Loading

5 ταινίες που τις είδαμε και κλάψαμε..!

Tαινίες που ράγισαν την ψυχούλα μας σε χίλια κομμάτια,που σπάραξε η καρδιά μας και πληγωθήκαμε πιο πολύ και από χωρισμό, που όταν τελείωσαν δεν ήμασταν πλέον τα ίδια άτομα.

Είχαμε ωριμάσει και είχαμε δει με άλλο μάτι διαφορά θέματα της ζωής, με τα οποία πραγματεύονταν οι συγκεκριμένες ταινίες. Πιο κάτω παραθέτω πέντε από αυτές τις ταινίες οι οποίες οδήγησαν πολύ κόσμο σε μαύρο δάκρυ και στην πρόωρη κατάθλιψη…

Νο.5: “Hachiko:A Dog’s Story”

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία του 1935 ο Χάτσικο ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, ο οποίος μετά τον θάνατο του αφεντικού του, συνέχισε το υπόλοιπο της ζωής του περιμένοντας έξω από τον σταθμό τρένων του Τόκιο την επιστροφή του.  Στην ταινία αυτή με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ στον ρόλο του καθηγητή/αφεντικού, η ταινία μεταφέρεται στη σημερινή εποχή στις ΗΠΑ, απέχοντας ελάχιστα από τα αληθινά γεγονότα.  Αν έχεις σκύλο, σίγουρα θα τον αγκαλιάσεις και θα τον φιλήσεις μετά το τέλος της ταινίας!

Νο.4: “Me before You”

Η ταινία ρομαντικού δράματος με πρωταγωνιστές την Εμιλία Κλάρκ και τον Σάμ Κλάφλιν, υπόσχεται να δώσει μια εναλλακτική οπτική του έρωτα και φυσικά πολλά δάκρυα. Η Λουίζα (Εμιλία Κλάρκ) αφού έχει χάσει τη δουλειά της και θέλοντας να βοηθήσει την οικογένεια της, πιάνει δουλειά ως φροντιστής του Γουίλ (Σάμ Κλάφλιν), ο οποίος μετά από ένα ατύχημα έχει μείνει παράλυτος.  Η όμορφη σύγκρουση της χαριτωμένης προσωπικότητας της Λουίζας απέναντι στον κυνικό και δυσαρεστημένο από την ζωή Γουίλ, θα οδηγήσει σε έναν αναπάντεχο έρωτα!

Νο.3: “Up”

Η παιδική ταινία της Disney που εστιάζει στο ταξίδι ενός ηλικιωμένου χήρου του Κάρλ Φρέντρικσεν και ενός προσκόπου του Ράσελ, μέσα σε ένα ιπτάμενο σπίτι από μπαλόνια γεμισμένα με ήλιο, με προορισμό τους καταρράκτες της Νότιας Αμερικής.  Η ταινία προσφέρει γέλιο αλλά ταυτόχρονα πολλά όμορφα νοήματα, που μόνος ένας ενήλικας θα μπορούσε να εισπράξει. Κεντρικός άξονας της ταινίας η δύναμη της αγάπης, της θέλησης και ο πόνος της απώλειας, αλλά και το επόμενο βήμα για την ευτυχία!!!

Νο.2: “The Green Mile”

Το τελευταίο μίλι των θανατοποινιτών, ο διάδρομος προς τον έτοιμο θάνατο. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χάνκς και ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν. Η ταινία, πέραν από ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το αν πρέπει ή όχι να υπάρχει η θανατική ποινή, έχει σκοπό να μοιράσει ηθικά διδάγματα και απόψεις μέσα από διαφορετικές ματιές φυλακισμένων με διανοητικά προβλήματα και ίσως υπάρξει και η θεϊκή παρέμβαση των θαυμάτων (?)!!!

Νο.1: “Forest Gump”

Μια ταινία με ένα από τα γνωστότερα soundtracks στην ιστορία του σινεμά, με πρωταγωνιστή ακόμη μια φορά τον Τoμ Χάνκς.  Η ταινία ξεκινά με τον Φόρεστ να κάθεται σε ένα παγκάκι στην πόλη της Σαβάνα, στη Τζώρτζια των ΗΠΑ, περιμένοντας να φτάσει το λεωφορείο του. Κατά τη διάρκεια της αναμονής και με αφορμή ένα κουτί με σοκολάτες που κρατούσε στα χέρια του, ο Φόρεστ αφηγείται αναδρομικά την παράξενη ιστορία της ζωής του, έχοντας ως αποδέκτες της διήγησης του διάφορα άτομα που κάθονται ανά διαστήματα πλάι του. Άλλοι από αυτούς τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και άλλοι εκφράζουν το θαυμασμό και τον σεβασμό τους, ακούγοντας τα κατορθώματά του.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 ταινίες που τις είδαμε και κλάψαμε..!