Loading

5 σπάνια ζώα που πρέπει να ανακαλύψετε!

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε δει όλο τον κόσμο, από κάτω, από γύρω, από μέσα. Πάντα θα υπάρχουν όμως θαύματα που δεν τα γνωρίζει καν ο άνθρωπος και μόλις τα ανακαλύψει απλά θα τα προσκυνάει διαχρονικά. Ακόμα κι αν είστε ενθουσιώδεις με τη φύση και τα ζώα που υπάρχουν εκεί έξω, δεν μπορείτε ειλικρινά να γνωρίζετε όλα τα 1.367.555 είδη, τα οποία εντοπίζονται στη Γη σήμερα! Καθημερινά ανακαλύπτονται νέα είδη και εκτός αυτού οι άνθρωποι έχουν εξερευνήσει μόνο το 5% των ωκεανών, έτσι πιθανότατα πολλά τρομακτικά θαλάσσια πλάσματα κάπου κρύβονται ακόμη στα βάθη τους.

Ο κατάλογος που έφτιαξα, αποτελείται από τα σπανιότερα ζώα που υπάρχουν, τα πιο παράξενα που δεν γνωρίζατε καν την ύπαρξη τους

1. Το “μυρμήγκι – PANDA

Μπορεί να μοιάζει με ένα cute, όμορφο μυρμήγκι αλλά είναι ένας μικρός δαίμονας αφού έχει ως παρατσούκλι “ο φονιάς των αγελάδων”! Στην πραγματικότητα μοιάζει με μυρμήγκι αλλά είναι ένα είδος σφήκα που έχει χρώματα PANDA και εμφάνιση μυρμηγκιού. Είναι μοναχικό έντομο, δεν φτιάχνει φωλιές και πάρα το όνομα του δεν είναι καθόλου επιθετικό! Ανακαλύφθηκε στη Χιλή και από τότε αποτελεί αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων!

2. Umbonia Spinosa

Αυτό το ασυνήθιστο πλάσμα έχει ένα  όνομα που ακούγεται σαν ξόρκι του Χάρι Πότερ. Αυτά τα σκουλήκια με αγκάθι, σχετίζονται με τα τζιτζίκια και χρησιμοποιούν τα ράμφη τους για να διαπερνούν τους μίσχους των φυτών για να τρέφονται με το χυμό τους. Η περίεργη εμφάνισή τους εξακολουθεί να δημιουργεί πολλές ερωτήσεις στους επιστήμονες.

3. Οκάπι

Το Οκάπι είναι ένα όμορφο  ζώο, άγνωστο στους δυτικούς επιστήμονες μέχρι το 1900! Ακόμη και σήμερα, το Οκάπι παραμένει ένα μυστήριο στον έξω κόσμο. Ζουν μια ήσυχη ζωή στο καταπράσινο τροπικό δάσος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Παρά τις λωρίδες που μοιάζουν με ζέβρα, είναι στην πραγματικότητα πιο στενά συνδεδεμένες με καμηλοπάρδαλη. Στο Οκάπι αρέσει να ταξιδεύει μόνο του.

4. Star-Nosed Mole

Είναι ένας τυφλοπόντικας με παράξενη μύτη που ζει κάτω από την γη και τρέφεται με έντομα και σκουλήκια. Ζει κυρίως στα δάση, στους βάλτους και κοντά σε νερό. Εντούτοις, μερικές φορές εντοπίζονται επίσης και σε ξηρά λιβάδια, μακριά από το νερό. Είναι ενεργός τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας και εξακολουθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνεχίζοντας τη συλλογή για φαγητό στο χιόνι (κολυμπά σε παγωμένα ρέματα και παγωμένες λίμνες). Θα τον συναντήσετε κυρίως στον Ανατολικό Καναδά και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

5. Φόσα

Το Φόσα είναι ένα σαρκοφάγο, θηλαστικό που μοιάζει με γάτα και ζει στη Μαδαγασκάρη. Η ταξινόμησή του ήταν αμφισβητούμενη, επειδή φυσικά μοιάζει με γάτα, ενώ άλλα γνωρίσματα προτείνουν σχέση με τα σκυλιά. Η γενετική έρευνα έχει δείξει ότι είναι στην πραγματικότητα το δικό τους ξεχωριστό είδος. Η Φόσα είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της Μαδαγασκάρης. Βρίσκεται αποκλειστικά σε δάση και κυνηγά και την μέρα και την νύχτα.

Τελικά, έχετε αποφασίσει το κατοικίδιο σας;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 σπάνια ζώα που πρέπει να ανακαλύψετε!