Loading

5 τρόποι που θα σε κάνουν πιο ετοιμόλογο.

Μερικές φορές τυχαίνει να μας πιάνουν λίγο απροετοίμαστους. Και φυσικό είναι! Δεν γίνεται να είσαι για τα πάντα ενημερωμένος και ταυτόχρονα πολύ καλά ενημερωμένος, κάτι μικρό ή μεγάλο θα σου ξεφύγει και συνήθως αυτό συμβαίνει συνήθως την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δεν πειράζει όμως γιατί εδώ σου έχω 5 απλούς τρόπους για να αποφύγεις μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

https://radio4.gr/wp-content/uploads/2019/02/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%93%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%A6%CE%BB%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82.jpg

radio4.gr

Στηρίξου στην αδυναμία του συνομιλητή σου

Δεν θα τύχει πάντα να έχεις μια σαφή ερώτηση από τον συνομιλητή σου. Οπότε εκμεταλλεύσου αυτή την δυσκολία του να την εκφράσει και ξεκίνα με τη σειρά σου τις διευκρινιστικές ερωτήσεις έτσι θα καταλάβεις που το πάει και τι ακριβώς προσπαθεί να θίξει το άτομο αυτό, όπως επίσης έτσι θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να μπεις στη διαδικασία σκέψεις και εύρεσης των σχετικών σου επιχειρημάτων.

Εάν ο συνομιλητής σου δεν έχει δυσκολίες στη διατύπωση και είναι τόσο σαφής που δεν πάει άλλο, τότε ξεκίνα να επαναλαμβάνεις αυτά που ακούς με διαφορετικό λεξιλόγιο. Αυτό σημαίνει ότι δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί τα δεδομένα και τα ζητούμενα που χρειάζεται να απαντήσει.

https://www.newsbeast.gr/files/1/2015/07/convince9-353x221.jpg

nbst.gr

Απόφυγε τις γενικότητες

Οι γενικότητες είναι η πιο εύκολη διέξοδος αλλά ταυτόχρονα και η πιο ευάλωτη. Μια γενικότητα δεν μπορεί να πείσει όσο μια συγκεκριμένη αναφορά σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Επίσης, προδίδει ίσως μια άγνοια επί του θέματος οπότε καλύτερα όχι γενικότητες. Να είσαι συγκεκριμένος και σαφής. Αυτό, μάλιστα, βοηθάει.

  

gstatic.com

Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Είτε γνωρίζεις το θέμα είτε όχι, αυτό που έχει σημασία είναι η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου. Να τον εμπιστεύεσαι και ότι λες να το υποστηρίζεις εκτός βέβαια αν πρόκειται για διατύπωση απλών πληροφοριών. Να ακούς, λοιπόν, τον εαυτό σου ώστε να γνωρίζεις πότε είναι σε θέση να εκτεθεί και πότε χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για μια καλύτερη ας το πούμε προετοιμασία.

Να λες αυτό που γνωρίζεις

Μην προσπαθείς να βρεις πράγματα αυτοσχεδιάζοντας γιατί σίγουρα η αμηχανία που θα νιώσεις μετά θα είναι πολύ χειρότερη από ένα απλό «Δεν γνωρίζω. Μπορώ να το μελετήσω, όμως, και να επανέλθω». Χρησιμοποίησε μόνο αυτό που γνωρίζεις ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος γι’ αυτό που θα πεις, δήλωσε το δεν είναι κακό. Πες ότι δεν το έχεις διασταυρώσει ή δεν είσαι απόλυτα σίγουρος άλλωστε ποιος μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος σε ένα κόσμο όπου «τα πάντα ρει»; Κάθε στιγμή που περνά, τα δεδομένα αλλάζουν.  

Να λες την αλήθεια σου

Στήριξε αυτό που έχεις να πεις με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο. Να είσαι αληθινός και να λες και τους δικούς σου προβληματισμούς. Δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτος άλλωστε αυτό είναι συχνά που σε βγάζει από το παιχνίδι. Να λες αυτό που σε εκφράζει αυτό που πιστεύεις πραγματικά μην αναλώνεσαι στα πιστεύω της κοινωνίας, της όποιας κοινωνίας. Αυτή δεν είναι η αλήθεια σου είναι… είναι κάτι άλλο ας μην το αναλύσουμε τώρα. 

economistas.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: medium.com

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Λέξεις κλειδιά: Δικηγόρος, Γένος θηλυκού, Ρομαντισμός, Ρεαλισμός, Τρελή, Παλαβή, Υπερβολή, Ουτοπία, Θάρρος, Θράσος, Φρίκη, Χάος, Αλλαγές, Ελευθερία, Επιλογές. Εμπνεύσεις: ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Λογοτεχνία (Ουγκώ), Ποίηση (Καζαντζάκης), Θέατρο (Τένεσσυ)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 τρόποι που θα σε κάνουν πιο ετοιμόλογο.