Loading

6+1 Λόγοι που ΔΕΝ μου άρεσε το Game of Thrones.

Το Game of Thrones είναι μια από τις πιο πετυχημένες σειρές, σε παγκόσμια κλίμακα και η έντονη αναπαράσταση των γεγονότων μέσα στη σειρά, είναι στοιχεία που κράτησαν το κοινό κοντά σε αυτή την σειρά κατά την διάρκεια και των 8 σεζόν που κυκλοφόρησαν. Υπάρχουν αρκετοί όμως λόγοι που θα μπορούσαν να απωθήσουν το κοινό και να το κάνουν να τη μισήσει.

pinterest.com

1.Πολλοί χαρακτήρες

Σειρές όπως το The Wire έχουν επαινεθεί για την ικανότητα τους να φέρνουν νέους χαρακτήρες κάθε σεζόν, χωρίς να εγκαταλείπουν τους παλιούς. Το Game of Thrones δεν ήταν τόσο καλό σε αυτό.  Το να προσπαθείς να θυμηθείς κάθε χαρακτήρα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά τα άγνωστα ονόματα το καθιστούν σχεδόν αδύνατο. Χαρακτήρες όπως η Myrcella Baratheon, που εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται σεζόν αργότερα, είναι δύσκολο να παρακολουθούνται. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας πολύπλοκος κόσμος που διαδραματίζεται σε μια φανταστική ιστορική περίοδο, αλλά ίσως λιγότερα πρόσωπα στην οθόνη θα έκαναν την ιστορία πιο κατανοητή.

vulture.com

2.Οι ιστορίες περιπλέκονται

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες πρέπει να έχουν κάτι να κάνουν, έτσι ώστε με τα χρόνια, όλο και περισσότερες πλοκές και υποπλοκές να προκύπτουν. Πώς όμως μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλα αυτά;  Η απάντηση είναι ότι πραγματικά δεν μπορεί. Οι περίπλοκες σχέσεις μεταξύ οικογενειών σε θέσεις εξουσίας διερευνώνται σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κρατήσει το κοινό από αυτές τις αλληλεπιδράσεις.

indianexpress.com

3.Αχρείαστες ιστορίες

Ακόμα πιο απογοητευτικό από τις ιστορίες που δεν έχουν ένα σίγουρο συμπέρασμα,  είναι διάφορες υποπλοκές που δεν έχουν πραγματικό σκοπό.  Όπως γράφει ο Tom Ley στο Deadspin, γιγάντια κομμάτια της σειράς τυλίγονται σε μακροσκελείς εξηγήσεις που δεν βοηθούν πολύ στην προώθηση της πλοκής και στη συνέχεια συμβαίνει ένα τραγικό ή φρικτό γεγονός για να συναρπάσει το κοινό. Αυτή είναι απλώς νωχελική αφήγηση και προωθεί τη βία για χάρη της βίας.

https://snworksceo.imgix.net/jhn/4b9650b3-691d-4395-97ef-75882ccf3464.sized-1000x1000.jpg?w=1000

jhunewsletter.com

4.Θηριώδες χρήση του σεξ

Σίγουρα, αυτό είναι ένα σημείο διαμάχης για πολλούς. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι το σεξ είναι ένα μεγάλο μέρος του σόου και συχνά μοιάζει περισσότερο σαν δελεαστικό υλικό παρά σαν πραγματικό.  Ένα σημαντικό παράδειγμα αυτού θα ήταν η Ros, μια πόρνη που σκοτώθηκε νωρίς στην εκπομπή, αφού εξυπηρέτησε το σκοπό της να γίνει «σεξουαλική». Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο αριθμός των βιασμών και της αιμομιξίας στην εκπομπή έχει αυξηθεί, ενώ πολλοί θεατές σταμάτησαν να παρακολουθούν λόγω της αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς της σειράς προς τις γυναίκες, αλλά δεν είναι οι μόνοι χαρακτήρες με αυτού του είδους τις φρικτές εμπειρίες.

https://esquire.com.gr/Content/ImagesDatabase/p/crop/both/48/48a3e59ee8a042bc9e47b8e0e77a205c.jpg?quality=60&404=default&v=02

esquire.com.gr

5.Προβλέψιμη συνέχεια

Λόγω του αδικαιολόγητου σεξ και της βίας, οι θεατές γενικά γνωρίζουν πού πάνε τα πράγματα όταν παρακολουθούν το Game of Thrones. Είναι πολλές μακροσκελείς, παρατεταμένες ομιλίες, αποκεφαλισμοί, βιασμοί, αιμομιξίες. Ταυτόχρονα, η σειρά βασίζεται στην αξία σοκ. Αλλά είναι δύσκολο να εκπλαγείτε εντελώς από μια βίαιη ή καταχρηστική πράξη, αν έχετε ήδη δει κάποια παραλλαγή της στο προηγούμενο επεισόδιο ή σε αυτό πριν από αυτό.

indiewire.com

6.Η υπόσχεση της φαντασίας χωρίς να γίνεται στην πραγματικότητα.

Όταν υπερασπίζονται τη σειρά, πολλοί θαυμαστές αναφέρονται στην ίντριγκα τους για το είδος της φαντασίας. Όπως φαίνεται από τη δημοτικότητα των σειρών που έγιναν ταινίες όπως ο Χάρι Πότερ και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να δουν έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με φανταστικά πλάσματα.  Αν περιμένετε δράκους, ξωτικά ή άλλα μυστικιστικά όντα, θα απογοητευτείτε. Η σειρά χρησιμοποιεί την ιδέα της φαντασίας αφηρημένα, με ελάχιστα συγκεκριμένα στοιχεία του είδους, κλίνοντας περισσότερο προς τον μαγικό ρεαλισμό.

wikipedia.org

7.Οι καλοί πάντα χάνουν.

Όλοι θέλουν να δουν τον ήρωα να κερδίζει περιστασιακά. Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί κακοί χαρακτήρες στο Game of Thrones και σχεδόν πάντα φαίνεται να επικρατούν στο τέλος.  Η σειρά δεν αγκυροβολείται από έναν κύριο πρωταγωνιστή, ας πούμε, αλλά ο Jon Snow είναι η αμφισβητήσιμη επιλογή για αυτόν τον ρόλο. Ωστόσο, ο άνθρωπος νικιέται ξανά και ξανά, ακόμη και πεθαίνει (προσωρινά).  Αν και η ισορροπία είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τη δράση σε κίνηση σε οποιαδήποτε σειρά, είναι λίγο κουραστικό να παρακολουθείτε τους ήρωες σας να δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: skai.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    6+1 Λόγοι που ΔΕΝ μου άρεσε το Game of Thrones.