μια συμβουλή για καμάκι  .

Αν μπορούσα να ξεχωρίσω μια ατάκα θα ήταν «Χάιδεψε το δεν δαγκάνει»!

Σωσώ Παπαδήμα – Εγκλήματα

Η Σωσώ αδιαμφισβήτητα έκλεβε την παράσταση στα Εγκλήματα, αφήνοντας μας να θυμόμαστε σπαρταριστές ατάκες, αλλά και σκηνές με το τρομακτικό της χαρακτήρα και χιούμορ.

Αγαπημένη ατάκα η χριστουγεννιάτικη «χιόνια στο καμπαναριό πέθανε όλο το χωριό» όταν έφτιαχνε τους κουραμπιέδες. H Καίτη Κωνσταντίνου άφησε εποχή με αυτό τον ρόλο της.

Χλαπάτσας- Της Ελλάδος Τα Παιδιά

Αν θυμόμαστε κάποιον από την σειρά Της Ελλάδος Τα Παιδιά πέρα από τον Γιάννη Μπέζο, αυτός είναι ο σμηνίτης Τρύφων Σπιουνέας ή Χλαπάτσας όπως είναι γνωστός. Ήθελε να τα έχει καλά με όλους ενώ αναλάμβανε ότι αποστολή του έδινε ο Σμήναρχος Κάκαλος.

Αγαπημένη η κλασσική του ατάκα «Καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε», συνοδευομένη με το γλοιώδες γέλιο του.

Χοσέ – Σαββατογεννημένες

Οι Σαββατογεννημένες είναι το πρώτο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη. Στην σειρά έπαιξε και ο ίδιος ως Χοσέ και κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα. Δούλευε ως υπάλληλος του καταστήματος τουριστικών ειδών που έχει η Σούλα, με την οποία αρκετές φορές είχαν αντιπαραθέσεις και συζητήσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Αξέχαστη είναι η σκηνή-συζήτηση μεταξύ τους για το «Κομοτυρί».

Φατσέας – Το καφέ της Χαράς

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο της καριέρας του ενσαρκώνει τον Φατσέα, που είχε το καφενείο στο Κολοκοτρωνίτσι.  Θέλει να είναι πιστός στο στεφάνι του, αλλά δεν το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία.

Μας έχει χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου με την δικιά του μοναδική γλώσσα, τα Φατσέικα.  

Μάκης Κοτσάμπασης – Ευτυχισμένοι Μαζί

Ο Μάκης ήταν ο κουμπάρος του Διονύση (Γιάννη Μπέζου) στη σειρά. Είχε συνεργείο αυτοκινήτων αλλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας ήταν στην ταβέρνα των αδελφών Μαυροτσούκαλων και έπινε μπύρες. Ο Τάσος Γιαννόπουλος μας πρόσφερε ατάκες που έμειναν στην ιστορία.

Αξιομνημόνευτη είναι η κλασσική του φράση «Φώτη πιάσε μια μπύρα», «Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» ή «Μάρκο μη κοιμάσαι… ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ”!

Ντένη Μαρκορά – Δύο Ξένοι

Η Ντίνα Κώνστα αγαπήθηκε από το κοινό ως Ντένη Μαρκορά και μέχρι σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης. Μαζί με την οικιακή της βοηθό, Μαρούσκα, μας έχουν χαρίσει ένα άπαικτο δίδυμο με αξιομνημόνευτες τις ελληνορωσικές συζητήσεις τους. Αξέχαστες είναι φυσικά και οι λογομαχίες της με την Φλώρα, οικιακή βοηθό του γιου της.

Αγαπημένη ατάκα το «Χριστέ μου τι ντεκαντάνς» που αναφωνούσε συχνά.

Υπάρχουν αρκετές ερμηνείες που ίσως θα έπρεπε να ήταν ανάμεσα στις 9 πιο πάνω, αλλά δεν χωράνε όλοι. Σημασία έχει ότι όλοι έμειναν αξέχαστοι και μας πρόσφεραν στιγμές γέλιου με τις ατάκες τους, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: menshouse.gr, gossiplife.gr ,pbs.twimg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    9 αξέχαστες ερμηνείες ελληνικών σειρών.