Loading

5 μύθοι που καταρρίφθηκαν.

svg21 Μαρτίου, 2022Bee freeΣΩΤΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

Κι όμως! Πιο κάτω μπορείς να δεις 5 πράγματα που εσύ θεωρείς δεδομένα, αλλά τελικά δεν ισχύουν!

• Το κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στη σωστή θερμοκρασία:

Η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι για το κρασί, εκ των οποίων ένας από αυτούς αφορά τον τρόπο αποθήκευσής του. Φυσικά τα κρασιά που χρησιμοποιούνται από μαγαζιά ως επένδυση ή που δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε στο κοντινό μέλλον, πρέπει να προφυλάσσονται καλύτερα ούτως ώστε να μην καταστραφούν. Αντίθετα όμως τα κρασιά που φυλάμε στα σπίτια μας και σκοπεύουμε να τα καταναλώσουμε σε κοντινά χρονικά διαστήματα, δεν είναι ανάγκη να βρίσκονται σε συνθήκες κάβας για να προφυλαχτούν, φτάνει μόνο να είναι σε ένα σκοτεινό μέρος που να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα η θερμοκρασία του.

bbci.co.uk

• Ο καφές μπορεί να μας επαναφέρει από ένα μεθύσι:

Έχει επικρατήσει η άποψη πως ο καφές αποτελεί το «μαγικό ελιξίριο» για το μεθύσι. Η αλήθεια είναι πως μετά από έρευνες που έχουν διεξαχθεί έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και καφεΐνη αισθάνονται πιο ξύπνιοι, ζωντανοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους όπως και η οδήγηση σε μια ενδιάμεση κατάσταση μέθης και ταυτόχρονα υπό την επήρεια καφεΐνης. Αντίθετα οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει μόνο αλκοόλ μπορούν ευκολότερα να αντιληφθούν πως είναι μεθυσμένοι και να αποφύγουν καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους όπως η οδήγηση στην κατάσταση που βρίσκονται. Η μόνη λύση για να «ξεμεθύσει» κανείς είναι ένα καλό ζεστό μπάνιο και ύπνος (πάντα με ένα κουβά δίπλα στο κρεβάτι, για τυχόν ξύπνημα από αναγούλες).

• Οι διαβητικοί δεν πρέπει να καταναλώνουν ζάχαρη:

Παλαιότερα η επιστημονική κοινότητα δεν επέτρεπε στους διαβητικούς την κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων θεωρώντας πως επιδείνωναν την κατάσταση τους. Μέσα σε λιγότερο από 15 χρόνια οι θεωρίες αυτές καταρρίφθηκαν εφόσον μετά από έρευνες έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση ζάχαρης σε συνδυασμό με υδατάνθρακες, ίνες, λίπος και πρωτεΐνες δεν προκαλεί την απότομη αύξηση επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και έτσι δεν επιδεινώνει σε καμία περίπτωση την κατάσταση ενός διαβητικού. Από τότε η κατανάλωση ζάχαρης επιτρέπεται στους διαβητικούς αλλά πάντοτε στα πλαίσια ενός ισορροπημένου γεύματος, διατηρώντας την κατάσταση της υγείας τους σταθερή.

eatthis.com

• Η παράλειψη γευμάτων οδηγεί στην απώλεια βάρους:

Αρκετά χρόνια τώρα κυκλοφορεί η άποψη  πως η παράλειψη γευμάτων οδηγεί στην απώλεια βάρους. Βέβαια εάν κάποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος ο οργανισμός μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως αυτό πρόκειται για μύθο. Με την παράλειψη γεύματος ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται το μήνυμα σαν να βρισκόμαστε σε συνθήκες πείνας με αποτέλεσμα να μειώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού μας σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει το τι συμβαίνει μέσα μας. Παράλληλα με την παράλειψη γευμάτων οι πιο πολλοί  άνθρωποι καταλήγουν στην κατανάλωση ενός πιο μεγάλου γεύματος με αποτέλεσμα την απότομη είσοδο τεράστιου ποσοστού θερμίδων στον οργανισμό μας που είναι πολύ περισσότερες παρά εάν καταναλώναμε προηγουμένως  γεύμα. Η λύση σε όλο αυτό είναι η κατανάλωση μικρών γευμάτων σε τακτικά χρονικά διαστήματα με σκοπό την συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού μας για το κάψιμο πιο πολλών θερμίδων.

•Αν κάνεις γυμναστική με βάρη θα φουσκώσεις:

 Οι πιο πολλοί θα πιστεύετε πως η γυμναστική με βάρη προορίζεται κυρίως για τους άνδρες και πως μια γυναίκα πρέπει να διατηρείται σε φόρμα με κυρίως αερόβια γυμναστική. Φυσικά και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, δεν γνωρίζω γιατί αλλά οι 9/10 ανθρώπους θεωρούν πως τα βάρη φουσκώνουν το σώμα και δίνουν μια πιο αντρίκια όψη. Γενικότερα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γυμναστικής συμπεριλαμβάνει και αερόβια και αναερόβια γυμναστική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Τα βάρη που συζητούνται τόσο πολύ για την αναδιαμόρφωση που προκαλούν σε ένα γυναικείο σώμα, στην πραγματικότητα βοηθούν στο κάψιμο των θερμίδων και στο άμεσο σφίξιμο των μυών. Έτσι εάν είσαι κοπέλα και δεν χρησιμοποιείς βάρη στην γυμναστική σου για αυτό τον λόγο, σε διαβεβαιώ πως μπορείς άνετα να το κάνεις χωρίς τον φόβο πως σε 3-4 μήνες θα μοιάζεις με άντρα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: 1mg.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 μύθοι που καταρρίφθηκαν.