Loading

5 πράγματα που ΔΕΝ θα βρεις (εύκολα) στη βόρειο Κορέα

svg12 Οκτωβρίου, 2019Bee freeΜΑΡΙΑ ΚΑΠΠΑΗ

Εάν δεν ζεις κάτω από μια πέτρα, τότε σίγουρα έχεις ακούσει για τον Κιμ γιονγκ Ουν στη Βόρειο Κορέα. Σε διάφορα δημοσιεύματα καταγράφονται στο βιογραφικό του απειλές για πυρηνικούς πολέμους, εκτελέσεις αθώων πολιτών, δείπνα με τον Ντόναλντ Τραμπ,  όπως και μια ταινία για χάρη του. Για τον Κιμ γιονγκ ουν λέγεται πως έχει πολλές παραξενιές και πως υπάρχουν παράλογες απαγορεύσεις από μέρους του στο ευρύ κοινό. Μ αυτά τα  παράξενα και τα φαινομενικά ασήμαντα θα ασχοληθεί το σημερινό άρθρο.

1. Καλλυντικά.

Στη βόρειο Κορέα τα καλλυντικά θεωρούνται πολυτέλεια για τους λίγους. Δεν θα τα βρεις σε ράφια υπεραγορών. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες δεν σταματούν να τα αναζητούν και να ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν αυτό το ματ κόκκινο κραγιόν. Το λαθρεμπόριο καλλυντικών λοιπόν, δίνει και παίρνει, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορεί να μην γνωρίζουν τους όρους κραγιόν, ρουζ ή μάσκαρα. Αναζητούν “αυτό που κάνει τα χείλη και τα μάγουλα κόκκινα”. Ο λόγος της απαγόρευσης; Φυσικά, σε ένα τέτοιο καθεστώς, απομονωμένο από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη, η κυβέρνηση θέλει να παράγει αυτό που αποκαλεί ως τα “καλύτερα καλλυντικά στον κόσμο” τα οποία πωλούνται σε εξωφρενικά υψηλές τιμές! Και πως να μην είναι; Αφού κάθε ίχνος ανταγωνισμού ή σύγκρισης διώκεται ποινικά;

2. Προφυλακτικά

Στη βόρειο Κορέα τα προφυλακτικά είναι άγνωστη λέξη. Τα χλαμύδια και τα μούλικα όμως;! Παρόλο που η Αμερική το 1995 έστειλε μεγάλες ποσότητες προφυλακτικών στη βόρειο Κορέα για πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, κατέληξαν να πωλούνται στη μαύρη αγορά σε πολύ υψηλές τιμές για τον μέσο πολίτη και γι αυτό υπήρξε πολύ χαμηλή ζήτηση. Μόνο το 2.5 % των βορειοκορεατών χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Εσείς οι Ευρωπαίοι όμως, ελπίζω να τα χρησιμοποιείτε. Όπως λέει και ένα στιχάκι “βάλε προφυλακτικό, μωρό μουυυ”

3. Αυτοκίνητα

Φαντάσου τη ζωή σου χωρίς αυτοκίνητο…? Μπορείς; Δεν το νομίζω! Κι όμως στη Βόρειο Κορέα αυτοκίνητα έχουν μόνο κυβερνητικοί υπάλληλοι και οι V.I.P της χώρας. Μόνο 10 στα 1000 άτομα έχουν αυτοκίνητο! Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του Κιμ γιονγκ ουν έχει πολύ χαμηλά ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων.  Για τον απλό κοσμάκη, τραμ, λεωφορείο και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς!

4. Ίντερνετ (τουλάχιστον όπως το γνωρίζουμε)

Στη βόρειο Κορέα δεν έχουν Google, Facebook, Instagram, Netflix κτλ. Έχουν το λεγόμενο “ίντρανετ” στο οποίο υπάρχουν όλες και όλες 27 σελίδες να επισκεφτεί κάποιος οι οποίες δέχονται αυστηρή λογοκρισία προτού δημοσιευθούν. Και όταν λέω “κάποιος”, εννοώ αυτούς τους ίδιους κυβερνητικούς, ερευνητές κλπ που έχουν και αυτοκίνητο. Όπως καταλάβατε στορυ και ποστς στο ίνστα… γιοκ! Όσο για beezdom.com, μετά από αυτό το άρθρο δεν νομίζω να υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν 28 οι σελίδες δικτύωσης στη Βόρειο Κορέα.

5. Θρησκεύματα

Σύμφωνα με βορειοκορεατικο νόμο, απαγορεύονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κάθε είδους. Παρά τη νομοθεσία ο Κιμ γιονγκ Ουν απολαμβάνει στάτους θεότητας έτσι ώστε να εξαλειφθεί  κάθε αντίσταση, εφόσον κάνεις δεν θα ήθελε να παραβεί τη θέληση του “Κυρίου” . Αν λοιπόν τύχει να βρεθείς στην βόρειο Κορέα άφησε πίσω σου εκφράσεις όπως “Παναγία μου” “Ο Θεός να σε κάψει” και άλλα.. Αφού το πιθανότερο είναι πως δεν σε σώζει κανένας θεός από τα χέρια του Κιμ.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 πράγματα που ΔΕΝ θα βρεις (εύκολα) στη βόρειο Κορέα