Loading

5 συνωμοσίες για τον “θάνατο” του Χίτλερ!

svg22 Ιουλίου, 2020DetectivebeezΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Στο πέρασμα του χρόνου, ο κάθε άνθρωπος, αφήνει στο διάβα του το δικό του προσωπικό στίγμα. Κάποιοι ωστόσο, καταφέρνουν με το δικό τους τρόπο να χαραχτούν στις σελίδες της ιστορίας. Το ποιόν του καθενός από αυτούς καθορίζει την ποιότητα ανθρώπου που αντιπροσωπεύαν. Μια από τις προσωπικότητες που έμειναν στην ιστορία, είναι αυτή του Γερμανού πολιτικού με αυστριακή καταγωγή και δικτάτορα της Ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφου Χίτλερ.

Καμία περαιτέρω υπόδειξη δεν πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο, γιατί έχεις ήδη καταλάβει σε ποιον αναφέρομαι. Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάς όμως, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμου και που χάθηκαν 11 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέχρι το 1945. Ο ίδιος και το κόμμα του υποστήριζαν ότι η μόνη φυλή που έπρεπε να υπάρχει στον πλανήτη ήταν η Άρια φυλή. Από το 1933, τη χρονιά που ανέλαβε την καγκελαρία στη Γερμανία ο Χίτλερ, όσοι δεν ανήκαν σε αυτή τη φυλή ή διαφωνούσαν με τις απόψεις που διακήρυττε, ήταν καταδικασμένοι να βασανιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να πεθάνουν με τους πιο βάναυσους τρόπους. Ενδεικτικά οι ομάδες στις οποίες εναντιωνόταν ο Φύρερ (όνομα που αποδόθηκε στον Χίτλερ) ήταν οι: Ομοφυλόφιλοι, Ρομά, άνθρωποι με διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, Μάρτυρες του Ιεχωβά, αναρχικοί, Πολωνοί και άλλοι σλαβόφωνοι λαοί καθώς και μαχητές της αντίστασης.

politis.com.cy, s.kathimerini.gr

Δικαίως, σήμερα θεωρείται ότι ο Χίτλερ, χάραξε ίσως τις πιο μαύρες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της ανθρωπότητας. Το ανεξήγητο μίσος του και οι σωβινιστικές του αντιλήψεις καταδικάζονται από κάθε νοήμονα άνθρωπο του 21ου αιώνα.  Τα παραπάνω γνωρίσματα του χαρακτήρα του οδήγησαν στη δαιμονοποίηση του και όταν στις 30 Απριλίου 1945, έγινε γνωστός ο θάνατος του, δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας διατυπώθηκαν γύρω από το θάνατό του.

Παρακάτω ακολουθούν οι 5 επικρατέστερες.

1.«Έπεσε ηρωικά στο πεδίο της μάχης»

Πρόκειται για δήλωση των Ναζιστικών δυνάμεων αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του για να μην αμαυρωθεί η εικόνα του

2. «Ο Χίτλερ ζει μεταμφιεσμένος.»

Κάποιοι νόμιζαν ότι ο Χίτλερ διέφυγε με κάποιον τρόπο και ότι τον είδαν να δουλεύει σε καζίνο στη Γαλλία, να είναι βοσκός και να κατοικεί σε μια σπηλιά στις ‘Αλπεις.

3. Ο Χίτλερ το έσκασε από το υπόγειο που κρυβόταν, μετά από την είσοδο των δυνάμεων της ΕΣΣΔ στο Βερολίνο και μέσα από ένα μυστικό τούνελ κατάφερε να διαφύγει στη Δανία, μετά στην Ισπανία και τελικά με ένα γερμανικό υποβρύχιο κατέληξε στη Νότια Αμερική.

Η εξαφάνιση ενός ναζιστικού υποβρυχίου λίγο πριν το τέλος του πολέμου και το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ναζιστές όντως διέφυγαν στη Νότια Αμερική, έκανε αυτό το σενάριο το επικρατέστερο. Η θεωρία αυτή φαινόταν τόσο αληθινή που μέχρι και η CIA την ερεύνησε.

m.naftemporiki.gr

4. «’Αντολφ Σιτελμάγιορ»

Σύμφωνα με  θεωρία, ο Χίτλερ με την φυγή του από τη Γερμανία άλλαξε  το όνομά του σε ‘Αντολφ Σιτελμάγιορ και κάποιοι λένε ότι τον είδαν στην Κολομβία το 1954, ενώ άλλα σενάρια τον θέλουν να εγκαθίσταται στην Αργεντινή ή τη Βραζιλία ή την Παραγουάη.

5. Ο Χίτλερ κατέληξε με το υποβρύχιο σε μυστική ναζιστική βάση στην παγωμένη Ανταρκτική, όπου εκεί πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του.

Όλες οι παραπάνω θεωρίες συνωμοσίας δεν παύουν να είναι απλά σενάρια για τον θάνατό του. Ο Αδόλφος Χίτλερ ωστόσο, χωρίς αμφιβολία αυτοκτόνησε στο υπόγειο καταφύγιο του στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας χάπι υδροκυανίου και στη συνέχεια μια σφαίρα στο κεφάλι του, αντιλαμβανόμενος ότι μετά την είσοδο των Συμμάχων στο Βερολίνο, το τέλος του ήταν κοντά.

Μαζί του αυτοκτόνησε και η σύζυγός του, Εύα Μπράουν. Τα πτώματά τους σύρθηκαν έξω από το καταφύγιο, όπου και πραγματοποιήθηκε απόπειρα καύσης τους. Ό,τι απέμεινε από τα σώματα  τους θάφτηκε στην τότε ανατολική Γερμανία. Το 1970, φαίνεται να ακολούθησε η εκταφή και η αποτέφρωσή του με τις στάχτες του να ρίχνονται στον υπόνομο της πόλης. Στα συμπεράσματα αυτά οδηγήθηκαν Γάλλοι επιστήμονες, που απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στα δόντια του, που βρίσκονται στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίσημη περιγραφή του θανάτου του.

mixanitouxronou.com.cy

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: m.eirinika.gr

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 συνωμοσίες για τον “θάνατο” του Χίτλερ!