Loading

5 περίεργα reality από όλο τον κόσμο!

svg19 Νοεμβρίου, 2020ShowbeezΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αν νομίζατε ότι τα reality shows που προβάλλονται κατά καιρούς στις οθόνες μας είναι κάπως περίεργα, ιδιαίτερα ή «ακατάλληλα» για το κοινό, είναι επειδή δεν είδατε τα παρακάτω….

Δεν ξέρω πως ένας άνθρωπος μπορεί να προωθήσει αυτές τις ιδέες και μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα να τις υλοποιήσει και να βγουν προς τα έξω. Σαφώς και δεν μιλάω για τα μουσικοχορευτικά reality. Όλα γίνονται για τα τηλεοπτικά νούμερα και την έκταση συζήτησης που θα πάρουν στις πρωινές κουτσομπολίστικες εκπομπές.  

1.There’s Something About Miriam

wiemy.to

Για να σας βάλω κατευθείαν στο ψητό, το concept μοιάζει λίγο με το σημερινό «The Bachelor», με την διαφορά ότι 6 άντρες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τη Miriam, να την κατακτήσουν και φυσικά να κερδίσουν το έπαθλο με τις 10.000 στερλίνες. Το πράγμα κυλάει αρκετά καλά με το φλερτ, τα φιλιά κλπ. Όταν ολοκληρώθηκαν όμως οι 6 εβδομάδες και αναδείχτηκε ο νικητής, η Miriam αποκάλυψε στον ίδιο και στους υπόλοιπους παίκτες ότι γεννήθηκε άντρας. Η τηλεόραση αν και πρόβαλε μια ήρεμη συμπεριφορά των διαγωνιζόμενων, η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική. Επιτέθηκαν στην παραγωγή και φυσικά έκαναν μήνυση αφού δεν τους είχαν ενημερώσει από την αρχή…

2. Space Cadets

alchetron.com, i.ytimg.com,i0.wp.com

Η σειρά – απάτη όπως θα την περιέγραφε κανείς. Προβλήθηκε για 10 συνεχόμενες νύχτες και δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μόνο μια φάρσα…. 11 άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι απάντησαν σε μια διαφήμιση όπου έψαχναν τους πρώτους «τουρίστες του διαστήματος» δέχτηκαν να μεταβούν στην Ρωσία και να εκπαιδευτούν ως κοσμοναύτες στη στρατιωτική βάση STAR (Διαστημικός Τουριστικός Οργανισμός της Ρωσίας).

 Αφού έκαναν μια εκπαίδευση σε μυστικές εγκαταστάσεις ήρθε και η στιγμή που πήγαν στο διάστημα. #not !!! Φυσικά και δεν πήγαν ποτέ στην Ρωσία αλλά στα πάρκα Bentwaters (παλιό αεροδρόμιο) και δεν έφυγαν ποτέ από το στούντιο. Όταν «προσγειώθηκαν» στη Γη, πάτησαν το πόδι τους στο στούντιο όπου είδαν τους θεατές να τους παρακολουθούν γελώντας. Συνειδητοποίησαν την φάρσα λέγοντας μάλιστα «δεν είμαστε αστροναύτες, είμαστε απλώς ηλίθιοι». Οι διαγωνιζόμενοι είχαν φυσικά και δωράκι στο τέλος, (εκτός από το χρηματικό έπαθλο για τις μέρες τους στο «διάστημα»),  ένα πραγματικό αυτή την φορά, ταξίδι στην Ρωσία.

3. Man Vs. Beast

editorial01.shutterstock.com, didntyouhear.com, blog.insureandgo.com

Στο reality ήρθαν αντιμέτωποι μεταξύ τους οι άνθρωποι και τα άγρια ζώα. Υπήρχαν διάφορες δοκιμασίες, για το ποιος τρώει πιο γρήγορα, ποιος είναι πιο δυνατός, γρήγορος κλπ. Τις πιο πολλές νίκες είχαν φυσικά τα άγρια θηρία. Η εκπομπή κατηγορήθηκε από τους κριτικούς και τις φιλοζωικές οργανώσεις και όταν μετά από καιρό επιχείρησαν να ξαναφέρουν το παιχνίδι στην επιφάνεια για 2η σεζόν, οι φιλοζωικές για τα δικαιώματα των ζώων άσκησαν πίεση και το show καταργήθηκε για πάντα.

4. Who’s Your Daddy?

cdn3.whatculture.com, static.episodate.com

Το πιο ακραίο από όλα πιστεύω είναι αυτό. Γιατί;

Το show φιλοξενούσε κάθε φορά ένα παιδί το οποίο υιοθετήθηκε από όταν ήταν βρέφος, με την ελπίδα να βρει τον βιολογικό του πατέρα. Έλα όμως που εκεί δεν συναντούσε έναν, αλλά περισσότερους «ψεύτικους» πιθανούς πατεράδες, οι οποίοι είχαν στόχο την παραπλάνηση. Εάν το παιδί έβρισκε ποιος ήταν ο βιολογικός του πατέρας έπαιρνε το έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Αν όμως δεν μάντευε σωστά τότε το χρηματικό έπαθλο πήγαινε στα χέρια του «πατέρα» που υπέθεσε. Για χάρη της τηλεθέασης και του επάθλου, έπαιζαν με τα συναισθήματα των ανθρώπων! Όπως είναι λογικό το reality δεν είχε τηλεοπτικό κοινό, καθόλου νούμερα, κακή κριτική και διακόπηκε αμέσως! Ευτυχώς το κοινό είχε τα λογικά του και κατάφερε να διακόψει αυτή την ξεφτίλα.

5. Kid Nation

i.ytimg.com

40 παιδιά από 8 έως 15 ετών, άφησαν για ένα μήνα το σχολείο παίρνοντας 5.000 $ για την συμμετοχή τους στο show. Έπρεπε να καταφέρουν να συνυπάρξουν χωρίς τους μεγάλους στο πλευρό τους. Μαγείρευαν, έκαναν δουλειές, καθάριζαν και σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφεραν. Πίσω από τις κάμερες υπήρχε πάντα γιατρός και ψυχολόγος. Να σημειωθεί ότι πριν μπούνε στο reality, τα παιδιά πέρασαν από τον ψυχολόγο για να μπορούν να βρίσκονται εκεί και αν ήθελαν να αποχωρήσουν, μπορούσαν οποιανδήποτε στιγμή! Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατηγόρησαν το «πείραμα», θίγοντας ζητήματα όπως είναι η παιδική παραμέληση και κακοποίηση.

Υ.Γ. Ως γεγονός ήταν μεγάλη ανευθυνότητα και υπήρχαν αρκετοί κίνδυνοι.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: eng10213.files.wordpress.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 περίεργα reality από όλο τον κόσμο!