Loading

5+1 πράγματα που θα κάνουν την μέρα σου καλύτερη!

svg12 Απριλίου, 2021Bee freeΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΠΙΠΠΑ

Η μέρα σου μπορεί να γίνει καλύτερη. Και ναι είναι στο χέρι σου! Όλοι έχουμε προβλήματα, δυσκολίες, κάποιες μέρες είναι πιο εύκολες, κάποιες πιο δύσκολες. Όμως, εάν εντάξουμε στην καθημερινότητά μας μικρά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, θα έρθει η αλλαγή. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω γι’ αυτό είναι γιατί η δική μου καθημερινότητα, για πολύ καιρό ήταν χάλια. Ή τουλάχιστον έτσι ένιωθα. Ξυπνούσα αργά, δεν είχα όρεξη για τίποτα, ήμουν μπροστά από μία οθόνη όλη μέρα, δεν με ευχαριστούσε τίποτα. Όλο αυτό συνέπεσε  με την καραντίνα, οπότε ήταν χάλια. Έτσι κατάλαβα ότι όλο αυτό έπρεπε να αλλάξει. Ξεκίνησα να κάνω μικρές αλλαγές ξεκινώντας από το πιο βασικό και το πιο δύσκολο: το πρωινό ξύπνημα. Άρα:

1) Ξύπνα πρωί!

Το ξέρω πως αν δεν δουλεύεις, αν δεν έχεις τίποτα να κάνεις, δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσεις και αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Κοιμόμουν 3-4 τα ξημερώματα και ξυπνούσα 12 το μεσημέρι. Όλο αυτό με έβαζε σε ένα mood νύστας, τεμπελιάς. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ νωρίς και άρα να ξυπνήσω νωρίς. Έτσι ξεκίνησα να βάζω ξυπνητήρι στις 10 και προσπαθούσα να ξυπνάω. Σταδιακά ξυπνούσα όλο και πιο νωρίς. Πλέον κοιμάμαι 12-1 και ξυπνάω 8:30 με 9. Θεωρητικά δεν έχω να κάνω κάτι συγκεκριμένο, όμως το πρωινό ξύπνημα με βοηθά στο αν είμαι πιο ενεργητική και να έχω διάθεση όλη την υπόλοιπη μέρα.

2) Ετοίμασε ένα ωραίο υγιές πρωινό!

Το πρωινό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας. Για πολλά χρόνια εγώ δεν έτρωγα καθόλου πρωινό κυρίως επειδή ξυπνούσα πολύ αργά. Ένας ζεστός καφές και ένα περιποιημένο και νόστιμο πρωινό μου φτιάχνει την διάθεση. Γεμίζω με θετική ενέργεια να περιποιούμαι τον εαυτό μου με απλά πράγματα.

3)Πήγαινε για περπάτημα!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία απογευματινή βόλτα. Αυτό δεν το έκανα σχεδόν ποτέ, αλλά από τότε που απέκτησα την Τουλούζ, δεν υπάρχει μέρα που δε θα πάμε έστω για μία μισάωρη βόλτα. Καθαρίζει το μυαλό μου, χαλαρώνω και κυκλοφορεί και λίγο το αίμα μου μίας που δεν φημίζομαι για την αγάπη μου στην γυμναστική. 😂

4)Βρες ένα hobby!

Πάντα άκουγα τους άλλους να λένε βρες κάτι να ασχολείσαι κάτι που σ’αρέσει. Άλλος ζωγραφίζει, άλλος βγάζει φωτογραφίες, άλλος γυμνάζεται, άλλος κάνει κατασκευές. Εγώ; Μέχρι και πριν 2 χρόνια πραγματικά νόμιζα ότι δεν μου αρέσει τίποτα. Τελικά κατάλαβα ότι εγώ πάντα μαγείρευα. Ναι, μ’ αρέσει να μαγειρεύω. Με χαλαρώνει και μου βγάζει έναν τόσο δημιουργικό εαυτό που δεν πίστευα ότι έχω. Έτσι μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να ανοίξω ένα κανάλι στο YouTube με μαγειρική και είναι ότι καλύτερο έχω κάνει μέχρι σήμερα. Βρείτε κάτι να σας γεμίζει!

rutikamalaviya.com

5)Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες!

Ο ύπνος είναι υπεύθυνος τόσο για την καλή σωματική μας υγεία, αλλά και για την ψυχική. Το αίσθημα της κούρασης που ένιωθα μόλις ξυπνούσα ήταν απαίσιο. Σαν να μην ξεκουραζόμουν ποτέ. Μπορεί να κοιμόμουν 8 ώρες αλλά κοιμόμουν λάθος ώρες. Το να κοιμάσαι 3 και να ξυπνάς 12 για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι υγειές ή τουλάχιστον δεν δούλευε καθόλου σε εμένα. Οπότε τώρα κοιμάμαι περίπου 8 ώρες και αυτό φαίνεται από την διάθεση μου, μέχρι και το δέρμα μου.

orionas.eu

6)Μίλα ή συνάντησε κάποιον φίλο!

Η ανθρώπινη επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική με όλα τα παραπάνω. Ένα τηλέφωνο, μια βόλτα με ένα φίλο, βοηθά στην διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας, Είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράσεις τα αισθήματα σου και τις σκέψεις σου σε κάποιον και εκείνος σε εσένα. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη την επικοινωνία ειδικά με κάποιον άνθρωπο που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε.

Sxoleiogiaolous.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bovary.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5+1 πράγματα που θα κάνουν την μέρα σου καλύτερη!