Loading

5 μνημεία του κόσμου που δεν επισκέφθηκα ακόμα.

svg5 Φεβρουαρίου, 2021TravelbeezΑΝΤΡΕΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Στη λίστα με τα ταξίδια που σκοπεύω να κάνω στο μέλλον περιλαμβάνονται και τα 5 πιο κάτω μνημεία του κόσμου που προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ εντυπωσιακά!

1. Machu Picchu (Περού) 

machupicchu.org, history.com

Όταν άκουσα για πρώτη φορά γι’ αυτό το μνημείο το όνομά του και μόνο μου “κέντρισε” το ενδιαφέρον. Το Machu Picchu είναι μια αρχαία πόλη της αυτοκρατορίας των Ίνκα που βρίσκεται στις Περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο άνω των 2.300 μέτρων. Η πόλη εκτιμάται ότι κτίστηκε τον 15ο αιώνα και περιλαμβάνεται στα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

Tip: Ο πιο εύκολος τρόπος να το επισκεφτείτε είναι με το τρένο αλλά κάποιοι γνωστοί μου που διάλεξαν την πεζοπορία στο μονοπάτι των Ίνκας (διαρκεί περίπου 4 μέρες) μου είπαν ότι είναι μια εμ-bee-ρία ζωής!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το άρθρο «Μια αξιομνημόνευτη εμπειρία στο Περού!»

2. Αρχαιολογικό πάρκο Angkor (Καμπότζη)

Το αρχαιολογικό πάρκο έχει έκταση περίπου 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εκεί θα ανακαλύψετε πολλούς εντυπωσιακούς ναούς μέσα στη ζούγκλα!

Πιο κάτω αναφέρω τρεις από τους πιο γνωστούς ναούς:

  • Angkor Wat: Ο πιο γνωστός ναός στο πάρκο κτισμένος τον  12ο αιώνα. Τα τείχη του ναού είναι διακοσμημένα από χιλιάδες ανάγλυφες θεότητες και μυθολογικά πρόσωπα της Ινδουιστικής και Βουδιστικής θρησκείας.
https://www.guiaportuguesdeangkorwat.com/en/userfiles/1-dai-em-angkor-wat-2.jpg

guiaportuguesdeangkorwat.com

Tip: Όσοι ξυπνάτε νωρίς μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε το ηλιoβασίλεμα στον ναό.  

https://live.staticflickr.com/4457/26166522079_231e7cb0d7_b.jpg

live.staticflickr.com

  • Bayon: Γνωστός για τα πέτρινα πρόσωπα που κοσμούν το ναό που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα!
https://angkorfocus.com/backoffice/uploads/myPic-Bayon-Temple

angkorfocus.com

  • Ta Prohm: Απέκτησε δημοσιότητα μέσααπό την ταινία Lara Croft: Tomb Raider και όχι αδίκως αφού εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δέντρα φύτρωσαν και κάλυψαν το ναό.
https://angkorwat.de/wp-content/uploads/2020/03/ta-prohm-22-1024x768.jpg

angkorwat.de

3. Petra (Ιορδανία)

cdn.britannica.com

Mια αρχαιολογική πόλη σκαλισμένη σε βράχους μέσα στην έρημο η οποία καλύπτει έκταση περίπου 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πόλη εκτιμάται ότι κτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και περιλαμβάνεται στα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Το πιο γνωστό αξιοθέατο είναι το Θησαυροφυλάκιο (Treasury) όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία Indiana Jones and the Last Crusade.

Tip: Το βράδυ ανάβουν κεριά στην είσοδο του Θησαυροφυλακίου και το θέαμα είναι πολύ εντυπωσιακό!

https://cobraholidays.com/wp-content/uploads/2018/05/Jordan-Petra-by-night.jpg

cobraholidays.com

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το άρθρο Αμάν… η Ιορδανία”.

4. Great Wall (Κίνα)

Το Σινικό τείχος με έκταση 21.196 χιλιόμετρα αποτελεί το μεγαλύτερο ανθρώπινο οικοδόμημα, το οποίο είναι ορατό και από το διάστημα αλλά μόνο υπό ευνοϊκές συνθήκες. Εννοείται ότι περιλαμβάνεται στα Νέα Επτά Θαύματατου Κόσμου! Η κατασκευή του τείχους ξεκίνησε το 770 π.Χ. και τελείωσε κάτα τη δυναστεία των Μινγκ (1368–1644 μ.Χ.) και αποτελείται από εκατοντάδες φρούρια και πύργους.

goldeneagleluxurytrains.com

5. MontSaintMichel (Γαλλία)

Η μεσαιωνική καστροπολιτεία είναι κτισμένη πάνω σε μια βραχώδη νησίδα στις όχθες του ποταμού Couesnon στη Νορμανδία και περιλαμβάνεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το πιο γνωστό αξιοθέατο στην πόλη είναι το εντυπωσιακό Αββαείο, γνωστό ως το ‘θαύμα του Δυτικού κόσμου’. Προσωπικά είμαι λάτρης των κάστρων και γι’ αυτό ανυπομονώ να επισκεφτώ αυτό το μνημείο και να “χαθώ” στα μεσαιωνικά του σοκάκια.

      

umano.gr

Fact:  Όταν υπάρχει παλίρροια η πόλη μετατρέπεται σε νησί!

Ελπίζω να σας “κέντρισα” το ενδιαφέρον και να συμπεριλάβεται στη λίστα των ταξιδιών σας τουλάχιστο ένα από τα προαναφερόμενα μνημεία!   

See you soon travelbeez!

Πηγές:
https://www.britannica.com/place/Machu-Picchu, https://www.history.com/topics/landmarks/angkor-wat, https://www.siemreap.net/visit/angkor, /temples/, https://www.timetravelturtle.com/visit-petra-jordan/, ,https://fiveminutehistory.com/10-fascinating-facts-about-mont-saint-michel-the-medieval-city-on-a-rock/, https://www.clickatlife.gr/taksidi/story/9997, https://www.chinahighlights.com/greatwall/


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 μνημεία του κόσμου που δεν επισκέφθηκα ακόμα.