Loading

5 Υποθέσεις Hacking που πρέπει να ξέρεις

Ληστεία τράπεζας στο Μπαγκλαντές

Φεβρουάριος 2016. Ωραίοι και άνετοι χάκερς, Ρωσικής καταγωγής παραβιάζουν τα συστήματα της τράπεζας του Μπαγκλαντές. Κάνουν αιτήσεις για μεταφορά αστρονομικών ποσών σε Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα. Τέσσερις από αυτές για μεταφορά 81 εκατομμυρίων δολαρίων στις Φιλιππίνες έγιναν επιτυχώς.

Και αν δυσανασχετήσατε ποτέ για την ορθογραφία στο δημοτικό είναι στιγμή να αναθεωρήσετε γιατί ο λόγος αποτυχίας της ληστείας ήταν ένα ορθογραφικό λάθος.

Κάποιος από τους χάκερς προφανώς ανεπίδεκτος μαθήσεως σε θέματα ορθογραφίας αντί για «foundation» γράφει «fandation»  κατά τη διάρκεια μεταφοράς χρημάτων στη Σρι Λάνκα προκαλώντας υποψίες. Η τράπεζα του Μπαγκλαντές παγώνει όλες τις συναλλαγές σημαίνοντας τη λήξη της ληστείας. Συνολικά είχαν γίνει 35 εντολές μεταφοράς χρημάτων και το ύψος της ζημιάς μπορούσε να φτάσει το 1 δις. Ο επικεφαλής της Τράπεζας Ατιούρ Ράχμαν παραιτείται.

Υποκλοπή δεδομένων παικτών του PlayStation

Απρίλιος 2011.  Φίλοι χρήστες του PlayStation την προσοχή σας εδώ. Ομάδα χάκερς καταφέρνουν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας της Sony και να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων χρηστών. Συμπεριλαμβανομένου ονομάτων, διευθύνσεων, ημερομηνίες γεννήσεως, emails, κωδικών και αριθμών πιστωτικών καρτών. Η Sony αναγκάστηκε να κλείσει την πλατφόρμα και να ζητήσει τη βοήθεια του FBI, αυτό βέβαια μετά από μία βδομάδα σιωπής κατά τη διάρκεια της οποίας κρατούσαν τους χρήστες τους στο σκοτάδι. Θεωρούν ότι αιτία μπορεί να υπήρξε κακόβουλο email το οποίο ανοίχτηκε. Γράφτηκε στην ιστορία ως μία από τις πιο μαζικές κλοπές δεδομένων.

Ηλεκτρονικός Πόλεμος στην Εσθονία

Απρίλιος 2007. Όταν η κυβέρνηση της Εσθονίας απομακρύνει το άγαλμα του χάλκινου στρατιώτη (σοβιετικό μνημείο) από το κέντρο της πρωτεύουσας Ταλίν σε κοιμητήριο έξω από την πόλη η Ρωσική μειοψηφία της Εσθονίας διαμαρτύρεται. Ακολουθούν ο θάνατος Ρώσσου διαδηλωτή και η επίθεση κατά του Εσθονού πρέσβη στη Μόσχα. Έπειτα ιστοσελίδες υπουργείων, κοινοβουλίου, δημόσιων υπηρεσιών, πολιτικών κομμάτων καθώς και των έξι μεγαλύτερων τραπεζών στη χώρα αρχίζουν να πέφτουν. Αναφερόμαστε σε denial of service attack που επιτεύχθηκε με τη χρήση περίπου ενός εκατομμυρίου υπολογιστών από όλο τον κόσμο οι οποίοι είχαν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.  Η όλη κατάσταση αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για την -e-σθονία, αφού τα πάντα λειτουργούν μέσω διαδικτύου: οι πληρωμές των φόρων, οι εκλογές και όλες οι οικονομικές συναλλαγές. Επίσης το συμβάν φάνηκε να θίγει το ΝΑΤΟ του οποίου η Εσθονία είχε πρόσφατα γίνει μέλος και ακούστηκαν ψίθυροι για μία νέα μορφή ψυχρού πολέμου.

Shady Rat

2006-2011. Επιχείρηση από διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις σε 72 διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις και εταιρείες. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι κυβερνήσεις ΗΠΑ, Ταϊβάν, Νότιας Κορέας, Βιετνάμ και Καναδά, ο Οργανισμός Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας-ΑSΕΑΝ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (πριν τους Ολυμπιακούς του 2008), ο ΟΗΕ (όπου παρέμειναν συνδεδεμένοι 2 χρόνια μελετώντας απόρρητα έγγραφα), η Παγκόσμια Οργάνωση Αντιντόπινγκ-WΑDΑ και πολλές άλλες μεγαλοεταιρείες. Υποψίες βαραίνουν την Κίνα αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

Mafia Boy

Φεβρουάριος 2000. Ο 15χρόνος Michael Calce γνωστός και ως Mafia Boy προκαλεί πεντάωρη παράλυση σε γνωστές ιστοσελίδες όπως CNN.com, Amazon.com, Υahoo.com, Fifa.com, Dell, Inc, E*TRADE και eBay.com. Φέρνει εις πέρας το έργο του στέλνοντας συνεχόμενα τεράστιο αριθμό αιτημάτων σύνδεσης χρησιμοποιώντας παράνομα υπολογιστές πανεπιστημίων, όπως της Καλιφόρνια, του Μπέρκλεϋ και της Μασαχουσέτης. Οι γονείς του ισχυρίζονται στο δικαστήριο ότι απώτερος στόχος του δεν ήταν να βλάψει κανένα απλά να δοκιμάσει τις ικανότητές του. Τελικά καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες εγκλεισμό σε αναμορφωτήριο και υποχρεωτική συνεισφορά (μικρού) χρηματικού ποσού σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν ήταν ενήλικας θα αντιμετώπιζε δεκαετή ποινή κάθειρξης.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 Υποθέσεις Hacking που πρέπει να ξέρεις