Loading

6 + 1 ασυνήθιστα συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά εν ώρα μαθήματος

Μπαινοβγαίνοντας τις καθημερινές σε διάφορα σχολεία έχω ακούσει επικές ατάκες από μικρά στοματάκια. Αστείες και ευφάνταστες δηλώσεις, περίεργες και αυθόρμητες απορίες, απρόσμενες και ασυνήθιστες απαντήσεις. Τουλάχιστον για εμάς τους ενήλικες! Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν έχεις καμιά εικοσαριά αθώα προσωπάκια στραμμένα πάνω σου, που περιμένουν να απαντήσεις σε μερικές ιδιαίτερες ερωτήσεις που κάνουν οι συμμαθητές τους.

Κύριε, είσαι παντρεμένος/έχεις παιδιά/έχεις κοπέλα;

Μια ανάγκη να μάθουν τα ερωτικά σου την έχουν. Το περίεργο εδώ δεν είναι η ερώτηση ως θεματική ενότητα αλλά η ένθερμη εκδήλωση της απορίας τους να μάθουν και ανά τακτά διαστήματα να επαναφέρουν το θέμα θέλοντας να μάθουν περισσότερα (κάτι σαν … μικρές κουτσομπόλες ?). Τους αρέσει, γενικότερα, να ακούνε ιστορίες από τη ζωή σου, ιδιαίτερα όμως για κάποιο λόγο θέλουν να ξέρουν τα ερωτικά σου. Πολλές φορές ρωτάνε αν η κοπέλα είναι όμορφη, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν είναι καλή. Η καλοσύνη γι’ αυτά είναι η πραγματική ομορφιά. Όταν ακούνε ότι περιβάλλεσαι από καλούς ανθρώπους εφησυχάζονται.

Τι δουλειά κάνεις;

Η ερώτηση αυτή πραγματικά με ξεπερνά. Πάντα με κάνει να γελώ, όμως τις πρώτες φορές που άκουσα αυτή την ερώτηση αναρωτιόμουνα γιατί. Θυμάμαι μια φόρα που χρειάστηκε να εξηγήσω τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα πληρωμών για να πειστούν ότι όντως κάποιος με πληρώνει για να κάνω αυτή τη δουλειά!

Κύριε, γιατί μιλάς σαν τη μαμά μου;

Τέτοια σχόλια συνήθως ακούγονται την ώρα των συμβουλών. Συχνά πυκνά κι εγώ ο ίδιος σκέφτομαι «τώρα ακούστηκες σαν τη μαμά σου». Υπόκωφο nose laugh. ??

Κύριε, μπορούμε να βάλουμε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας; (slash ότι άλλο τραγούδι έχει κολλήσει το μυαλό τους)

Νααιιι! Πήγαινε όμως πρώτα να ζητήσεις 2-3 κουτιά χαρτομάντηλα από τις υπεύθυνες καθαριότητας να ‘χουμε να πετάμε να κάνουμε κέφι!

Κύριε, άλλαξα θέση στην ομάδα και μπήκα τερματοφύλακας, πάμε έξω να μου ρίξεις μερικά σουτάκια; (slash πάμε να παίξουμε τένις;)

Πολύ θα το ήθελα, αλλά βλέπεις φορώ τα καινούρια μου παπούτσια και αν τα λερώσω θα θυμώσει η μαμά μου. Γρήγορα στη θέση σου! ?

Πώς γίνεται να ξέρεις να μαγειρεύεις αν δεν είσαι μάγειρας; Οι άντρες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν.

Άντε τώρα να πείσεις ένα επτάχρονο για τις μαγειρικές σου ικανότητες! Κυρίως όταν τις προηγούμενες ημέρες του είχες πει ότι είσαι 102 χρονών και κλείνεις 103 το καλοκαίρι και ότι είσαι μάγος και όποτε θες μπορείς να εμφανίζεις ή να εξαφανίζεις αντικείμενα.

Κύριε, γιατί δεν έγινες αθλητής; Αν γινόσουνα τότε όλος ο κόσμος θα σε ήξερε και θα σε καμάρωνε!

Θυμάμαι αυτό έγινε καθώς παίζαμε μπάσκετ και το θεώρησα αρκετά καλή αφορμή για να εμβαθύνω. Ο μικρός που με ρώτησε, μετά από λίγο, μου λέει ένταξει κύριε μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε; (ευγενικά το μη ξεκινάς και βαριέμαι τώρα)

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    6 + 1 ασυνήθιστα συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά εν ώρα μαθήματος