Loading

5 ταινίες χωρίς happy ending

Οι ταινίες χωρίς αίσιο τέλος, είναι αυτές που αναζητούμε και που έχουμε ανάγκη μερικές φορές. Πολλοί από εμάς, αναζητούμε μια ταύτιση, μια κοινή μοίρα σε ό,τι βλέπουμε…. Είναι γεγονός πως δεν χρειάζεται να είσαι απαισιόδοξος για να σου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες, απλά ρεαλιστής και είναι αρκετό. Γιατί πολύ απλά οι περισσότερες ταινίες είναι πέρα από την πραγματικότητα. Οπότε ταινίες με λυπηρό τέλος, έχουν μεγάλη δόση αλήθειας. Ματαιόδοξο το ξέρω, αλλά ο κινηματογράφος ως 7η τέχνη, μας δίνει κι εκείνος τα διδάγματά του.

La vida e bella

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το «La vida e bella», μια ταινία γύρω από την αισιόδοξη ματιά του Γκουίντο , ενός χαρούμενου Εβραίου που θέλει να προστατεύσει το γιο του από τη βάρβαρη πραγματικότητα της ζωής τους, όταν στέλνονται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο Γκουίντο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φαντασία και το κουράγιο του για να μη γνωρίσει ο γιος του την φρίκη της ναζιστικής βαρβαρότητας. Στο τέλος όμως σκοτώνεται μια μέρα πριν την απελευθέρωση τους.

The Fault in our stars

«The Fault in our Stars» , μια ρομαντική ταινία που θα σε αγγίξει συναισθηματικά, αφού η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από 2 ερωτευμένους εφήβους, οι οποίοι μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την υγεία, γι’ αυτό προσπαθούν να δουν τη ζωή με άλλο μάτι, άσχετα αν κι οι δύο πάσχουν από καρκίνο. Το τέλος νομίζω μπορεί να το φανταστεί ο καθένα, μιας και ο τίτλος του άρθρου είναι «Ταινίες χωρίς happy ending».

whatsondisneyplus.com

Me before you

Εννοείται πως εδώ μιλάμε για μια από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες που έχω δει. Ένα ατύχημα που αλλάζει ριζικά την ζωή του Will με αποτέλεσμα να αλλάξει η στάση του μέσα από αυτό το γεγονός όπως και η δική μας. Από την η άλλη η Λου μια χαρούμενη νεαρή γυναίκα, γεμάτη όνειρα, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις καινούργιες  προκλήσεις και στο τέλος τον ερωτεύεται. Ωστόσο η επιλογή του Will είναι να δώσει τέρμα στην ζωή του, αφού δεν μπορεί να ζήσει όπως επιθυμεί.

telegraph.co.uk

Shutter Island

Αυτή η ταινία μπορεί εύκολα να σε στείλει στο ψυχίατρο μιας και διαδραματίζεται σε μια ψυχιατρική κλινική αλλά αυτός είναι μάλλον ένας από τους λόγους…. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο ενός αστυνομικού με τον συνεργάτη του, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο -ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται αρχικά-. Το τέλος είναι περισσότερο αποτρεπτικό και ΤΡΑΓΙΚΟ πάρα λυπηρό, αφού αποδεικνύεται ότι  όλα αυτά είναι στο μυαλό…

https://data.whicdn.com/images/108286504/original.gif

whicdn.com

Seven

Το απόλυτο αστυνομικό σασπένς και ψυχολογικό θρίλερ γύρω από ένα sillier killer, ο οποίος  διαπράττει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και το παράδοξο είναι ότι εμφανίζεται από την αρχή της ταινίας. Το seven σηματοδοτεί την στροφή των ανεγκέφαλων δολοφονών στους κινηματογράφους της δεκαετίας του 80΄ σε σενάρια με ευφυείς φονιάδες. Το λυπηρό τέλος είναι ότι ο ντετέκτιβ Mills αντικρίζει μέσα στο κουτί που του έδωσαν,  το κεφάλι της συζύγου του Tracy.

gifer.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i.pinimg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 ταινίες χωρίς happy ending