Loading

5 ταχυδακτυλουργικά κόλπα που άφησαν ιστορία

Ποιος δεν έχει δει σε πάρτι, σε εκδηλώσεις ή έστω από την τηλεόραση διάφορα ταχυδακτυλουργικά κόλπα;  Ποιος δεν έχεις παρακολουθήσει τη προσπάθεια των επίδοξων μάγων στη παρουσίαση ενός κόλπου και να μην αγωνιά για το πως θα εξελιχθεί ή για το ποιο θα είναι το επόμενο κόλπο του; (για τους μάγους, αυτό είναι μέρος της επιτυχίας τους)

Κόλπα απλά ή περίπλοκα, εύκολα ή δύσκολα έχουν πάντα τον τρόπο να σε καθηλώσουν και να σε υποχρεώσουν σε σκέψεις, αναλύσεις και αιτιολόγησεις, καταλήγοντας καμιά φορά να τα δοκιμάζεις κι εσύ.

Στανταράκια είναι τα διάφορα με τραπουλόχαρτα, το κουνέλι που βγαίνει μέσα απ’ το καπέλο, τα ατελείωτα πολύχρωμα μαντήλια κ.α.  Υπάρχουν όμως κι αυτά που όσες φορές κι αν τα δεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι αληθινό ή οφθαλμαπάτη και καταλήγουν έτσι ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα κόλπα με εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο.  Ας δούμε 5 ή μάλλον 6 από αυτά βάση της δικής μου κριτικής.

5. Η αιωρούμενη γυναίκα

Μια γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη σε μια πλάκα η οποία στηρίζεται σε δύο βάσεις μια δεξιά και μια αριστερά, σε κάποια στιγμή οι βάσεις απομακρύνονται χωρίς όμως η κοπέλα να πέσει στο πάτωμα αλλά να αιωρείται! Το συγκεκριμένο κόλπο παρουσιάζεται από διάφορους ταχυδακτυλουργούς και σε διάφορες παραλλαγές.

4. Το κόψιμο της κοπέλας στη μέση

Από μικρή θυμάμαι να βλέπω αυτό το κόλπο και να φοβάμαι.. Μην μου πείτε ότι εσείς τουλάχιστο τις πρώτες φορές που το είδατε δεν τα κάνατε με κομμένη την ανάσα;  Ενώ βλέπεις μια κοπέλα να μπαίνει στο εσωτερικό ενός στενόμακρου κουτιού, ξαφνικά αυτό χωρίζεται στα 2 και βλέπεις το κεφάλι της κοπέλας από τη μια πλευρά και τα πόδια της από την άλλη, ενώ στο τέλος τη βλέπουμε να βγαίνει από το κουτί σώα και αβλαβές!  Ένα κόλπο επίσης διαχρονικό και επαναλαμβανόμενο από πολλούς μάγους.

 Από το σημείο αυτό κι έπειτα τα κόλπα αλλάζουν επίπεδο, γίνονται πιο ειδικά και πιο μοναδικά.

3. Εξαφάνιση ατόμων από τη σκηνή

Από τη λίστα βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.  Ένα μαγικό το οποίο βάζω ως τρίτο όχι γιατί δεν ήταν σπουδαίο αλλά λόγω της εξέλιξης που είχε. Σε μια από τις παρουσίες του μάγου κλήθηκαν άτομα από το κοινό να συμμετάσχουν. Οι συμμετέχοντες θα κάθονταν σε συγκεκριμένο και ειδικά διαμορφωμένο σημείο πάνω στη σκηνή και αφού γινόταν μια διαδικασία, ξαφνικά αυτοί θα βρίσκονταν σε άλλο σημείο ανάμεσα στο κοινό. Το κόλπο έδειχνε να εξελίχθηκε φυσιολογικά, ο μάγος όμως κατηγορήθηκε μέχρι τα δικαστήρια, γιατί όπως υποστηρίζει ένας από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, αυτός τραυματίστηκε σοβαρά με το τραυματισμό του να του κοστίζει μια περιουσία, ώστε να αποκατασταθεί.  Αυτό υποχρέωσε την ομάδα του μάγου να αποκαλύψει το μυστήριο πίσω από την «εξαφάνιση» των 13 συμμετεχόντων.

2. Περπάτημα στο νερό

Σε μια πισίνα στο Las Vegas κι ενώ οι λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους ο Criss Angel προσπαθεί να περάσει από τη μια μεριά της πισίνας στην άλλη, περπατώντας πάνω στο νερό με τους παραβρισκόμενους να μένουν έκπληκτοι και να χειροκροτούν! Ακολούθως φυσικά τον μιμήθηκαν κι άλλοι μάγοι.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Criss Angel έχει βραβευτεί ως ο μάγος του αιώνα και έχει αποκτήσει και το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

Για το νούμερο 1 είμαι ανάμεσα σε 2 κόλπα, μου είναι δύσκολο να επιλέξω το ένα από αυτά έτσι θα αναφερθώ και στα δύο!

1. Εξαφάνιση του αγάλματος της Ελευθερίας & Περνώντας μέσα από το Σινικό Τείχος

Είναι και τα δύο του ιδίου μάγου, του κατά πολλούς κορυφαίου μάγου όλων των εποχών, του David Copperfield τον οποίο συναντήσαμε και στο νούμερο 3.  Το 1ο λοιπόν εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη όπου κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης ο μάγος εξαφάνισε για κάποια δευτερόλεπτα το μεγαλειώδες άγαλμα της Ελευθερίας. Το 2ο όμως δεν έχει να κάνει με εξαφάνιση, εκτυλίσσεται στη Κίνα και συγκεκριμένα στο Σινικό Τείχος όπου ο μάγος περνά μέσα από αυτό!  Το κόλπο γίνεται μπροστά στα μάτια δεκάδων ατόμων που βρίσκονται εκεί.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά τα κόλπα είναι αληθινά και ότι πραγματικά συμβαίνει αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, κάποιοι άλλοι όμως πιστεύουν ότι είναι κόλπα του μυαλού και ότι είναι απλώς καλοστημένα, αληθοφανή κόλπα όπου μπερδεύουν τη λογική, την εικόνα και τη πραγματικότητα.

Αν ανήκετε στη πρώτη κατηγορία, δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση και μια πραγματικά πολύ καλοστημένη διαδικασία.. επιτρέψτε μου όμως να μην  αποκαλύψω κάτι θέλοντας έτσι να κρατήσω τη μαγεία τους.

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις κάποιο από αυτά τα μαγικά μπορείς να πατήσεις στους συνδέσμους που ακολουθούν:

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 ταχυδακτυλουργικά κόλπα που άφησαν ιστορία