Loading

5+1 χαρακτηριστικά του ζηλιάρη.

svg3 Δεκεμβρίου, 2020Bee freeΑΝΤΡΗ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑ

Τέτοιοι άνθρωποι πολλοί. Τέτοιους να θέλεις! Παντού βρίσκονται, όσο κι αν κρύβονται. Αν και προσπαθούν να μην τους καταλαβαίνεις, εντούτοις πιάνονται από μόνοι τους! Τους συναντάς είτε τυχαία στο δρόμο, είτε καθημερινά στη δουλειά είτε και (αναγκαστικά) σε οικογενειακές συνάξεις. 

Αν έχετε έστω και ένα από τα πιο κάτω χαρακτηριστικά, λυπάμαι, αλλά είσαστε στην κατηγορία των ζηλιάρηδων!

Δεν κάνουν ποτέ κομπλιμέντα στους άλλους.

Είναι αυτοί που θα σε παρατηρήσουν από πάνω μέχρι κάτω, θα προσέξουν τα πάντα στο ντύσιμο σου, θα περάσεις από εξονυχιστικό έλεγχο αλλά ΠΟΤΕ δεν θα σου ακούσεις από το στόμα τους ένα ωραίο κομπλιμέντο τύπου «είναι πολύ ωραίο το φόρεμα σου», «σου πάει πολύ το χρώμα αυτό», «τι όμορφο μενταγιόν έχεις» κλπ. Τέτοιου είδους ωραίων λέξεων απουσιάζουν απ’ το λεξιλόγιο τους!!!

Αντιγράφουν τους άλλους και προσπαθούν να μη φαίνεται!

Δηλαδή είναι αυτό που λέμε, μόλις κάνεις αυτό, τσουκ, το μιμούνται! Είτε μιμούνται μια ενέργεια σου, είτε πάνε κάπου που πήγες, είτε αγοράζουν αυτό που αγόρασες, είτε κάνουν αυτό που έκανες!! Απλό!

Κουτσομπολεύουν ΜΟΝΟ τις ζωές των άλλων.

Οι μόνες κουβέντες που έχουν να σου πουν είναι για το….  τι έκαναν κάποιοι άλλοι!! Είναι αυτοί οι τύποι που ακόμα και στα 5 λεπτάκια που θα τους συναντήσεις ή θα τους μιλήσεις στο τηλέφωνο, το μόνο αξιόλογο που έχουν να σου πουν είναι για το τι έκανε ο τάδε και η τάδε!! «Άκουσες τι έπαθε η Μαρία;»,  «Είδες που πήγε ο Νίκος»,  «Αυτή έκανε αυτό!» και ο σχολιασμός των ζωών των άλλων είναι η βασική τους έγνοια και οι μόνες κουβέντες που ΜΠΟΡΟΥΝ να πουν!! Εμ, αν δεν είναι ζήλια αυτό, τι είναι??!

Δεν μιλάνε ποτέ για τον εαυτό τους.

Δεν αναφέρονται ποτέ στη ζωή της, σε αυτά που σκέφτονται, γι’ αυτά που κάνουν ή έχουν σκοπό να κάνουν!!  Γενικά, στους ζηλιάρηδες επικρατεί ένας…  μυστικισμός! Δεν τους αρέσει πότε να μιλάνε για τον εαυτό τους και τη ζωή τους γιατί φοβούνται ότι ΕΣΥ θα τους αντιγράψεις ή θα τους μιμηθείς!! Τους αρέσει να ρωτάνε για τα πάντα και να μαθαίνουν για τους άλλους αλλά για τους ίδιους δεν βγάζουν άχνα!! Νομίζουν ότι αυτός που έχουν απέναντι τους, τους ζηλεύει.. επειδή οι ίδιοι ζηλεύουν και δεν το παραδέχονται ή καν δεν το συνειδητοποιούν!

Νιώθουν μιζέρια και τίποτα δεν τους ευχαριστεί!!!

Ισχύει!! Πώς να τους ευχαριστεί η ζωή τους άλλωστε αφού νιώθουν επί μονίμου βάσεως ότι θέλουν να…. Μιμηθούν κάποιους άλλους?! Πώς να νιώσουν χαρά και αγνή ευτυχία, αφού συνεχώς σκέφτονται ότι η ζωή των άλλων είναι καλύτερη και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν και την ζωή τους έτσι!!! Αν στο μυαλό σου, έχεις συνέχεια ότι ο άλλος είναι καλύτερος από σένα και νιώθεις χάλια με αυτό, τότε είσαι ζηλιάρης!! Αν στο μυαλό σου έχεις συνέχεια τις επιτυχίες και τα κατορθώματα των άλλων τότε ναι, είσαι ζηλιάρης!

Δεν σου δίνουν ποτέ συγχαρητήρια  για κάτι που έχεις πετύχει!!

Και κατά συνέπεια δεν κάνουν ούτε like ή comment κάτω από μία δημοσίευση σου στο διαδίκτυο, ή μια φωτογραφία σου! Πώς να κάνουν άλλωστε αφού μέσα τους, τους τρώει το σαράκι της ζήλιας… Μα να δείξουν στον άλλο ένα ωραίο συναίσθημα?! Να δείξουν στο φίλο ή συγγενή τους συναίσθημα συμπαράστασης και εμψύχωσης? Μα να δώσουν συγχαρητήρια στον…. ανταγωνιστή τους?? Α πα πα… Φυσικά οι ζηλιάρηδες #ΝΟΤ!!!.

Μα τέλος πάντων, ένα είναι σίγουρο. Ότι την πραγματική ευτυχία και γαλήνη την βρίσκουμε μόνο αν συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας, σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους και τις ζωές αυτών, παρά μόνο με τον εαυτό μας με στόχο και μοχλό να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι…. Και όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα της ζήλιας, μένουν σίγουρα κατακάθι στην ψυχή και στην καρδιά αυτών που τα νιώθουν. Ούτε ζήλιες, ούτε κακίες μετράνε σε ετούτο δα τον κόσμο! Και όπως λέει και το γνωστό άσμα…. «περαστικοί στον κόσμο αυτό» !!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: clickatlife.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5+1 χαρακτηριστικά του ζηλιάρη.