Loading

5 τρόποι για να κτίσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

svg27 Ιανουαρίου, 2021HealthybeezΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η χαρά ή τέλος πάντων το να είσαι χαρούμενος, αποτελεί την κορυφή του βουνού που λέγεται ζωή. Όλοι θέλουμε να την κατακτήσουμε. Δρόμος δύσβατος, έργο δύσκολο. Ένας λόγος που κάνει αυτό τον δρόμο δύσκολο είναι αυτή η περίεργη ιδιότητα που έχει ο άνθρωπος να στρέφεται σε εφήμερες σχέσεις και ψεύτικες φιλίες, για να καλύψει τα κενά που έχει ο εαυτός του (ή που νιώθει ότι έχει). Δεν αντιλαμβανόμαστε κάτι πολύ κύριο όμως. Ο μόνος άνθρωπος που θα έχουμε για όλη μας την ζωή είναι ο εαυτός μας. Είναι αυτός που θα είναι πάντα εκεί, είναι αυτός που αν δεν τον αγαπήσεις δεν πρόκειται να κατακτήσεις αυτή την κορυφή ποτέ. Αποτελεί το πρώτο και κύριο βήμα λοιπόν όχι απλά να τον εμπιστευτείς, αλλά να τον αγαπήσεις συνάμα. Πώς; Δες πιο κάτω.

1. Να περνάς χρόνο μαζί του.

Είναι καίριο στην σχέση που έχεις με τον εαυτό σου να ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι. Να μπορείς να περνάς με λίγα λόγια καλά μόνος. Να μπορείς να είσαι ξαπλωμένος πάνω στο κρεβάτι και να ξέρεις ακριβώς τι θα ήθελες να κάνεις σε 15 λεπτά που θα σε έκανε χαρούμενο. Βασική προϋπόθεση στο πιο πάνω ωστόσο αποτελεί η ικανότητα που πρέπει να αναπτύξεις στο να μην σε νοιάζει η γνώμη τρίτων προσώπων. Στην σχέση σου δεν θα δεχόσουν ποτέ υποδείξεις για το πώς θα την διαχειριστείς σωστά; Άρα γιατί να τις δεχτείς στη σχέση που θα έχεις με τον εαυτό σου;

https://yparxi.gr/wp-content/uploads/2015/05/aytoektimisi-1200x800_c.jpg

yparxi.gr

2. Να γυμνάζεσαι και να τρως σωστά.

Το πιο μεγάλο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι αυτό. Τόσο η γυμναστική όσο και η σωστή διατροφή θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση, θα βελτιώσουν την υγεία σου και θα συσφίξουν την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Θα σου δώσουν περισσότερο χρόνο μαζί του και εφόσον μπεις σε μια διαδικασία που του προσφέρεις τα σωστά εφόδια, θα δεις ότι αυτός θα κτίζεται και θα γίνεται όλο και καλύτερος και ανεξάρτητος.

3. Να βρεις κομμάτια του που δεν σου αρέσουν.

Όλοι μας κάνουμε λάθη, όλοι μας έχουμε κακά στοιχεία. Σημαντική σημείωση δεν εννοώ τα στοιχεία που θεωρούν οι άλλοι ότι είναι κακά πάνω σου αλλά αυτά που σκέφτεσαι εσύ ο ίδιος το βράδυ και λες «πάλι βλακεία έκανα». Είτε αυτό λέγεται κάπνισμα είτε το ότι μιλάς απότομα όταν έχεις νεύρα. Βρες αυτά λοιπόν και ξεκίνα σιγά σιγά να τα αλλάζεις. Δεν λέμε ότι θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη αλλά να τα αλλάζεις σιγά σιγά μέχρι αυτή η αλλαγή να γίνει συνήθεια.

https://www.dardiscommunications.com/wp-content/uploads/2017/05/selfconfidence.jpg

dardiscommunications.com

4. Να μάθεις να χειρίζεσαι καταστάσεις.

Πολλοί άνθρωποι θα μπουν και θα βγουν στην ζωή σου. Άλλοι γιατί φταις εσύ άλλοι γιατί φταίνε εκείνοι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. Αν το καλοσκεφτείς είτε δεν ήσουν εσύ έτοιμος για μια τέτοια κατάσταση, είτε δεν ήταν το άλλο άτομο. Και στις δύο περιπτώσεις το συγκεκριμένο άτομο δεν ταίριαζε στη ζωή σου τη συγκεκριμένη στιγμή. Οπότε ασχολήσου με εσένα παρά με αυτούς και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Έτσι και αλλιώς, όταν είσαι ο εαυτός σου και τον αγαπάς, τραβάς πάντα τα πιο σωστά άτομα.

5. Να συμφιλιωθείς με τις σκέψεις σου.

Όταν το μυαλό μας δουλεύει (όχι σε όλους τους ανθρώπους) δημιουργεί σκέψεις. Άλλοτε καλές και άλλοτε κακές. Ο τρόπος που το μυαλό σου σκέπτεται και δημιουργεί ένα ειρμό είναι μοναδικός. Κανένας μας ωστόσο δεν κάνει μόνο καλές ή μόνο κακές σκέψεις. Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς είναι ότι τις κακές μας σκέψεις πρέπει να τις δαμάζουμε. Ακόμα και όταν τις κάνουμε να πράττουμε αντίθετα. Να πράττουμε δηλαδή προς τον σωστό δρόμο. Στο τέλος τις ημέρας δεν είμαστε οι σκέψεις μας αλλά οι πράξεις μας.

https://cdn.educba.com/academy/wp-content/uploads/2016/01/img12.jpg

cdn.educba.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: sinaisthisi.gr

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι ο Φώτης Κυριάκου, εργάζομαι στον τομέα της υγείας. Είμαι overthinker μέχρι αηδίας, τελειομανής, κάποιοι με λένε και αστείο. Τον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι και αναλύω διάφορες φιλοσοφικές σαχλαμάρες. Κάποτε τις γράφω και κάτω.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 τρόποι για να κτίσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.