Loading

5+1 παγκόσμια γνωστοί αθλητές που τιμωρήθηκαν για αναβολικές ουσίες.

Για τα αναβολικά ίσως να μην ξέρουμε και πολλά αφού πάντοτε οι αναβολικές ουσίες προηγούνται τον τεστ που τις εντοπίζουν και έτσι τα τεστ βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω. Εμείς που δεν ξέρουμε και πολλά από αυτά είμαστε αρκετά βήματα πίσω. Γιατί κάποιος να τις χρησιμοποιεί; Εύκολη η απάντηση για να κερδίζει πάντα και για να αποκτήσει φήμη. Για αυτό το λόγο άλλωστε χαρακτηρίζονται ως τα ναρκωτικά των αθλητών αν και κάποια είναι όντως ναρκωτικές ουσίες.

Ο κυρίος λόγος που είναι απαγορευμένες οι αναβολικές ουσίες στον αθλητισμό είναι γιατί η νίκη που παίρνεις είναι με αθέμιτα μέσα, αφού επεμβαίνεις και αλλάζεις κάποια χαρακτηρίστηκα στο σώμα σου με εξωγενείς ουσίες και έτσι υπερτερείς από τους αντίπαλους σου. Παρόλα αυτά όμως τα αναβολικά είναι παντού και κάποιοι πιάνονται στα πράσα ντροπιάζοντας το όνομα και ολόκληρα τα κατορθώματα τους και κάποιοι βρίσκουν τρόπους να γλιστράνε (μόνο 2 Έλληνες).

Πάμε να δούμε λοιπόν τους 5+1 παγκόσμια γνωστούς αθλητές που τιμωρήθηκαν για χρήση αναβολικών ουσιών (εννοείται τελευταίοι μπαίνουν οι Έλληνες όπως σε όλα τα ανέκδοτα).

1. Lance Armstrong

Ποδηλάτης παγκοσμίου φήμης ο οποίος είχε κερδίσει 4 μεγάλους τίτλους πριν το 1996 όπου διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ επέστρεψε πίσω στην ενεργό δράση σαν από θαύμα μετά από τις χημειοθεραπείες το 1998. Ακολούθως κέρδισε το Tour de France και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς το 2000. Το 2005 αποσύρεται μετά το Tour de France και το 2012 ανακοινώνεται ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αναβολικών ουσιών, και έτσι χάνει όλες του τις διακρίσεις μετά το 1998.

2. Ben Johnson

Σπρίντερ που χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους γρηγορότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Kαναδός (γεννήθηκε στη Τζαμάικα) αθλητής το 1988 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σεούλ κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και γράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πιάνεται από την παγκόσμια Ολυμπιακή επιτροπή θετικός σε αναβολικές ουσίες (στεροειδή).

3. Diego Maradona

Γνωστός δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις. Στο παγκόσμιο κύπελλο το 1994 πριν από τον αγώνα με τη Βουλγαρία σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε θετικός σε αναβολικές ουσίες(εφεδρίνη) και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

4. Maria Sharapova

Η γνωστή σε όλους τενίστρια παγκοσμίου κλάσης πιάστηκε πρόσφατα στο Αυστραλιανό Open τον Ιανουάριο του 2016 , θετική στη ουσία μελδόνιο. Η ιδία δήλωσε ότι το έπαιρνε μαζί με άλλα φάρμακα για το λόγο ότι αρρώσταινε συνεχώς και είχε έλλειψη μαγνησίου και ότι δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στις απαγορευμένες ουσίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντί ντόπινγκ (WADA). Ωστόσο η ομοσπονδία τιμώρησε την τενίστρια με 2 χρονιά αποκλεισμό αποτελειώνοντας ουσιαστικά τη 29χρονη τότε Ρωσίδα.

5. Κωνσταντίνος Κεντέρης+ Κατερίνα Θάνου

Αθήνα 2004. Τα εισιτήρια των αγώνων τους ήταν αυτά που εξαντλήθηκαν πρώτα. Λίγο όμως πριν τους αγώνες η ομοσπονδία ζητά έλεγχο των δυο και ακολούθως διαδίδεται ότι είχαν το γνωστό ατύχημα με τη μηχανή. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τους χορηγήθηκαν φάρμακα οπόταν το τεστ δεν μπορούσε να γίνει. Εκεί ξεκίνησαν όλα, διχασμένος ο κόσμος για το αν το ατύχημα έγινε για να μην γίνει ο έλεγχος ή αν όντως έγινε συμπτωματικά. Ας μην ασχοληθούμε με αυτά και ας πάμε στην ουσία ο Κεντέρης και η Θάνου απολογούνται στην πειθαρχική επιτροπή το 2004 και τιμωρούνται με προσωρινό αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα τους.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε τη θρυλική ατάκα του προπονητή των δυο Χρήστου Τζέκου ‘’ντοπέ είναι όποιος πιάνεται’’ εννοώντας φυσικά πως ποτέ δεν πιάστηκαν οι αθλητές του!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5+1 παγκόσμια γνωστοί αθλητές που τιμωρήθηκαν για αναβολικές ουσίες.