Loading

5 Βιβλία περί Φυσικής Υγιεινής που μπορείς να διαβάσεις κι εσύ!

Ακολουθεί μια λίστα με βιβλία που αφορούν την Φυσική Υγιεινή και τα οποία είναι ευκολοκατανόητα ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν την κατάλληλη γνώση στο θέμα. Σας δίνεται ο τίτλος του βιβλίου μαζί με τον συγγραφέα, καθώς και μια μικρή περίληψη, που θεωρώ θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον σας για τα συγκεκριμένα θέματα!

1. Υγιεινή Διατροφή για όλους – Υγιεινή Μαγειρική του Σάββα Σαββίδη

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις πληροφορίες σχετικά με τη φυσική υγιεινή, τα πεπτικά όργανα, τη βιοχημεία, τον υπερσιτισμό, τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, τα ξηρά φρούτα, τις μαγειρεμένες τροφές, το μαύρο σιταρίσιο ψωμί, τις λευκωματούχες τροφές, τη φρουτοθεραπεία, την υγεία και ομορφιά, την υγιεινή μαγειρική κι άλλα πολλά. Ο ίδιος συγγραφέας έχει γράψει και το βιβλίο Φυσιοθεραπευτική Θεωρία και Πράξη αν σας ενδιαφέρει να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας. Είναι δυσεύρετα τα βιβλία του κ. Σάββα Σαββίδη, οπότε θα χρειαστεί να ψάξετε καλά προτού τα βρείτε.

2. Το Θαύμα των Χυμών – Σπάρτακος Μαρινάκης

Αποτελείται από 4 ενότητες με την εξής σειρά: Το Κίνητρο, Η Προετοιμασία, Η Γνώση και Η Δράση. Έχει στο σύνολο 16 κεφάλαια, στα οποία αναπτύσσει και μας εξηγεί τη σημασία των φρέσκων χυμών από φρούτα και λαχανικά στην υγεία μας, ποιον αποχυμωτή να επιλέξουμε, πώς να επιλέγουμε την τροφή μας, από πού να ψωνίζουμε και άλλα πολλά. Υπάρχουν πέραν από 60 συνταγές, τις οποίες μπορούμε να δοκιμάσουμε στο σπίτι μας. Συναρπαστικό, ε; Αυτό που μου άρεσε προσωπικά και που βρήκα πολύ ενδιαφέρον, είναι οι περιγραφές που μας δίνει για τα διάφορα φρούτα και λαχανικά, αναφέροντας μας τις ιδιότητες τους και τις περιεκτικότητες τους σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και τρόπους για να τα καταναλώσουμε (μόνα τους, σε χυμούς, σε πουτίγκες, σε smoothies, στον ατμό, στη σαλάτα).

«Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, πάλλεται από ενέργεια. Αποτελεί το τελικό προϊόν  μιας  μακρόχρονης  συνειδητής προσπάθειας.  Πρόκειται για ένα αναλυτικό εγχειρίδιο και ένα πολύτιμο οδηγό, που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει ένα θαύμα στη ζωή σου. Αυτό το θαύμα μπορεί να είναι η ίαση μιας νόσου ή απλά μια ολοκληρωτική στροφή προς ένα νέο και διαφορετικό τρόπο ζωής. Οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικών υπόσχονται ένα μεγάλο θαύμα στη ζωή σου και στη ζωή των αγαπημένων σου. Ευχή και επιθυμία μου, «Το Θαύμα των Χυμών» να αλλάξει τη ζωή σου.»

spartacus.gr

3. Δράσε Τώρα – Σπάρτακος Μαρινάκης

Αποτελείται σχεδόν από όλα τα άρθρα του Σπάρτακου Μαρινάκη, σε μια προσπάθειά του να μας αφυπνίσει σε θέματα Διατροφής, Γυμναστικής και Θεραπείας, προσφέροντας μας ταυτόχρονα  Συνταγές Υγείας  και Μαρτυρίες Αλλαγής Τρόπου Ζωής. 

«Τα άρθρα μου έχουν σκοπό να σε ταρακουνήσουν και να σε αφυπνίσουν. Σε αισθάνομαι δικό μου άνθρωπο. Συμπάσχω, σε συμπονώ για την άγνοια και την αμέλειά σου. Εύχομαι να είχα τη δυνατότητα να κρατήσω στα χέρια μου, για μια στιγμή και μόνο, το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν. Αφού το περιεργαζόμουν για λίγα λεπτά, στη συνέχεια θα το έτριβα με πολλή λαχτάρα και παιδικό ενθουσιασμό, ευχόμενος μόνο το εξής:  “Να θελήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου, να αφυπνιστείς”. Τίποτα άλλο. Μόνο αυτή θα ήταν η επιθυμία μου. Γνωρίζω ότι μπορείς. Θέλεις, όμως; Ιδού το μυστικό κλειδί που ανοίγει την πύλη του επικείμενου επίγειου παραδείσου. Η λέξη, ΘΕΛΩ!»

spartacus.gr

4. Τα γλυκά της φύσης – Διονυσία Τουλαντά

«Αυτές οι συνταγές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε υγεία και να χάσετε το περιττό βάρος.»

« Όποτε νιώθετε την ανάγκη για γλυκό, να καταφεύγετε πάντα στα Γλυκά της Φύσης.»

«Σας παραθέτω 128 συνταγές που βοήθησαν εμένα και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και εσάς.»

«Δοκιμάστε τις όλες! Μέσα σε 20 μέρες θα δείτε αλλαγή στην ψυχολογία σας, στην ενέργειά σας, στα τυχόν προβλήματα βάρους που αντιμετωπίζετε (αύξηση ή απώλεια βάρους) και άλλα πολλά.»

«Αυτές οι 128 συνταγές είναι μια μικρή βοήθεια στα πρώτα στάδια, όταν κάποιος θέλει να ξεφύγει από τα γλυκά του εμπορίου και θέτει ως πρωταρχικό στόχο την υγεία του.»

«Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους εσάς που αναζητάτε την απεξάρτηση από τα ανθυγιεινά γλυκά.»

5. Το μικρό βιβλίο βοτανολογίας – Γιώργου Έλληνα

Την περίληψη την παραθέτει πολύ καλά γραμμένα ο ίδιος ο συγγραφέας: «Ο σκοπός του μικρού βιβλίου βοτανολογίας, είναι να δώσει στον αναγνώστη  με ένα απλό καθαρό και κυρίως πρακτικό τρόπο, τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Στο βιβλίο υπάρχει ευρετήριο ασθενειών καθώς και ποιο βότανο χρησιμοποιείται αντίστοιχα. Ο Θεός και η φύση, έχουν δώσει στον άνθρωπο τουλάχιστο ένα θεραπευτικό βότανο για κάθε ασθένεια.  

Σκοπός της συγγραφής αυτού του βιβλίου είναι να τονίσει ότι είναι πολύ σημαντικό να ακολουθούμε όλοι τους κανόνες υγιεινής διατροφής για πρόληψη, αλλά και για θεραπεία διαφόρων ασθενειών.

Στη Βοτανολογία συστήνεται να χρησιμοποιούμε βότανα, γιατί ο οργανισμός μας τα αναγνωρίζει εύκολα και δεν προκαλούν σχεδόν καθόλου παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Για να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να υιοθετήσουμε έναν ολιστικό τρόπο σκέψης, να μην απομονώνουμε τα διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά να βλέπουμε το σώμα όπως είναι ενιαίο.

Ως πρώτο βήμα αποτοξινώνουμε τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να τον ενδυναμώσουμε. Σημαντική παράμετρος είναι ο ψυχολογικός παράγοντας.

Σημειώνεται ότι πρέπει να είμαστε απλοί, όπως η φύση και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με ταπεινότητα και σεβασμό.»

athienou.org.cy

Ω, ναι και ο κατάλογος δεν τελειώνει καθώς υπάρχουν κι άλλα σχετικά βιβλία.  Ίσως κάποια άλλη φορά να σας δώσω ακόμα ένα κατάλογο.  

Τι γοητευτικό το να συνεχίζεις να μελετάς και να εξελίσσεσαι! More books, please!!! 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: vipvorobjev.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 Βιβλία περί Φυσικής Υγιεινής που μπορείς να διαβάσεις κι εσύ!