Loading

5+1 πράγματα που με εκνευρίζουν στα αεροπλάνα

svg26 Σεπτεμβρίου, 2019TravelbeezΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΑΧΙΜΗ

Όντας φοιτήτρια στο εξωτερικό, επιβιβάζομαι σε αεροπλάνα αρκετά συχνά, είτε για να πηγαινοέρχομαι Κύπρο, είτε για διακοπές στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι για τα αεροπλάνα, αλλά τα έχω κάπως «συνηθίσει».

Είναι μερικά πράγματα όμως που με εκνευρίζουν κάθε φορά που θα χρειαστεί να επιβιβαστώ στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς. Ποια είναι αυτά; Συνέχισε την ανάγνωση και πιστεύω πως φίλε ταξιδιώτη, θα ταυτιστείς.

1. Τα μωρά που κλαίνε

Είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύει τα παιδιά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση… μακριά και αγαπημένοι. Σε μια πολύωρη πτήση, το τελευταίο πράγμα που θέλεις – ειδικά αν είσαι σαν και μένα που τα αεροπλάνα δεν είναι το αγαπημένο μου μέσο μεταφοράς – είναι ένα μωρό να κλαίει non stop. Φυσικά αγαπητοί γονείς κατανοώ ότι και η δική σας θέση σας είναι δύσκολη, αφού δεν μπορείς να κάνεις και πολλά αν το παιδί σου δεν λέει να ησυχάσει. Άσε που και εσείς αναγκάζεστε να κάνετε πήγαινε – έλα τον διάδρομο του αεροπλάνου 150 φορές μπας και ηρεμίσει λίγο το μωρό.

2. Τις ανακοινώσεις

Πραγματικά είναι ότι χειρότερο όταν πρόκειται για μια σύντομη πτήση κυρίως. Για να προλάβουν να τα πουν όλα, κυριολεκτικά δεν σταματούν στιγμή να ακούγονται οι αεροσυνοδοί από τα μεγάφωνα. Και τι αν εσύ θέλεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ταξίδι σου; Αναγκαστικά θα το υποστείς.

3. Το να πρέπει κάθε 10 λεπτά να σηκώνεσαι από τη θέση σου για να περάσουν οι διπλανοί σου.

Εντάξει, μία – δύο φορές να το καταλάβω, αλλά καταλήγει εκνευριστικό όταν αυτό συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν προλαβαίνεις να κλείσεις τα μάτια σου και νιώθεις το χέρι του διπλανού να σε σκουντάει για να περάσει. Άσε που μπορεί για να μην σε ενοχλήσουν να προσπαθήσουν να περάσουν από πάνω σου ενώ εσύ κοιμάσαι, με αποτέλεσμα να σε τρομάξουν.

4. Τους αγενείς επιβάτες.

Μπορεί όντως πολλές φορές να έχουν δίκαιο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις το παρακάνουν με τη συμπεριφορά τους. Η δουλειά των αεροσυνοδών είναι αρκετά δύσκολη και κουραστική, μην την κάνεις δυσκολότερη. Ζήτα αυτό που θες ευγενικά και να είσαι σίγουρος ότι οι πλείστοι θα χαρούν να σε βοηθήσουν!

5. Δεν βοηθάς τους γύρω σου

Κάθεσαι χαλαρός στην θέση σου και καρφί δεν σου καίγεται αν ο διπλανός σου προσπαθεί με υπεράνθρωπες προσπάθειες να σηκώσει τη βαλίτσα του. Αν μπορείς βοήθησέ τον, όπως θα ήθελες να συμβεί και με εσένα σε παρόμοια κατάσταση.

6. Αυτό που μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο όλοι σηκώνονται και ανοίγουν τα ντουλάπια να πάρουν τα πράγματα τους, λες και είναι διαγωνισμός ποιος θα φύγει πρώτος ή λες και θα φύγει το αεροπλάνο και δεν θα προλάβουν να κατέβουν.

Και αν τύχει να κάθεσαι στη θέση δίπλα στο διάδρομο και οι διπλανοί σου είναι ανυπόμονοι, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στριμωχτείς και εσύ στη «σειρά».

Τι λέτε έχω δίκαιο ή υπερβάλλω;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5+1 πράγματα που με εκνευρίζουν στα αεροπλάνα