Loading

5 Στιλιστικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται πάντα!

Πλέον το shopping αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς πέραν από της καθιερωμένης επίσκεψης στα μαγαζιά, ακόμη και αυτοί που βαριούνται την όλη διαδικασία μπορούν να προβούν σε online αγορές. Υπάρχει πια μια ευρεία γκάμα τόσο ηλεκτρονικών μαγαζιών μεγάλων πολυκαταστημάτων, αλλά και Instagram, όπως και facebook accounts διαφόρων boutique, τα οποία στέλνουν τα προϊόντα τους Παγκύπρια αλλά και Πανελλήνια.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι τους οποίους θα πρέπει να προσέξουμε κατά την εκάστοτε αγορά μας, ώστε να μην καταλήξουμε στην ντουλάπα μας με ρούχα τα οποία ενδεχομένως και να έχουμε χρυσοπληρώσει και να έχουν φορεθεί μόνο μία φορά ή ακόμη και με ρούχα αφόρητα με τις ετικέτες επάνω.

Στιλιστικός κανόνας no.1: Εκπτωτικός υπερκαταναλωτισμός

Οι εκπτώσεις είναι πλέον γεγονός. Η πανδημία, το αναγκαστικό lock down και η πεσμένη ψυχολογία μας ωθούν σε μια αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε online αγορές. Όλοι το έχουμε κάνει σε μια προσπάθεια να ανέβουμε ψυχολογικά. Όμως αποφύγετε την υπερκαταναλωτική μανία που στην τελική θα σας αφήσει ενδεχομένως χωρίς χρήματα αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις με “άχρηστα” ρούχα.

pebblemag.com

Στιλιστικός κανόνας no.2: Το ρούχο πρέπει να σε φορά και όχι να το φοράς

Μην ξεχνάς ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Έχει την δική του προσωπικότητα και πρέπει να επιλέγει ρούχα τα οποία θα τον κάνουν να αισθάνεται άνετα, όμορφα αλλά και να τον εκφράζουν. Συνεπώς, μην παρασύρεστε από την εκάστοτε μόδα της εποχής. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

Στιλιστικός κανόνας no.3: Αγοράστε ρούχα στο μέγεθος σας

Σε αρκετές περιπτώσεις πέφτουμε στην παγίδα να αγοράσουμε ρούχα στο λάθος μέγεθος. Είτε επιλέγοντας πολύ στενά, είτε επιλέγοντας πολύ φαρδιά ρούχα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ρούχα αυτά ενδεχομένως να σας δείχνουν πιο φουσκωμένες με παραπανήσια κιλά. Από την άλλη, όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε αγοράσει κάποιο ρούχο σε μικρότερο μέγεθος με την ελπίδα ότι θα το φορέσουμε αργότερο με απώτερο στόχο να χάσουμε κάποια παραπανήσια κιλά. Αποφύγετε λοιπόν τέτοιες παγίδες και αγοράζετε πάντοτε ρούχα επιλέγοντας το μέγεθος σας.

Στιλιστικός κανόνας no.4: Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας σε κάθε αλλαγή της σεζόν

Ακόμη ένας τρόπος για να αποφύγουμε αλόγιστες σπατάλες χρημάτων και περιττών αγορών είναι σε κάθε αλλαγή των εποχών να δούμε τα ρούχα τα οποία υπάρχουν μέσα στην ντουλάπα μας. Καλό είναι να επιλέγουμε από αυτά, ποια θέλουμε να κρατήσουμε και ποια όχι, ώστε να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, προτού προβούμε σε νέες αγορές. Ενώ όσα ρούχα πλέον δεν χρειαζόμαστε και δεν έχουμε φορέσει τα τελευταία τρία χρόνια και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, μπορούμε να τα μαζέψουμε και να τα δώσουμε είτε στην εκκλησία, είτε σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, είτε σε διάφορα σημεία στα οποία βρίσκονται κάδοι ανακύκλωσης ρούχων.

https://images.hindustantimes.com/rf/image_size_960x540/HT/p2/2018/06/26/Pictures/_a85e8dcc-7931-11e8-8d5f-3f0c905295d2.jpg

hindustantimes.com

Στιλιστικός κανόνας no.5: Επενδύστε σε διαχρονικά κομμάτια

Αποφύγετε την αγορά ρούχων για ένα συγκεκριμένο γεγονός όπως γάμος, βάφτιση ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση. Επενδύστε στην αγορά διαχρονικών κομματιών ρούχων  τα οποία θα μπορέσετε να φορέσετε αρκετές φορές. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε στην αγορά κλασικών κομματιών μεγάλων οίκων μόδας, θέτοντας το ως στόχο και αποταμιεύοντας χρήματα γι’ αυτό το σκοπό.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας: static-d.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 Στιλιστικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται πάντα!