Loading

5 θετικές επιδράσεις του σεξ στην υγεία

Το σεξ, ακόμα και η αναφορά της λέξης, αποτελούσε μέχρι και πριν μερικά χρόνια ταμπού. Σαν κάτι απαγορευμένο, που μόλις έβγαινε από το στόμα σου η λέξη “σεξ” πήγαινες κατευθείαν στην κόλαση. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα πλέον, αφού πίσω από το σεξ κρύβονται πολλά οφέλη, που ίσως τα αγνοούμε. Η ερωτική συνεύρεση είναι κάτι παραπάνω από μερικές ηδονικές στιγμές. Είναι υγεία!

Σήμερα λοιπόν θα μάθετε για 5 επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους που το σεξ κάνει καλό στην υγεία.

1. Τέρμα η Αϋπνία

Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εκκρίνονται διάφορες χημικές ουσίες όπως ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη, σερετονίνη. Η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται ως “ορμόνη της αγάπης” και απελευθερώνεται όταν το άτομο ζει τρυφερές στιγμές. Η ντοπαμίνη και σερετονίνη είναι ουσίες, οι οποίες επηρεάζουν την διάθεση και κατ’ επέκταση την αίσθηση της ευτυχίας. Άρα αντιλαμβάνεστε πως η συνύπαρξη αυτών των ουσιών δημιουργεί μία ευεξία και ηρεμία στον άνθρωπο, κάτι που συμβάλλει στην καλή ποιότητα ύπνου.

2. Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο

Όχι τώρα, έχω πονοκέφαλο! Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία όλων των εποχών, κυρίως για τις γυναίκες. Μα δεν είναι μία ψεύτικη δικαιολογία. Οι γυναίκες έχουν τόσα πολλά στο κεφάλι τους, άγχος για την δουλειά, για τα παιδιά κλπ. Αλλά μην το χρησιμοποιείται πλέον σαν δικαιολογία, γιατί να ξέρετε πως το σεξ στην πραγματικότητα μειώνει την συχνότητα και ένταση των πονοκεφάλων. Μετά από κάθε σεξουαλική πράξη ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει ενδονεφρίνες, οπιούχα νευροπεπτίδια που δρουν σαν φυσικά παυσίπονα, ηρεμούν και φέρνουν ευδαιμονία.

3. Booster για το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η ασπίδα του σώματος μας. Μας προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και τυχόν λοιμώξεις. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα τονώνει το αμυντικό σύστημα, αυξάνοντας τα επίπεδα των αντισωμάτων στο αίμα. Επομένως εάν θέλετε να αποφύγετε κρυολογήματα και όλα τα συναφή, αγκαλιάστε τον/την σύντροφο σας (αν δεν έχετε, ντυθείτε καλά) και ερωτευτείτε!

4. Νιώστε και δείξτε νεότεροι!

Είμαι σίγουρη πως όσοι είστε σεξουαλικά ενεργοί και βρίσκεστε σε μια υγιή σχέση θα έχετε παρατηρήσει την ψυχοσωματική ευεξία που σας διακατέχει. Καταρχάς το σεξ από μόνο του είναι ένας είδος γυμναστικής, γι’ αυτό μην λυπάστε που βαριέστε να πηγαίνετε γυμναστήριο. Όσοι κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 3 φορές την εβδομάδα έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν συσφιγμένους μύες (κοιλιακούς, τρικέφαλους, γλουτούς). Επίσης βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, κάτι που κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό! Και το καλύτερο; Μειώνει την εμφάνιση ρυτιδών! Ναι σωστά διαβάσατε! Το σεξ επιδρά στην έκκριση αυξητικών ορμονών, οι οποίες καταφέρνουν να αναγεννούν τα φθαρμένα κύτταρα και έτσι το δέρμα γίνεται πιο λείο και ελαστικό.

5. Ανώδυνη περίοδος

Εννοείται πως το σεξ κάνει καλό και στα δύο φύλα, αλλά το καλύτερο για μας τις γυναίκες είναι το γεγονός, ότι ρυθμίζεται ο εμμηνορροϊκός κύκλος και μειώνονται οι δυσάρεστοι πόνοι. Η αυξανόμενη σύνθεση των οιστρογόνων, είναι ο λόγος που οι πόνοι της περιόδου ελαττώνονται.

Καλά όλα αυτά που λέμε, όμως ας μην ξεχνάμε, πως οι θετικές επιδράσεις του σεξ στην υγεία προϋποθέτουν συνετή και προσεγμένη σεξουαλική ζωή.

Γι’ αυτό αγαπημένες μου μελισσούλες προσέξτε από ποια λουλούδια μαζεύετε γύρη!

Bee loved αλλά και healthy! 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 θετικές επιδράσεις του σεξ στην υγεία