Loading

5 λόγοι που ξεχωρίζω την Ισπανία από άλλους Ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Η Ισπανία είναι για μένα ένας ξεχωριστός ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη και σήμερα θα σας πω τους 5 πιο σημαντικούς λόγους γιατί το πιστεύω αυτό.  

1. Η επιρροή του Antoni Gaudi στη Βαρκελώνη 

Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ξεχωρίζει η Βαρκελώνη από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι λόγω της επιρροής του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi. Προσωπικά θεωρώ τα έργα του εν λόγω καλλιτέχνη πανέμορφα και μοναδικά!

Η πολυχρωμία που επικρατεί στα «ατελείωτα» ψηφιδωτά καθώς και τα ιδιαίτερα κτίσματα του πάρκου Guell θεωρώ το κάνουν από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά πάρκα στην Ευρώπη, αν όχι σε όλο τον κόσμο! Αξιοσημείωτο είναι ότι το πάρκο κτίστηκε πριν από περισσότερο από 100 χρόνια και ότι βρίσκεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

parkguell.info, viator.com

Επίσης, το Casa Battlo είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήρια που έχω δει στα ταξίδια μου. Θυμάμαι ότι όταν πέρασα από το δρόμο όπου βρίσκεται αυτό το ξεχωριστό σπίτι σταμάτησα έξω από την είσοδο και το θαύμαζα για αρκετή ώρα! Εσωτερικά το κτήριο είναι αρχιτεκτονικά ιδιαίτερο και σίγουρα αξίζει να ανεβείτε στην πανέμορφη πολύχρωμη οροφή του.

Φυσικά ένας τόσο χαρισματικός αρχιτέκτονας δεν θα μπορούσε να μην συμβάλει και στην αρχιτεκτονική της Sagrada Familia!

bucket.trending.com, barcelonatourstickets.com

2. Η επιρροή του Santiago Calatrava στη Βαλένθια

Τα κτήρια που κατασκεύασε ο Santiago Calatravaστο City of Arts and Sciences στη Βαλένθια είναι πραγματικά εντυπωσιακά! Μερικά από αυτά είναι η όπερα που μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σχήμα κράνους, το IMAX 3D σινεμά που έχει σχήμα ματιού και το μουσείο Επιστημών που θυμίζει σκελετό φάλαινας. Ο περίπατος μου στον εν λόγω χώρο μου έχει μείνει αξέχαστος!

theculturetrip.com, lovevalencia.com

3. Το μουσείο του Salvador Dali στην γενέτειρά του το Figueres  

Ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης κατά τη γνώμη μου, τον οποίο αγάπησα μετά από την επίσκεψή μου στο εν λόγω μουσείο (που δεν έχει καμία σχέση με τα συνηθισμένα μουσεία!). Εκεί θα δείτε, μεταξύ άλλων, πίνακες, γλυπτά, αγάλματα, κοσμήματα, περίεργα έργα τέχνης και τον τάφο του ιδίου του Νταλί!

absoluteaxarquia.com

Προσωπικά μου άρεσαν οι πιο κάτω πίνακες.

 Tip: Έργα του Νταλί υπάρχουν και στο μουσείο Reina Sofia στη Μαδρίτη.

4. Πίνακες του Pablo Picasso

Πιστεύω όλοι μας έχουμε ακουστά τον ζωγράφο Pablo Picasso. Εγώ προσωπικά θυμάμαι τον καθηγητή της τέχνης στο σχολείο να μας αναλύει το γνωστό του έργο Guernica. Σκεφτείτε πως ένοιωσα όταν έβλεπα τον πρωτότυπο πίνακα στο μουσείο Reina Sofia στη Μαδρίτη! Στο μουσείο υπάρχουν και άλλοι πίνακες του ζωγράφου.

museoreinasofia.es

5. Πίνακες του El Greco (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος)

Ο El Greco μεγαλούργησε την περίοδο που ζούσε στο Τολέδο. Γι’ αυτό το λόγο θα δούμε στον καθεδρικό ναό του Τολέδο ένα δωμάτιο με πολλούς πίνακες του ζωγράφου, περιλαμβανομένου και του γνωστού πίνακα El Expolio.

Επίσης, πίνακες του El Greco είδα και στο μουσείο Prado στη Μαδρίτη, όπως τον  “Christ Carrying the Cross”,  “The Holy Trinity” και το “The Resurrection”.  

museodelprado.es, museodelprado.es, museodelprado.es

Προσωπικά όταν πάω ένα ταξίδι θέλω να γνωρίσω την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας που επισκέπτομαι. Θεωρώ ότι η Ισπανία ξεχωρίζει λόγω της επιρροής των πιο πάνω καλλιτεχνών και των έργων τους που θα δούμε σ’ αυτή τη χώρα.

See you soon travelbeez!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 λόγοι που ξεχωρίζω την Ισπανία από άλλους Ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.